Excited Tengok Baby

minggu ni, dah mula clerkship aku di penang. group aku mula dengan Obstetrics and gynaecology, bahagian sakit puan dan perihal ibu mengandung. so, minggu ni kami ber-clerkship di hospital bersalin Pulau pinang.

aku rasa biasa je. tapi budak-budak perempuan dalam group aku semua exited excited nak tengok baby.


hari first kat hospital bersalin, semasa ada nurse bawa troli baby, semua pakat ternganga tengok baby. kalau boleh, aku nak rakam satu2 muka diorang. haha...

macam ni la lebih kurang
(gambar ehsan google.)

dah tu, ada sorang member aku ni, apa yang dia tengok baby buat, semua nak report kat aku.

"wei.. baby tadi menguap..!!! comey..!!!"

"waaa.... baby tadi mata dia kelip-kelip... comey nya....!!!!"

"wei, baby tadi dia bersin.. comel..!!!"

tak nak sebuat nama siapa. sapa yang tengok baby, dia lah yang terasa comelnya.. hehehe.

sory tak dapat ambil gambar2 baby (dan gambar muka-muka excited tengok baby). walaupun kami tak diberitahu apa-apa, sebagai seorang bakal ahli farmasi yang profesional, aku rasa bertanggung jawab untuk aku jaga etika privasi dan profesional antara pesakit dan pegawai perubatan. *ewwah*


maa'ssalamah,

Pha is

Comments

  1. Petanda dah ada...jangan dilambat2kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. drg tu..!!! bagi yg excited lebih tu.. hahaha

      Delete
  2. Hahha I sebelum kahwen kan, bila ada my frens teruja tengok baby gitu, I was just like... "ok, fine..baby. So what?"
    Sekarang setiap kali tengok baby terkinja2 hahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha... bila dah ada anak, terus suka.. hehehe

      Delete
  3. Pha Is,

    Disebabkan hang jenis senang terima teguran.. izinkan aku ye ; "Exited = telah keluar".. "Excited = gembira/suka"..
    Yang baik daripada Allah s.w.t. , yang buruk kesilapan saya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahahahaha.. ha ah.. baru perasan.. thanks...

      Delete
  4. tipikal pempuan..km pun macam tu jugak..hehehe

    ReplyDelete
  5. ala.kalau dapat ambik gambar baby kan comel.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah... tapi x berani nk ambil gambar.. nanti doktor marah plak, sbb x bersikap profeional. hehehe

      Delete
  6. kalau perempuan memang semua yang di tengok adalah comel. lagi2 baby.. alahai nak baby..

    ReplyDelete
    Replies
    1. erk..? kalau mcm tu, pha is ni comel tak..? hahahahahahaha

      kalau nk baby, kena kawin ler...

      Delete

Post a Comment