Skip to main content

Ujian IQ Warna

pernah dengar tentang "colour IQ test"? satu ujian untuk check kepekaan mata kita terhadap perbezaan warna. sebabnya, 1 daripada 255 perempuan dan 1 daripada 12 lelaki kurang kepekaan mereka terhadap perbezaan warna.

kalau nak try ujian ni, boleh ambil kat sini : COLOR IQ TEST


test ni senang je. korang dikehendaki susun beberapa kotak yang berwarna seperti gambar diatas, sehingga perbezaan warna tersebut menjadi sekata seperti gambar dibawah. ekceli, gambar yang kat bawah ni bukan "skema jawapan" tapi hasil jawapan aku. jawapan ni tak perfect tapi lebih kurang macam tu la.


bila dah siap susun, baru klik "score test" tu dan lihat markah korang. markah untuk jawapan perfect adalah "0", tapi aku dapat 23 markah. cuba korang try, kemudian komen kat bawah ni berapa markah yang korang dapat. sapa dapat markah kosong, dia menang..!!!


jom try..!!


maa'ssalamah,
Pha is

Comments

  1. macam menarik jer ni, dan macam nak cuba jer ni...

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. okay la tu,, rumate pha is dapat 114..

      Delete
  3. Assalamualaikum

    Teruk lah markah saya. Tak mahu cakap :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. buat apa nk malu.. bukannya masuk final exam pun.. hehehe

      Delete
  4. dapat 46! sakit mata berpinar pinar ni huhuhu...

    ReplyDelete
  5. Saya dapat 23...diusia menghampiri 4series...kira lebih bagus dari andalah pha is...hehe
    Saya suruh isteri saya buat...dia dapat 11! Memang dasat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. yer la.. ye la.. bagus btol mata BM..
      well, perempuan, biasala... mmg kalau ikut statistic, diorang lebih peka warna...

      Delete
  6. pening kepala nak buat...kena tido cukup baru boleh buat..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahha.. lepas tdo, bila dah buat, share la markah yg sally dapat kat sini..

      Delete
  7. hehe.. teruk betul akak dapat 36 la pha is..

    ReplyDelete
    Replies
    1. x de la teruk sangat.. okay la tuh... kebanyakannya dapat dalam julat antara tu jugak...

      Delete
  8. Replies
    1. thanks.. nnti pha is pi klik balik..

      Delete
  9. Perempuan macam lagi teruk ja ikut kajian kat atas. Ni den malas ni :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah kurang lelaki yg try.. sbb tu kalau ikut komen kat sini, bias...

      Delete
  10. wah macam best..tapi macam pening gak ni..hehheheeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. try slow2... x de la pening sangat.. :)

      Delete
  11. okay cx 16! yeah!! cx suka cx suka. hihihi

    ReplyDelete
  12. saya dapat 4. serius. hehehe. maybe saya instinct artist/pelukis kot. hehe

    ReplyDelete
  13. pening..
    http://comelylife77.blogspot.com/

    ReplyDelete
  14. Pening..nak juling mata tengok..hehe..23..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. bahaya tuh.. nnti x pasal juling mata sebab try ujian ni je.. hehehe..

      Delete

Post a Comment

Entri popular bulan ini

Cara Lapor Penipuan Astro

Yamaha Y15ZR VS Suzuki Belang R150

Review | Tayar Nankang Rodiac Sportiac

Gaji Ahli Farmasi