Skip to main content

Graduasi 2013


kelmarin hari graduasi batch aku. sepatutnya, aku grad sekali. tapi disebabkan aku extend, hari graduasi kali ni aku tengok saja je la. sedih jugak sebenarnya bila tengok member yang sama-sama belajar sekali dah grad, tapi aku masih lagi terkandas.

gambar dari nikon D90 Ridhuan


sabor je la..

so, kelmarin aku sekadar tumpang kegembiraan orang lain je. sekadar meraikan member bergraduasi. tak pe la, hari ini hari diorang, tahun depan insyaAllah hari aku pulak.

dan disebabkan aku tak berjubah, aku jadi photographer tak bertauliah..

credit to Saddam Shariff Gallery  

dalam tengah sibuk mengambil gambar, senior aku yang pernah extend datang tegur aku.

senior : pha is, hang extend jugak ka?

aku : yup. tahun depan insyaAllah..

senior : berani noh hang datang sambut diorang hari ni. aku dulu masa orang lain grad, aku tak ada kekuatan nak datang macam hang..

aku :



setiap yang berlaku ada hikmahnya..



maa'ssalamah,
Pha is

Comments

  1. betol 2 =) yg pntg trima dan positif jelh..Allah dh tntukan yg terbaik bt kita

    ReplyDelete
  2. Betul, mesti ada hikmahnya. Sabo jela.
    Aku konvo sama2 dengan budak farmasi rupanya. Lepas ni "struggling" keje pulak.
    :)

    ReplyDelete
  3. tabah betul pha is.. betul tu, setiap berlaku pasti ada himah-Nya..

    ReplyDelete
  4. be positive :)

    btw good luck utk next year

    patient and have faith ok :)

    ReplyDelete
  5. Tak pe laa, mungkin ada hikmah disebalik semua tu :)
    Ehh, nie convo UniKL kee.??

    ReplyDelete
  6. itu jalan yang pha is pilih, maka kenalah berusaha lagi hingga berjaya walaupun terpaksa extend.. alah.. takde salahnya datang hari graduasi dorang tu.. nanti ntah bila lagi dapat jumpa.. ;)

    ReplyDelete
  7. takpelaa...setiap yg berlaku tu ada hikmahnya...usaha lebih! insyaAllah ada balasannya :)

    ReplyDelete
  8. extand jer . bkn teruk sgt pun . cayok !

    ReplyDelete
  9. takpe jangan bersedih. yang penting tak gagal. jangan kecewakan mak bapak! :)

    ReplyDelete
  10. Masa belajar ini adalah saat yang paling indah dan best...rezeki anda dapat tambah masa lagi. Nikmati saat yg indah ini sepuas2nya...bila anda sudah masuk kealam pekerjaan, tiada lagi peluang...masa itu, anda akan merinduinya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol.. mmg tgh enjoy habis-habissan masa study ni.. hehehe

      Delete
  11. sabo bro, blaja molek, apa yg berlaku ada hikmah, ingat tuhan dan xj6 selalu sebagai pembakar semangat, insyaallah berjaya :)

    ReplyDelete
  12. Replies
    1. bcoz there r some papers that i got below than C...

      Delete
    2. oh. for pro exam? in Usim pro exam starts in second year. n next sem i'll face that pro exam fr the first time T_T

      Delete
    3. we pharmacy student don't hv pro exam.. juz hv 2 repeat papers that r below than C.. well, lucky for me, i guess... don't hv 2 repeat whole year... hehehe

      Delete
  13. Bestnye konvo...

    Ps...xpe pha is...kita trus kuatkan semangat...extant xsemestinya gagal...kdg kdg yg extant pointe lebih tinggi dr yg grad on time....xmo sedey sedey okeh...apa jua yg berlaku, pasti ada hikmahnya...

    ReplyDelete
  14. Demi pointer terbaik.. Tak pa extend

    ReplyDelete
  15. insyallah.....berjaya tu...dah klik tabung untuk anda.

    ReplyDelete
  16. jangan risau..
    gerabak je satu kat belakang..
    destinasi tetap sama

    ^^

    ReplyDelete
  17. in sha allah akan tiba jg hari awak nnt..btw gud luck

    ReplyDelete
  18. sabar ye pha is.. InsyaAllah masa nya akan tiba juga.. :)

    ReplyDelete
  19. aku terkezut gak nampak ko huhu. sebab selalu org memang tak datang.. tabik2. study rerajin, jangan makan banyak sangat, hahaha. aku doakan ko grad tahun depan, insyaAllah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe... xkan aku nk selfish... sekadar nk meraikan dan kongsi kegembiraan member2.. that's what friends are for... kongsi suda dan duka.. hehehe

      Delete

Post a Comment

Entri popular bulan ini

Yamaha Y15ZR VS Suzuki Belang R150

Gelaran Adik Beradik Yang Betul

Gaji Ahli Farmasi

KTMD | Servise Penghantaran Motosikal