Skip to main content

No Couple Yes Nikah


Syaitan ketawa apabila anda bercinta SEBELUM nikah.
Tapi...
Syaitan menangis apabila anda bercinta SELEPAS nikah.
 Pilihlah cinta SELEPAS nikah kerana ia cinta yang suci. Diikat dengan ikatan sehidup semati.
Wahai lelaki, jangan sekali-kali kamu menyentuh wanita yang bukan mahrammu kerana ia satu penghinaan kepadanya. Jadilah kamu LELAKI SOLEH, aman dunia (^
^).
Wahai wanita pula, jangan sekali-kali kamu biarkan dirimu itu dihina. Kamu kan ada kuasa menolak. Jadilah insan yang bermaruah dan sebaik-baik perhiasan dunia--> "WANITA SOLEHAH", tenang rumahtangga (^
^).
 NIKAH itu kan SUNNAH, so nikahlah.
NO couple, YES nikah


Sumber:

Ayat-ayat puitis diatas dipetik dari status facebook seorang wanita yang berprofil picture-kan gambar beliau berkepit dengan seorang lelaki  ajnabi.

"Wahai orang-orang yang beriman! Mengapa kamu memperkatakan apa yang kamu tidak melakukannya! Amat besar kebenciannya di sisi Allah - kamu memperkatakan sesuatu yang kamu tidak melakukannya.""
(As-Saff, 61 : 2-3)

p/s : tak nak cakap banyak. Aku dah cukup pening...

maa’ssalamah,
Pha is

Comments

  1. hahaha cmne tu klau status tak same ngn dp , haha lantaklah kan,,maknusia..

    ReplyDelete
  2. semoga menjadi iktibar buat kita semua :)

    ReplyDelete
  3. SEMOGA 1 DAY DARI AJNABI BERTUKAR KEPADA MAHRAM LA HENDAKNYA..=D

    ReplyDelete
  4. itulah realitinya. :) perwatakan alam maya dengan dunia sebenar pasti jelas bezanya. moga sama2 kita terpelihara.

    ReplyDelete
  5. nak nikah tapi family tak kasi lagi . nak halang perasaan tapi membuak buak . haha . zaman skrg .

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau family tak kai, pandai2 la jaga diri... hehehe

      Delete
  6. tak kena langsung rasanya dengan profil tersebut kan.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la.. mmg tak semua perfect. memang x salah untuk sesiapa sahaja kongsikan bnde yg baik. tapi kenapa orang yg kongsikan tu sendiri dgn terang-terangan tak ikut apa yg disharekan..?

      Delete
  7. sekarang ni semua macam gitu.. ada perempuan free hair cerita pasal bertudung tapi tetap tak pakai tudung... haih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. erk...? hahahaha.. hmm.. harap diorg boleh berubah...

      Delete
  8. dengan berkat doa kita dia akan berubah mana tau

    ReplyDelete

Post a Comment

Entri popular bulan ini

Yamaha Y15ZR VS Suzuki Belang R150

Gaji Ahli Farmasi

Gelaran Adik Beradik Yang Betul

KTMD | Servise Penghantaran Motosikal