Thursday, December 6, 2012

Segmen | Semarakkan Rakan Blogger Google+


kali ni, aku join sebuah segmen yang dianjurkan oleh saudara Hasrul Hassan. sebuah segmen bagi memeriahkan dan memaksimakan penggunaan google+ dalam blog. perasan tak, sejak baru-baru ni, blogger.com banyak promosikan google+. kan?

dan syarat-syarat untuk join segmen  :

1. copy paste ayat dibawah :

"Google+ lebih baik sebab dengan sekali klik, anda bukan sahaja berhubung sesama blogger, tetapi semua mereka yang punyai akaun dalam rangkaian Google. Malah, apabila anda berkongsi (+1) entri-entri di blog anda, semua rakan anda akan mengetahui akan perkongsian tersebut - sama seperti anda klik Facebook LIKE dalam entri blog." 

*Sumber Asal: Segmen | Semarakkan Rakan Blogger Google+ http://www.hasrulhassan.com/2012/12/segmen-semarakkan-rakan-blogger-google.html#ixzz2EBfBiErS 
Under Creative Commons License: Attribution Share Alike 
Follow us: @hasrulhassan on Twitter | bloghasrulhassan on Facebook

2. pasang widget Google+. dah.. yang kat sidebar kanan atas sekali tuh..

3. Follow blog-blog yang join segmen ini. aku rasa yang dimaksudkan dengan istilah follow disini ialah follow yang google+ punya, (yang kat aku punya sidebar kanan atas sekali tu) bukan yang join side blogger tuh.. rasanya lah.. tapi kalau nak follow dua2, lagi bagus. hehe

4.backlink pada entri pihak penganjur. okay. sapa yang nak join, silalah ke Segmen | Semarakkan Rakan Blogger Google+ Hasrul Hassan 

5. macam biasa, bila dah siap, tinggalkan url entri di ruangan komen entry pihak penganjur.

siap..!!!


11 comments:

  1. Say apun datang klik ...
    http://hanifidrus.blogspot.com/2012/12/segmen-semarakkan-rakan-blogger-google.html

    ReplyDelete
  2. As Salam, datang menerjah dari segmen HH. Salam perkenalan dari saya.

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. salam..singgah sebentar, i follow n g+ awa

    ReplyDelete
  5. Salam.
    Join sudah, klik google+ sudah dan LIKE pun sudah.

    ReplyDelete
  6. Ziarah sini and dah follow blog as well as Google+...

    ReplyDelete
  7. Replies
    1. barang yg lama dilupakan jangan.. hehehe

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...