Dugaan Hari Pertama


Alhamdulilah, selamat sampai di bumi Kelantan. Bila sampai je, setelah kemas barang sikit, kami keluar makan. Lapar kot. Bila tak tau nak makan kat mana, kami hentam je kedai mana yang kami Nampak dulu.

Hasilnya, sampai lah kami di kedai Ani Sup Utara, depan USM kampus kesihatan. Wow! Ada perkataan “utara”. Mengingatkan aku tentang penang yang aku tinggalkan. Hehe..

coordinate :   6° 5'51.23"N 102°16'43.74"E

Masuk kedai dalam pukul  6.40 petang. aku order nasi goreng ikan masin dan air bandung. Tapi, makanan sampai pada jam 7.40 malam. nak dekat sejam aku tunggu. Member aku si syafiq ni, around  7.50 malam baru bihun bandung beliau sampai.


Okay. Tak pe, aku sabar. Dugaan hari pertama. Nasib baik aku boleh buat solat jama’. Kalau tak, maghrib entah kemana. Nasi nak kata sedap pon, biasa je. Boleh la masuk tekak aku.

Time nak bayar plak, aku kena RM9.10 untuk nasi goreng ikan masin dan air bandung. hmm.. kalau cepat tak pe, ni, dah la lambat. Tak pe la, aku keluarkan duit RM 10 dari beg duit aku dengan hati yang pasrah je.  

Tak pe la, hari pertama. Belajar dari kesilapan. lepas ni tak pi dah la.
  

Comments

  1. betullah..mahal tu, ikan masin yg mahal kut hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. lambat tu plak sbb baru nk jemus ikan masin.. hehehe

      Delete
  2. hahaha.ika dok kelantan pon tak penah makan kat situ. hiksss

    ReplyDelete
    Replies
    1. x payah la pi makan kat situ.. hehehe

      Delete
  3. hahah ok lah tu, dugaan,,
    dh puas mkn mknn penang kot ritu, sbb tu d uji cmtu,ahaha

    ReplyDelete
  4. ani sup utara ni memang mahal pon. jarang2 je pergi sini. sabar ye.
    dpn husm tu ada tempat ala2 food court nama d'village, ok sikit kat situ, standard harga la.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mydin tu kat belakang, d village ni kat depan, sebelah lorong ke mydin. betol2 tepi jalan. yg pha is maksudkan tu betol dah la kot. hehe

      Delete
    2. owh.. yg gerai makanan banyak2 tu ka..? dah rasa dah kat situ.. smpat pekena nasi ayam ja...

      Delete
  5. sy duk kelate xpenah makan situ,mahal jugak ruponya makanan dia

    ReplyDelete
  6. aiyo..mahal kemain..awat tak tanye ape benda yang mahal?
    len kali toksah g dah kedai tu.. huhu

    ReplyDelete
  7. sedap dak ? haha, kat bangi ni pun ada, tapi sama gak p sekali ja pas tu tak p dah. sian kat utara dapat nama huhu :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah.. buat malu org utara ja.. hehehe

      Delete
  8. ish..ish...mmg penyabar la kn...klu stgh org mmg da blah da xsgup nk tgu..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha... kalau sorg2 tu, mmg dah cabut dah.. nasib baik ramai2.. boleh gak sembang2...

      Delete
  9. cuba hang ghoyak klate mesti dia caj murah, bro! hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. huk aloh.. lo ni dok bape gheti lagi.. hehehe

      Delete
  10. Saya pernah cuba makan di Ani Sup Utara, biasa2 jelah rasa tak sepadan dengan harga.

    ReplyDelete

Post a Comment