Friday, September 6, 2013

Nocturnal


masa cuti semester kali ni, biological clock aku memang dah haru-biru. siang tidur, malam berjaga. semuanya bermula bila exam hujung sem lepas. aku bila nak dekat exam, waktu tidur memang akan jadi tak menentu.

bila dah habis exam, kat rumah pulak aku cuma boleh online malam je. sebabkan quota broadband adik aku ni siang lain, malam lain. adik aku online siang je. so, aku guna yg quota malam (2 pagi-8pagi).

sekarang ni, cuti sem dah nak habis. minggu depan dah nak masuk kelas balik. so, nak tak nak, biological clock nak kena setting balik. nanti tak pasal-pasal aku asyik tido dalam kelas je..

tapi bila nak tukar macam biasa balik, sekarang ni aku pening kepala je memanjang. dah 4 hari berturut-turut aku migraine.

sabor je la..


maa'ssalamah,
Pha is

26 comments:

  1. haha.. jadi kelawar la.. malam berjaga.. siang tido :)

    ReplyDelete
  2. ish bahaya nye migrain. makan ubat k :)

    ReplyDelete
  3. sbb tidur x cukup maka jadi migrain . apa kata paksa diri jangan tidur selepas solat subuh hingga ke petang ... inshaa Allah bila jejak mlm jer , mata akan mmengantuk ...

    ReplyDelete
  4. bahaya kalau tak cukup tidur.. elok berlatih dari minggu ni..

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum. Kalau x cukup tido mmg kepsla pening. Insya Allah bdn akan segera reset timing tido.... heheheh

    ReplyDelete
  6. Biological clock kena jga....nnti bdn nye sistem hang...xpsal kena reboot plak....ekekeke...haah, mmg ada gak terpikir nk amek kuota mcm tu...sebab yg mlm tu, dia bg extra 4G...tpi bila dipkirkan blk....xde kerja nk bejaga mlm...so stay dgn yg sekarang nie...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah.. dah adik yg amik pakej tu, membazir plak kalau x guna. sbb tu stay up.. hehe

      Delete
  7. huhu. biasa la tu, jadi burung hantuu. alll the best then!

    ReplyDelete
  8. 4 hari migrine.sis ni sakit kepala sehari pun dah tak tahan.
    kena jaga waktu tido tu. kang mkn ubat byk nanti lain pulak yg sakit.take care yea

    ReplyDelete
  9. jaga kesihatan ya =) migrain xtau la pernah kena ke x tp dulu pernah sakit kepala truk jgk..

    ReplyDelete
  10. ..akk plak, siang mlm asik nk tdo je..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. tu pun masalah jugak.. hehe

      Delete
  11. cepat switch balik time tido...jgn confius lg..huhu

    ReplyDelete
  12. confirm mata mcm beruang panda ni.. hihihi

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...