Skip to main content

prof cakap,


Antara subjek yang aku ambil sem ni ialah “drug and society”. Petang tu, lecturer aku, prof saad ada cakap dalam kelas ‘drug and society’ ni mengenai factor psykologi yang menymbang kepada penyalah gunaan dadah.

Kata prof, “kalau ada student yang add saya dalam facebook, ada 3 benda yang akan saya cari di profil dia.”

“yang pertama, profil picture. Sebab nak tengok muka. Awak semua ni ramai. Mana saya nak ingat nama. Kalau dapat tengok muka tu, kadang-kadang cam la jugak.”

profil picture, pha is, faiz zakaria
profil picture. check.!

“yang kedua, saya akan cari gambar dia dengan family. Tak kisah la time raya ke, time kenduri kahwin ke. Dan yang ketiga, gambar dia dengan kawan-kawan. tak kisah la gambar keluar jalan-jalan ke, gambar dalam lab ke. Selalunya mesti ada.” Tambah beliau lagi

pha is. faiz zakaria. saufi, sarah hanim, sakinah, gambar raya
gambar family. check.!

kawan, pha is, faiz zakaria,
gambar dengan kawan. check.!

sambung prof lagi, “sebabnya, kalau tiga2 gambar ni tak ada, mesti ada something wrong dengan dia, psychologically.!”



Pha is

Comments

  1. Maksud prof tu, kalau takde ketiga-2 tu, macam orang tu jenis forever alone ehh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. lebih kurang la.. hehehe.. prof ckap, org2 mcm ni ada something wrong somewhere. kena jaga2, takut nanti jadi drug addict.. hehehe..

      Delete
    2. WHOA? Serius ke? Adoii. Ade je letak gambar family dengan kawan, tapi hide daripada semua orang. Acanooo tuuu?

      Delete
    3. hmm.. mgkin prof mlawak je kot... hehehehe..

      Delete
  2. Replies
    1. bukan aku yg cakap. prof yg cakap.. hehehehe

      Delete
  3. oh ok lulus test , siap terlebih2 gambar plak.huahuahua

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagus2... boleh dapat A ni.. hehehe

      Delete
  4. Pha Is check semua.. cantekk.. sapa mau boleh masuk meminang.. hahaha (ke situ pula :)

    ReplyDelete
  5. mane boley gitu prof..kotnye yg add die tu hide pic,sudah..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. untuk yang tu, kena tunggu aku punya 2nd next post nanti... ada kupasan mengenai isu ni. hehehe

      Delete
    2. esok petang (ahad-13 may 2012) tepat jam 6.00 petang, ko buka blog aku ni... dah scedule siap dah.. hahahahhaa

      Delete
  6. kalau dia tu jenis pemalu (macam aku) , acano ?
    jenis tak suka upload gambaq ?
    XDD

    ReplyDelete
    Replies
    1. well, terpulang kepada individu. kan? ni prof yg ckap, bukan aku.. hehehehe..

      Delete
  7. ayyoo, orang lelaki takpe laa boleh upload gambar sesuka hati.. huuuu

    ReplyDelete

Post a Comment

Entri popular bulan ini

Yamaha Y15ZR VS Suzuki Belang R150

Gelaran Adik Beradik Yang Betul

Gaji Ahli Farmasi

KTMD | Servise Penghantaran Motosikal