Tuesday, October 23, 2012

makan2 klate 3 | D' Village Food Court


kali ni, aku tak jalan jauh. setakat depan USM kampus kesihatan ni je. sebelom ni, ada cik uci ulala (pemilik blog "Jalanan Pelangi") menyarankan kepada aku untuk ke kedai makan D' Village Food Court ni. katanya betul-betul depan USM kampus kesihatan. so, aku pon pi la try.


lokasinya, di jalan Jalan Raja Perempuan Zainab 2, Kubang Kerian, Kelantan. (coordinate : 6° 5'48.03"N 102°16'43.08"E). kat sini, aku tengok macam-macam ada. ada pizza, ada western food, ada burger grill, ada satay, dan yang paling menarik perhatian aku, ada belut (sup, paprik, pakpek, dan goreng).

kali ni, aku pekena nasi putih dan tomyam campur je dulu. kedai dekat je. nanti boleh try makanan lain pulak. member aku si Syafiq order mee rebus dan Husni order mee goreng.


bila dah rasa, pergh... kat sini aku nak buat satu pengakuan. tomyam kat kedai tu yang paling sedap yang pernah aku rasa. kuah cukup pekat, cukup masam (my feveret), dan pedas secukup rasa. memang "kaw" la..  harga pon tak mahal. nasi putih + tomyam campur + teh ais baru RM 7.50. standard la.

setakat yang aku pernah try, satay dia okay, kuah pun sedap. lagi satu, burger grill kat situ pun sedap gak. cuma bagi aku, nasi goreng dia "kureng" sikit. nanti, aku nak pi try belut plak, tak pon pizza. hehehe.. apa lagi, jom serang.!!!


maa'ssalamah,

Pha is

15 comments:

  1. ok jd org 1st komen. hehe alhamdulillah kena dgn selera. :)
    pizza dia pon best jgk, selalu saya makan yg seafood. belut xpernah try, so let pha is la yg try.^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la.. tengok ada menu belut meggi.. nnti tringin nk try...

      Delete
    2. wah belut meggi..1st time dgr..hoho try la..nt cerita best tak..nasi kukus kt situ pon best gak :) hehe

      lupa lak nak pesan, alang2 duk klntan ni,, beli la jersi red warriors buat kenangan..hohoho

      Delete
    3. okay.. nnti phs is hantar laporan.. hehee

      erk, pha is tak minat bola sangat. jersi pon x beberapa nk minat. pasukan penang pon x pernah nk sokong, inikan pulak kelantan.. hahahaha... tapi ari tu dah pusing2 wakaf che yeh... best.. cma time tu duit x de, so, window shoping je la.... rasa tak puas hati giler.. hehe

      Delete
    4. haha takpe, panjang lagi masa ada, boleh pergi balik wakaf che yeh tu,time tu mesti dah ada banyak duit nya. :)

      Delete
  2. wahhhh...sat-sat pergi kelantan ni, maaakanaaannnn...pha ni..hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. biasa la... dok sini 3 bulan ja.. bila lagi nk merasa makanan negeri orang... kat penang dah "cemuih" dah..

      Delete
  3. mmm balik raya aji nanti nokgi jugoklah... mana taw kot2 terjumpa ngan pha is kang! ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. time raya haji, saya balik penang...

      Delete
  4. Replies
    1. tapi susah sbb x de transport.. nk kena jln kaki.. aku kalau pi jalan kaki, balik bilik nnti lapar balik.. hahaha

      Delete
  5. Replies
    1. memang boleh tahan pon sedapnya...

      Delete