Skip to main content

iklan blog

sejak aku mula berblog, terus aku letak iklan nuffnang. tak fikir sangat pun pasal banyak mana nak dapat. masa tu aku fikir, tak rugi pun kalau aku nak letak iklan. padahal visitor aku masa mula-mula berblog tu, beberapa je.

member aku ada yang sampai sekarang bertekad tak nak letak iklan kat blog. katanya, memang sah-sah beliau berblog sekadar nak melempiaskan kata semata-mata. bukan nk cari pembaca. 

tapi yang aku heran pasal iklan ni, orang lain macam senang-senang je dapat CPUV nuffnang. aku ni susah gila. kalau korang nak tahu, selama hampir 3 tahun aku berblog, tak pernah pun aku dapat CPUV. betol.! harapkan CPC je. dah la visitor tak banyak mana pun. so, memang tak banyak mana pon aku dapat. nak sebut pun malu. hehehe.. 

tapi, malas la aku nak fikir. so, buat-buat tak tahu je la. lagipun, duit bukan matlamat aku berblog. kan?

then, baru-baru ni aku cuba try test 8share. saja je cuba. macam mentaliti aku masa mula-mula letak iklan nuffnang dulu la. tak rugi pun kalau aku letak iklan.


pendapatan yang aku dapat selama 3 minggu dari 8share, lebih banyak dari yang aku dapat dari iklan nuffnang yang 3 tahun tu.. hahahaha...  serius tak tipu. nampak tak perbezaannya disitu.

so, saja je nak cerita. kot-kot la korang berminat. hehehe...

maa'ssalamah,
Pha is

Comments

  1. tak tahula macam nuffnang ni kira dik hehe. Memang tensi jugakla nak nunggu sampai limeploh hengget tu.

    Akhirnya letakan aje sumer iklan baru puas haha :D

    ReplyDelete
  2. haha kite serupa! mihmih :p

    kenkadang nuff ni dekot giler. heh

    ReplyDelete
  3. haahaha kita serupa.. dah bosan dgn naffnung.. nak try jugak yg ni lah... :D

    ReplyDelete
  4. yap, pngalaman sy pun, earning 8share sy cpt naik compare ngn nuff :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. so, moh ler sama2 kita memeriahkan 8share.. hehehe

      Delete
  5. nak try gak la........ hehe salam pha isssssssss

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'salam.. hmm.. lama x singgah sini.. hehehe..

      sila2.. free je akaun 8share nih.. hehe

      Delete
  6. hehe tu la tgh fikir agy nie nak tukar ke tak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. x perlu tukar.. letak je dua2.. hehe

      Delete
  7. mmgpun sbb nnfng kira per click n per visit ..
    yg dpt perclick n certain iklan running xlama and kita xperasan .

    yg 8share ni iklan running lama and ada bdget RM yg bakal kita dapat dan jelas ..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. btol... kta bleh tentukan sndiri iklan apa yg kta nk letak..

      Delete
  8. Macam best je 8share nih.. tak salah nak cube.

    ReplyDelete
  9. Kalau blog tanpa iklan bagai tiada seri pula, hehe
    Tiada kewajipan utk meletak iklan tapi jika mahu menjana pendapatan...kenalah cuba pelbagai.

    ReplyDelete
    Replies
    1. smuanya bergantung kepada niat.. hehe

      Delete
  10. kita serupa..hahahha
    da join 8 share niy, berbaloi jugalah kalu nak di bandingkan dgn nuffnang

    ReplyDelete
  11. ramai yang cakap macam tu.. tapi setakat ni akak tak daftar lagi 8share tu..

    ReplyDelete
  12. first time dgr 8share.. amenda tu.. heheheh :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salah satu platform untk beriklan.. jom la join.. hehe

      Delete
  13. belum ada rezeki lagi pha is.In Shaa ALLAH one day adalah tu. Nway dia orang kata kalau nak dapat CPUV kena hantar ticket selalu kat nuffnang.cubalah mana tau ada rezeki...and yang part 8share tu memang kita agreed. Lebih senang nak dapat income..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah hantar dah tiket.. lepas hantar, terus dapat.. hehehe.. tapi still x sebanyak 8share..

      Delete
  14. psstt: akak terus try.. ngeh3x..

    ReplyDelete
  15. hmmm...bleh try nnti nie....rietta pown bru thun nie letak iklan nuffnang...setelah ntah berapa tahun berblog sejak 2005...

    ReplyDelete
    Replies
    1. 2005..??? wow..!! lagi lama berblog..

      Delete
  16. sis ada lagu nuffnang tapi dah curang . letak komli lak. tapi nuffnang still gak letak..haha

    ReplyDelete

Post a Comment

Entri popular bulan ini

Yamaha Y15ZR VS Suzuki Belang R150

Gelaran Adik Beradik Yang Betul

Gaji Ahli Farmasi

KTMD | Servise Penghantaran Motosikal