Friday, February 22, 2013

Tutorial Unfollow Blog

tiba-tiba, aku dapat satu soalan dari kotak komen. soalannya berbunyi begini:

"Hang tau tak cara nak "unfollow" blog lain? Bukan blog hang, blog lain. Kalau tau, tolong ajaq nooo"

well, rasanya senang je. langkah pertama, pergi ke blog yang nak di-unfollow tu. pergi ke bahagian follower.

klik "option."

lepas tu, klik "site settings"

kemudian, akan keluar new window, klik "stop following this site"
 

dan siap.!!

perhataian :
aku tak galakkan aktiviti unfollow ni. aku sendiri pun tak pernah buat. tapi, mungkin untuk certain case yang dirasakan unfollow ini suatu keperluan, ikut suka hati korang lah.. that's your choice. aku cuma tolong tunjuk cara je.. hehehe..

daaa...


maa'ssalamah,

Pha is

18 comments:

  1. ni blog ak SORG ja, hat ni xshare ngan sapa²: http://lapaqpidapoq.blogspot.co.at/
    heee... saja ckp

    ReplyDelete
  2. klu ada kes boleh la buat cam tu..huhuu

    ReplyDelete
  3. dh unfollow...setel...ni nk unfollow sape la ni kan sbnr ye...keh3x..

    ReplyDelete
  4. Pha Is,

    Terima kasih. Barakallah. :)

    ReplyDelete
  5. oh macam ni.. patutlah ada satu hari tu tengok follower kat blog saya ni berkurang. rupanya boleh unfollow.. ooooo.. baru tahu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sbb kes cik sayidah x follow dia balik kot..

      Delete
  6. nana rasa cara ni sangat membantu..tq pha is!tapi bila pergi blognya tadi takda button follower...adeh,,,stress rasa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau mcm tu, x dapet la den nk nolong.. hehehe

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...