Sunday, February 3, 2013

Malam Minggu

malam itu malam minggu. malam yang penuh dengan budak-budak moto berkonvoi. tak kurang juga dengan sambutan road block dari pihak polis. sama naik, tak nak kalah. "kiasu", bak kata member cina aku. kat mana-mana pun aku tengok sama ja. di penang ada, di kelantan pun lebih kurang saja.

malam tu, aku ke jeti (seberang perai) untuk beli tiket bas melalui Lebuhraya Lingkaran Luar Butterworth, lebuh raya tepi laut. aku tunggang ultimo biru dengan penuh ni'mat bila disambut mesra dengan bayu angin yang lalu.

beberapa gerombolan motosikal melewati aku. meriah. kemudian, muncul pula dua anak muda berjiwa remaja dengan moto EX5 mereka. lagak gaya macam sedang berlumba. dengan badan menunduk, kepala merapat ke handle. 'meroket' kata orang.


aku ikut belakang. mencucuk rapat sambil mengorek hidung. saja nak tengok kelajuan mereka.

dan tak beberapa lama kemudian, meluncur laju sebiji moto skuter memotong meninggalkan kami. skuter ditunggang pak cik yang macam baru balik dari masjid.

aku hanya mampu tersenyum.


p/s : motif..? saja nak update. tak de idea...

maa'ssalamah,

Pha is

24 comments:

  1. amboi pak cik skuter, boleh tahan gak bawak moto.hehe

    ReplyDelete
  2. p.cik skuter yg agak 'cool'...hehehe

    ReplyDelete
  3. hahaha. modify kot skuter tu?

    From,

    Nasz

    www.mohdnaser.com

    ReplyDelete
  4. jangan dipandang rendah pada kemampuan pokcik2 zaman lening haa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. betol2.. mana tau dulu masa pak cik tu muda2 dulu, beliau kaki lumba jugak.. hehehe

      Delete
  5. skuter...?

    deno tak pandai bwk moto^^

    ReplyDelete
  6. pakcik scoot. pakcik pun dah pandai merempit.

    ReplyDelete
  7. pakcik scooter tu otai rempit yg dah bersara..huhu

    ReplyDelete
  8. knp tak cuba cucuk bontot skuter pakcik tu plk? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. laju sangat.. x sempat nk cucuk.. heheh

      Delete
  9. ooo...ganas lagi pakcik tu, cuma tak bergaya heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaa.. tu pun dah gila bergaya dah.. heheh

      Delete
  10. Pha Is,

    Pakcik tu pun 'badan menunduk, kepala merapat ke handle' juga tak? haha :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. x de la.. pak cik tu steady je.. hahaha

      Delete
  11. hahaha..smpi pak cik skuter mampu potong..pha is mghayati mlm ke pak cik tu yg laju? :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang pak cik tu laju betul.. heheh

      Delete
  12. cerita macam ni pun dah kira bagus untuk update entry selalu.. hehe

    ReplyDelete