Sunday, January 6, 2013

Reply | Calon Fanatik KPOP

selepas je entri aku yang lepas (Calon Fanatik KPOP) dipublish, agak banyak maklum balas yang aku dapat sama ada dari laman twitter mahupun dari ruangan komen entri tu sendiri.

dalam entri tu, aku cuba kongsi pendapat rumate aku yang kurang berkenan dengan perempuan yang gila kpop.




jadi, tak aci lah kalau kiranya aku hanya kongsikan pendapat dan pandangan dari satu pihak sahaja. nanti jadi berat sebelah. lantas, aku kongsikan jugak pandangan dari pihak perempuan, sama ada mereka peminat kpop ataupun tak.

antara komentar yang terpilih, yang pertama :


tapi, ada betolnya. manusia boleh berubah. contohnya, seperti yang telah aku bangkitkan dalam entri yang bertajuk "Tudung | 'Cukup Makan' dan Labuh", bila-bila masa ja manusia boleh berubah.

cuma untuk part last sekali tu je aku tak sure. sebab aku rasa, mungkin lepas aku kahwin pun, aku tetap akan minat naruto. woha..!!!

boys will always be boys...

okay. dah melalut dah. berbalik kepada topik asal, KPOP. setrusnya, kita ke maklum balas yang ke-2, dari seorang sahabat aku yang berstatus peminat kpop.

klik untuk tumbesaran sempurna. TAK PERLU baca dari bawah ke atas.


huh, semakin hangat pulak perbincangan kali ni. hehehe... tapi, komen kat atas ini juga suatu kenyataan. semua orang ada minat masing-masing. hak individu. dan betul, tak semua peminat kpop sama.

mungkin yang rumate aku maksudkan dalam entri lepas yang betul-betul minat yang melampau. yang fanatik sampai tak nak mengaku rakyat malaysia sebaliknya dengan bangganya mengisytiharkan diri sebagai rakyat korea. teeettt~

anyway, pandai ko erk, bangkitkan pasal minat aku terhadap moto .. heheheh...

seterusnya, komen yang terakhir, komen yang paling ringkas. komen dari seorang sahabat yang status kpopnya tak dapat nak dikenal pasti. hehehe...


okay.. aku sengal.. end of story...

so, aku dah tunjukkan pandangan dari kedua-dua belah. (untuk maklumat lanjut mengenai pandangan dari syafiq tu, boleh tengok di SINI). so, korang boleh menilai sendiri. mana yang baik, dan mana yang kurang baik.

dan segala yang baik itu, datangnya dari Allah, dan yang buruk itu, juga datang dari Allah, tetapi disandarkan atas kelemahan dan kekhilafan diri aku sendiri.

maa'ssalamah,
Pha is 

32 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. dont u supposed to ask my permission 1st b4 quoting me paiz? hehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmm.. ye la.. lain kali aku mntak.. hehehe

      Delete
  3. @#@$#@$$#@ huk typo lagi..tak kisahlah..well, aku lebih suka kalau hg bubuh komen aku tu dari tweet aku..sbb komen aku tu lebih menjawab persoalan ko rasanya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...perlu ke masukkan tweet aku yg last tuh!
      aku tak minat kpop. tapi aku layan semua muzik yg masuk dgn jiwa aku. kadang2 aku dgr gak lagu kpop ni.

      cuma aku pun personally tak berapa berkenan dengan kawan2 aku yg terlalu fanatik kpop ni. tapi benda ni hak masing2 kan, lain org lain citarasa dia. kita kena hormat. kalau dia over sangat sebagai kawan kena tegur dengan berhemah.

      tapi nanti kalau rezeki ko dpt isteri fanatik kpop, kalau setakat minat tu ok je kot aku rasa. tapi kalau dia tarik ko minat kpop sama, erk....pandai la ko adjust. hahaha

      peace! eh panjang pulak komen aku. ;)

      Delete
    2. eh baru perasan aku terkomen under sarah. tersilap space. hai sarah! haha.

      Delete
    3. sarah : kalau yg komen tu, org bleh baca sendiri kat entri yg lepas tu... ni just aku nk share pandangan dari member twitter ...

      Delete
    4. fatihah : ahahahaha.. dia nk tarik aku minat kpop sama.?

      Delete
  4. Saya pun sekadar minat je, dan bukan semu peminat kpop suka gangnam tu, saya tak sukalah gangnam banyak merapu je. Menari macam tu. Tapi ada betul juga, boleh minat tapi jangan sampai terpengaruh. Sampai nak tukar warganegara. Pelik peminat macam ni sebenaranya, nak tukar kewarganegaraan, macamlah orang korea nak terima dia. T__T

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaaha... dah fanatik sangat la tuh.. hehe

      Delete
  5. Replies
    1. wei, sabtu ni aku konvoi moto aku balik penang dari kelantan.. superbike x de lagi. wave ultimo pun jadi la.. heheh

      Delete
  6. alamak, agaknya kalau smpi usia sy ni, k-pop kpop ni dah tak berapa berkenan kot.. hehe..tapi satu je yg sy minat dr dulu smpi sekarang..layan kartun..hehe..

    ReplyDelete
  7. lama x bertandang di sini heheh. Kpop ? erkk! ada ja kawan yg gila korea , ng kita pun cakap korea, erkk, tak boleh blah la. (komen ni lari tajuk eh?)lalalala

    ReplyDelete
  8. hahaha, setuju ngan pha is, ergh..kte pun tak minat k-pop.. sebab, xfaham.. ai is org kmpung, x reti bahasa korea. *apakah?*

    ReplyDelete
  9. setakat boleh dgr je

    FANATIK --> tak mungkin :)

    ReplyDelete
  10. tak kiranya apapun topiknya kalau dah fanatik memang boleh sampai separuh sengal.. aku kekadang pening tengok kpop ni, merapu meraban je..tapi kadang-kadang layan juga hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. erk.. merapu meraban pun, layan jugak.. hahaha

      Delete
  11. pandai2 la pilih yea. jgn la terlalu fanatik sgt..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. pilih..? pilih aper kak nik ros..?

      Delete
  12. kpop? teringat plak ada entri Solihin Zubir pasai kpop nie...hehehe..

    km tak minat kpop nie..tak boleh 'hadam'..huhuhuhu..setakat layan cita korea yg macam Love Story in Harvard,boleh la..hehehe

    ReplyDelete
  13. HAHAHH
    sana sni kpop..
    tp masing2 punya pendapat..
    ade option..(so pilihlah)
    heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. so, pilihlah dengan berhemah.. heheh

      Delete
  14. yang pasti abang abang saya dah ade anak pon tengok naruto. umm. okay je.. anak anak bijak comel jugak. tak salah kot. cuma jangan sampai melampau lampau la kan~

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. kan..? kalau naruto, dah besar pun x pe. hehee

      Delete
  15. saya ni xdelah peminat fanatik sangat, tapi boleh terimalah kpop ni.. oh saya tak layan sangat lagu2 diorang.. drama/movie, paling saya layan :)

    ReplyDelete