Monday, April 29, 2013

I Want Nobody But You

lawatan datin seri rosmah mansur ke ppum,

kalau dulu masa minggu clerkship obstetrics and gynecology (perbidanan dan sakit puan), bukan main banyak aku post entry pasal baby. excited bukan main. tapi minggu lepas, clerkship surgical and radiopharmacy (pembedahan dan radioaktif dalam farmasi) aku tak tau nak cerita apa plak. minggu ni, aku clerkship pediatrics. pasal budak-budak.

bila sebut pediatric, aku teringat suatu kisah yang adik aku pernah cerita kat aku. beliau amik kursus kejururawatan. kata beliau, pada suatu hari, dalam hospital tempat dia belajar, datang sebuah badan amal dan kebajikan membuat lawatan.

maka, dalam lawatan tersebut YDP badan amal ni sempat 'beramah mesra' dengan salah seorang kanak-kanak di hospital tersebut. ketua badan amal ni plak bukan calang-calang orang, tapi isteri kepada menteri.

"adik, nyanyilah lagu 'nobody nobody'... " kata ydp badan amal ni kepada budak tu. "I want nobody nobody......" nyanyi ydp badan amal ni kemudian, sambil bertepuk tangan keriangan.

mungkin dalam kebingungan atau kurang jelas, budak ni tersilap tafsir. mungkin sebab dia ingatkan lagu lain. lantas budak tu pun mendendangkan lagu macam kat bawah ni:

"hasbiiii rabbiiiii....... jallallah......"


maa'ssalamah,

Pha is

10 comments: