Skip to main content

Skully Helmets | Helmet Tercanggih


baru-baru ni member aku ada memperkenalkan skully helmet ni. helmet yang canggih. produk helmet ni masih lagi dalam bentuk prototype dan dijangka akan dipasarkan pada tahun depan (2014).

ciri-ciri Skully Helmets


apa yang specialnya tentang helmet ni?
1. ada display macam google glass.
2. 180 degree wide angle kamera. so, boleh tengok belakang tanpa toleh ke belakang.
3. ada GPS map. macam kereta.
4. boleh connect dengan smartphone pakai Bluetooth.
5. voice control. tak perlu tekan2 button. selamat untuk naik moto.

kalau tak percaya, tengok video kat bawah ni:


bila dah angkat yamaha xj6 nanti, kalau aku dapat pakai helmet ni, memang layan habis. sekarag produk ni baru nak masuk fasa beta-testing. so, sapa yang nak volunter jadi tester, boleh isi borang kat sini : Skully Helmets - Apply to become an approved beta-tester

sumber : www.skullyhelmets.com

maa'ssalamah,
Pha is

anda mungkin juga meminati:
cara untuk download lagu tanpa limit melalui smartphone
walls memperkenalkan aiskrim magnum mini
cara nak syncronise video dari laptop ke smartphone dan tablet

Comments

  1. Canggihnye....tpi di punya design pown dh cun abis dh...

    Pss...jauhnye dtg...semata mata nk tgk movie....

    ReplyDelete
  2. Boleh tahan juga. Harganya...mesti mahal juga kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la.. mesti mahal.. berapa ribu tau la...

      Delete
  3. Pieww mmg canggih.. designnya pun cool.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau dpat la... fuh.indahnya dunia.. hehe

      Delete
  4. terbaik =) trus hilang rsa nk beli helmet predator n stig..tp pn msti terbaik ni kn..canggih betol

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la.. helmet predator pun style.. tapi kat rupa je la. hehe

      Delete
  5. Replies
    1. hmm.. x tau lagi harga dia berapa..

      Delete
  6. nampak canggih tu pha is.. kalau ada kemalangan ke mesti boleh jadi bukti sebab dia ada perakam sekali kan? berapa rm harga dia?

    ReplyDelete
    Replies
    1. skrg ni kalau perakam, dah ada kat pasaran. tapi ni lagi canggih. siap dgn gps smua..

      Delete
  7. memang canggih ni, tengok bentuk pun boleh tahan,,

    ReplyDelete
  8. Cantiklah design helmet tu..nampak kukuh dan smart..

    ReplyDelete
  9. smart dan canggih..kena survei harga dahulu... smart kalau pha pakai...

    ReplyDelete
  10. tapi yg penting keselamatan kan.. safety and stylo.. >.<

    ReplyDelete
  11. wow. stylo nyer helmet ni... tp kalau nak pakai ni make sure motor pun kena stylo la gak kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah.. boleh je naik moto kapcai pakai helmet ni.. baru nmpak hati kering.. hehe

      Delete
  12. Tunggu kita pakai bigbike dulu hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup.. x pe.. tahun depan baru nk dikeluarkan..

      Delete
  13. Memang canggih helmet ni...Dah macam ironman...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah.. nnti kita tukar nama kepada "jarvis"..

      Delete
  14. saya suka design helmet ini..tapi helmet canggih mesti digandingkan dengan motor yang canggih juga baru sesuai betul tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup.. kalau pakai kapcai pakai helmet ni, nmpak pelik plak. hehe

      Delete
  15. helmet tu sangat ohsem.. kalau dapat dek akak.. wah.. bestnya..

    Dulu, kalau en. suami datang amik waktu balik kerja, mesti akak pakai helmet yang cantik je, kalau helmet buruk memang akak takmo.. hehehe..

    ReplyDelete
  16. cantik! ni kalau member yang calarkan ni mau seminggu tak bertegur sapa. :p

    ReplyDelete
  17. bro! ni mmg style habis! hahaha..tolong la angkat satu :)

    ReplyDelete
  18. perghhh smart nya !! paling gua suka la helmet rare motor pown rare. haha hanya berangan je. haha

    ReplyDelete

Post a Comment

Entri popular bulan ini

Cara Lapor Penipuan Astro

Yamaha Y15ZR VS Suzuki Belang R150

Review | Tayar Nankang Rodiac Sportiac

Gaji Ahli Farmasi