Banjir | Jalan Kelantan Ditutup

hari ini, aku dan beberapa orang kawan akan berangkat dari penang ke kelantan. balik ke kelantan setelah "bercuti" di penang waktu study week. sebab exam kami kena ambil di USM kelantan.

malangnya, dengar khabar banyak jalan kelantan ditutup disebabkan banjir. maklumlah, musim tengkujuh. so, agak cuak jugak la, takut tak sampai USM. kalau tersangkut, nanti tak ambil exam pulak kami ni.

malam tadi, aku buat sedikit research. sekadar persiapan untuk esok. ada kawan aku yang nasihatkan supaya aku call balai polis di sepanjang jalan yang akan kami lalu. no. tel balai polis aku dah cari kat internet. harap-harap no tu still valid. (lihat penghujung entri)

bila aku check jalan yang ditutup plak, secara teorinya, jalan yang tersenarai tu kami tak lalu. harap-harap nanti jalan yang akan kami lalu tak banjir la.

kelantan, banjir, jalan tutup, musim tengkujuh
senarai jalan ditutup (24 dec 2012)

permudahkanlah ya Allah...


IPD Pasir Mas 097450999
Balai Polis Rantau Panjang 097950222
IPD Tanah Merah 099556222

rujukan:
e-bencana alam JKR malaysia:
http://bencanaalam.jkr.gov.my



maa'ssalamah,

Pha is

Comments

  1. kepada smua magsa banjir harap bersabar...
    minx allah lindungi mereka AMIN....

    ReplyDelete
  2. kat terengganu pun dah banyak tempat dilanda banjir

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah.. kelantan ngan terengganu.. sama2 banjir...

      Delete
  3. hai sebaik takde plan nak gi tempat-2 banjir..

    jom join segmen aku ni...
    jangan risau takde syrat pon..
    cuma letak entry bro tahun 2012 ni...
    http://www.jeritpekik.my/2012/12/segmen-bebas-syaratentry-terbaik-untuk.html

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. alhamdulillah.. dah selamat sampai.. harap2 nnti masa nk balik penang balik, selamat la.. hehe

      Delete

Post a Comment