Monday, October 15, 2012

Makan2 Penang 2 | Sup Hameed

kat penang ni, ada banyak jugak pilihan makanan untuk penggemar sup. antaranya Sup Tanduk Bukit Jambul, gerai sup di Padang Broom, dan banyak lagi. tapi kali ni, aku nak fokuskan kepada kedai Sup Hameed.

Kedai ni terletak di Penang Road, Georgetown. (coordinate :  5°25'18.35"N 100°20'1.41"E ). tepi jalan je. senang nak nampak. cuma kereta kalau nak parking susah sikit la.


kat sini, macam-macam jenis sup ada. sup daging, sup ayam, sup kambing, sup urat, sup perut, sup ekor, even sup torpedo pun ada.

sup kambing + roti benggali
kalau order sup, automatic akan dapat roti. nak makan atau tak roti tu, terpulang. kalau tak nak, jangan sentuh. (harga lain-lain). kalau nak makan dengan nasi pon boleh. kalau rasa tak cukup, sup boleh refill, tapi sekali je la.

kenangan yang tak boleh dilupakan, dulu aku ada ajak kawan aku makan kat situ. kami tanya sup apa yang ada. waiter tu pon list-kan semua jenis sup yang diorang ada. bila dia sebut sup torpedo, member aku ni tak tahu torpedo tu bahagian apa. last member aku tanya balik.

"sup torpedo tu sup apa?" tanya member aku.
"sup kote lembu." jawab waiter tu dengan slang india. hahahaha


maa'ssalamah,

Pha is


24 comments:

  1. Replies
    1. ha ah.. sup panas2 masa tgh hujan.. pergh.. layan... heheh

      Delete
  2. Replies
    1. mana la tau kot2 nnti berkesempatan datang penang... boleh la try...

      Delete
  3. bila nak letak pasemboqqqq pulak :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. pasemboq kurang layan sikit.. tapi, boleh ja kalau nk buat entry.. kat mana yg sedap? ceciter...

      Delete
    2. area BM tau la tang mana.. kalau area pulau, cek jarang dok p belah sana :D

      cendoi pun sedap gak hihik :)

      Delete
    3. area BM tak beberapa tau sangat.. kalau pasai cendoi, dah ada entry, tapi masa tu kedai tu tutup...

      http://pening-pala.blogspot.com/2011/11/penangan-cendol-gelugor.html

      Delete
  4. Pha sori ek, apa jadik ngan sup torpedo tu, jadik ke tidak meng-odernye...kahkahkah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. huh.. sorang pon tak berani nk order... geli pnya pasal.. heheheh

      Delete
  5. wahhh...siap ngan peta, hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagi memudahkan sesiapa yg teringin nk pergi.. hehehe

      Delete
  6. kahkah . sup torpedoo . cinabengg beteiii -.-

    ReplyDelete
  7. ni blog jln2 cari mkn eh? heheheheh :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha... x de la... ni blog perkongsian yg santai je.. hehehe...

      Delete
  8. sedap ke sup turpedo tu? hahaha
    saya paling suka sup kambing dengan lembu..sedap :)

    ReplyDelete
  9. entah.. sorang pon x berani rasa.. hehehe

    ReplyDelete
  10. Yang dekat dengan gerai cendol tu ke? :o

    ReplyDelete
    Replies
    1. gerai cendol kat chowrasta tu ke..? x de la dekat sangat.. tapi area2 tu jugak la..

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...