Skip to main content

Harian Metro | Yamaha Z800

kawasaki z800

buka je berita harian metro online, jumpa berita pasal kemalangan di tanjung malim yang melibatkan motosikal kawasaki z800 tu. berita tu aku dah tahu kelmarin, melalui yamaha xj6 facebook group. so, bila baca berita yang aku dah tahu, tak de la terkejut sangat.





tapi, bila aku baca berita dari harian metro online ni, aku rasa amat hairan bila pengarang berita tu menulis "Yamaha Z800". adoiyai.. FAIL..!!!!


tajuk berita dah style dah, tapi tu motosikal kawasaki z800 la... bukan Yamaha..!!!!

bak kat member aku :



hmm...

rujukan : 
Shamsudin R. (2013 sept. 26). myMetro: Hanya sempat laram sebulan. dipetik dari http://www.hmetro.com.my/articles/Hanyasempatlaramsebulan//Article?HarianMetro (2013 sept. 26, jam 11.00 a.m)

maa'ssalamah,
Pha is

Comments

  1. lumrah berita semasa Malaysia. :) dulu ade student uitm lendu melaka mati 4 sekawan menuju melaka town, sebab dan jln cite yg sbnr dgn jln crita dlm akhbar, sgt lari. seriously how come they wrote something yg salah serba serbi. ntah lah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mungkin kesilapan teknikel kot.. heheh

      Delete
  2. kahkah main sumbat je ape2 name jenis moto le tuhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la pasal... nmpak benor tau main letak je jenis moto...

      Delete
  3. ralat ni namanya...baiklah wartawan tu semak balik...

    ReplyDelete
  4. ralat ni -_-

    nak siap artikel cpt sampai x cek haish

    ReplyDelete
  5. Kalau bagi kat saya pun xreti beza ni hahahahahaha

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. kalau org biasa, tahu tahu tu x de masalah. ni masalahnya nk menyebarkan berita kat orang, tapi fakta main hentam je.. hmm..

      Delete
  7. husnuzon saja, dia typo haha. Baca boleh percaya jangan :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha.. mcm mna boleh typo dari kawasaki kepada yamaha tu..? lain bebenor ejaannya.. hehe

      Delete
  8. hahaha...tu namanya tak buat homework before menulis..kan dah malu sendiri..aihh~

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha. bukan nk malukan.. tapi nk nasihat.. lain kali kaji dulu fakta.. jgn nk main hentam semberono je...

      Delete
  9. ha3..tulah..mcm mnlah diorang ni..ambe tgok pn hairan, acane yamaha bt kluar versi Z plak ni..tolong bg mat2 motor jd wrtawan la utk kes2 mcm ni..bru syok nk bca =)

    ReplyDelete

Post a Comment

Entri popular bulan ini

Yamaha Y15ZR VS Suzuki Belang R150

Gelaran Adik Beradik Yang Betul

Gaji Ahli Farmasi

KTMD | Servise Penghantaran Motosikal