Skip to main content

Lagu | Tanah Air


sempena Hari Malaysia tak lama lagi, petronas mempersembahkan sebuah lagu yang diilhamkan dari sebuah sajak oleh Allahyarham Dato' Usman Awang yang diberi nama Tanah Air.

kalau korang nak, lagu ni boleh di-download secara free di sini : [LINK]

Comments

  1. sweetnya.... ;) selamat hari malaysia... ;)

    #mood excited..

    ReplyDelete
  2. internet slow di rumah, tak boleh nak tengok lah :(

    salam singgah..

    ReplyDelete
  3. oo...thanks for the share...nnti bleh larr rietta tgk...

    psss....buku tu dihadiahkan kawan semperna hari lahir...blom baca lg...sedang menghabiskan buku yang sebelum nie..

    ReplyDelete
  4. nice!!!!selamat hari malaysia...heheheh...

    ReplyDelete
  5. Hari Malaysia , hari untuk semua . cuti 3 hari lagi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. malaysia kan negara yg paling banyak cuti...

      Delete
  6. Ada lagu Hari Malaysia, bagus! Semoga rakyat lebih mengenali dan menghayati erti sambutan Hari Malaysia ini.

    ReplyDelete
  7. Selamat menyambut kemerdekaan yg ke 56 & hari Malaysia :D

    ReplyDelete
  8. walau Allahyarham Dato' Usman Awang telah tiada tapi karya beliau dijadikan lagu untuk Hari Malaysia.

    ReplyDelete
  9. Selamat hari malaysia.. hari ni baru boleh bw.. hehe :D
    sbb cuti..

    ReplyDelete
  10. penyanyi dia berbilang kaum.bagus

    ReplyDelete

Post a Comment

Entri popular bulan ini

Cara Lapor Penipuan Astro

Yamaha Y15ZR VS Suzuki Belang R150

Review | Tayar Nankang Rodiac Sportiac

Gaji Ahli Farmasi