Skip to main content

Video Tutorial Bina Website

ami danial, video tutorial,

berita baik untuk sesiapa yang nak buat website sendiri (ataupun nak buat blog atas domain sendiri) tapi tak larat nak baca e-book banyak-banyak. sebabnya, kali ni korang boleh cuba tengok video tutorial yang telah disediakan oleh saudara Ami Danial dalam laman web beliau di www.amidanial.com

Video Tutorial Bina Website


iklan promosi amidanial.com

Ami Danial ni ada buat video tutorial (semua video kualiti HD sampai 1080p) macam mana cara nak buat website Langkah Demi Langkah Tanpa Ada Satu Langkah pun Yang Ditinggalkan. makna kata,  anda akan diajar dari zero, sampai lah jadi website. semuanya termasuklah selok-belok berkenaan hosting, domain, sampailah buat logo dan nak cari icon.

Langkah Demi Langkah Tanpa Ada Satu Langkah pun Yang Ditinggalkan. 


dan yang paling menariknya, semua video tutorial ni adalah PERCUMA... tak perlu bayar pun. FREE je. kalau nak download video-video tutorial ni, boleh pergi ke official website beliau di www.amidanial.com dan download lah secara PERCUMA...

so, apa tunggu lagi...

hehehe..

maa'ssalamah,
Pha is

Comments

  1. Bagus le...memudahkan orang lain...salam blogwalking selalu,

    ReplyDelete
  2. tp tak silap hana kan. hana pernah pergi search pasal domain nie. domain kena bayar la then kena renew tiap2 tahun. haa mcm tu la lebih kurang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup.. btol, domain kena bayar.. free yg dimaksudkan disini adalah video tutorial tu.. x perlu lagi subcribe e-book semua tu..
      tapi kalau pandai cari, ada domain yang murah. ada yg hanya beberap ringgit je sebulan, malah ada yang sampai setahun. tapi tu nanti bergantung kepada bandwith apa semua tu.. yg tu mmg pening sikit.. kalau nk tahu lebih lanjut, bleh ke laman web atas tu, study dan khatam semua video beliau.. hehehe

      Delete
    2. hahaha. ok bro pha is. nanti hana try. kalau boleh memang hana nak ada domain sendiri. sebab ada blogger nie pernah cakap kalau pakai domain google tak akan dapat detect blog kita as spam. kalau url mcm kita nie risiko blog kena delete tu tinggi. haa

      Delete
    3. ye ke..? mcm pelik je.. rasanya ada je laman web yg pakai domain sendiri, tapi still pak cik google "cop" diorg sebagai spam..
      pasal delet tu, betol.. sbb kita sekrg under blogspot. so, blog kita bukan lagi hak milik kita sepenuhnya.. diorg boleh je bila2 delet blog kita.. kalau domain sendiri, kita lebih berhak keatas blog kita..

      Delete
  3. bagus tu.. memudahkan untuk membina website sendiri..

    ReplyDelete
  4. setuju..banyak yang kita boleh pelajari dari website ini

    ReplyDelete
  5. nice info.. kalau rajin boleh cuba :)

    ReplyDelete
  6. Bagusnye...thanks pha is for the share....

    ReplyDelete
  7. nanti ada masa nak try buat jugak la.. hihi

    ReplyDelete
  8. sekarang ini macam-macam cara untuk belajar. antara mahu dengan tidak mahu sahaja

    ReplyDelete

Post a Comment

Entri popular bulan ini

Yamaha Y15ZR VS Suzuki Belang R150

Gelaran Adik Beradik Yang Betul

Gaji Ahli Farmasi

KTMD | Servise Penghantaran Motosikal