Skip to main content

piano total recall

pernah tengok cerita total recall? bagi yang pernah, perasan tak dalam cerita tu ada scene hero mainkan 1 lagu dengan piano. lepas je aku tengok scene tu, terus terngiang-ngiang lagu tu dalam kepala aku. sedap kot.


bila aku search, baru aku tau rupanya lagu tu lagu Beethoven yang bertajuk "tempest sonata 3rd movement". lagu classic rupanya. patut la sedap.

dan dalam pencarian aku lagi, rupanya lagu tu asalnya dimainkan dengan tempo yang laju. masa dimainkan dalam cerita total recall tu, versi tempo slow. kalau nak dengar, boleh tengok kat video bawah ni. layan kot..


lagu ni kalau search kat youtube, ada banyak. tapi kalau nak cari yang lagu full, yang tempo tak laju sangat macam lagu classic, dan tempo tak slow sangat macam tutorial cara nak main, susah. panjang lagi lagu ni sebenarnya. untuk 3rd movement je, lebih dari 7 minit. 

kalau dengar lagu yang full, bahagian "muqaddimah" ni je yang paling sedap. bahagian belakang, just okay la. setakat kalau nak layan tu, boleh je...


Comments

  1. xpnh dengar..nnti nk cube denga kene ngn citarasa TB ke x hehe

    ReplyDelete
  2. akak pun tak pernah dengar lagi lagu ni..

    ReplyDelete
  3. penah tengok cite tu ntah dah lupa dah..

    ReplyDelete
  4. best jugak movie tu..tp tak perasan la plak bab muzik piano tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la.. x ramai yg perasan lagi ni..

      Delete
  5. ya tgk scene dlm youtube tu baru tringat cite total recall ni...yaaa layan je muzik ni..sedappp didengar:)

    ReplyDelete
  6. lalu sini berblogging sambil isi tabung anda.

    ReplyDelete
  7. best juga movie total recall to dan lagu piano nie

    ReplyDelete
    Replies
    1. best.. sebenarnya ada lagi 1 lagi yg dimainkan dalam cerita in.. tajuknya sonata moonlight.. yg tu pun sedap jugak..

      Delete
  8. cerita ni best. syok tengok sambil makan kerepek.hehehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. pha is tak kisah makan dengan apa pun.. asalkan tengok movie sambail makan, dah kira best.. hehehe

      Delete
  9. Replies
    1. tengok sikit..??? cm ne tuh..? tengok x habis ke..?

      Delete
  10. Akak ni memang minat piano, teringin sangat main lagu clock (coldplay), Ruled by secrecy dan Space dementia (muse). Aritu hampir2 register dah kelas piano ngan Yamaha, tp sibuk sangat, terpaksa kansel...Nak belajarnya lama, lagu yg nak dimainkan tu sikit je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. waa.. pha is pun minat jugak sikit2 nk belajar main piano.. pernah ambik kursus asas.. seminggu je..

      Delete
  11. cerita hantu ke nie?? haha tp layanlah tengok video atas nie. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hantu..?? hahahaha... x de lah.. citer action.. best tau...

      Delete
  12. teringat music muse unintended..best juga =)

    ReplyDelete
  13. Beethoven mmg terbaik! suka dengar... :P

    ReplyDelete
  14. Saya pun suka piano oleh Beethowen . Bunyi piano memang menenangkan :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Entri popular bulan ini

Cara Lapor Penipuan Astro

Yamaha Y15ZR VS Suzuki Belang R150

Review | Tayar Nankang Rodiac Sportiac

Gaji Ahli Farmasi