Tuesday, May 15, 2012

koleksi DP mogok lapar palestin

dah ramai kawan-kawan facebook aku yang tukar DP. kat bawah ni antara beberapa gambar yang aku perasan.


mogok lapar palestin

mogok lapar palestin

mogok lapar palestin

mogok lapar palestin

mogok lapar palestin

mogok lapar palestin


mogok lapar palestin

mogok lapar palestin

mogok lapar palestin

mogok lapar palestin

mogok lapar palestin

mogok lapar palestin

Diceritakan seekor burung kecil mengisi air dalam paruhnya lalu terbang menyiram ke atas api yang membakar. Berulang-alik. 

“Untuk apa kau berpenat lelah mengambil air berulang-alik, sedangkan api yang membakar Nabi Ibrahim tidak akan terpadam dengan air yang kau siramkan itu.”

Lalu dijawab burung kecil, 
“Memang tidak akan dapat memadamkan api itu, tetapi aku lebih takut kepada Allah, kerana Dia akan menyoalku nanti, apakah yang sudah aku lakukan untuk agama-Nya, dan Allah tidak akan bertanya sama ada aku berjaya memadamkan api itu atau pun tidak.”



by the way, gambar yg bawah ni, aku punya.. hehehe... sedikit cilok janggut tony stark dan serban ustaz don daniyal.. 


lagi contoh profil picture, boleh tengok SINI

35 comments:

  1. wauu , hehe . aku ambik satu ea ..

    ReplyDelete
  2. salam..

    sy link kan ke blog sy...

    ReplyDelete
  3. suka cerita burung kecil tu :)

    ReplyDelete
  4. certain2 DP,macam goku and superman tu,aku lebih rasa mcam DP tu lebih mempermain2kan benda ni pulak..ok lah maybe yg tu buat tu nak kata,even goku dengan superman pun support benda ni kan..tapi in other way,people can interpret differently..Yg ala-ala joker lagi tu...u smiling dude?oh nooo..yg macam star wars tu..bubuh plak tu nama Malaysia..ah bagus..then people especially org luar will accuse malaysian ni tak serius dalam isu2 macam ni..anyway,this is my 2cents je..

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. Avatar yang last mcm ustaz Don ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. err.. mmg cilok serban ustaz don pon... hehehe

      Delete
  7. Perhatian... cuba elakkan jgn tertiru dengan dakyah bukan islamik.. contohnya topeng vendetta... carilah gambar yang lebih bagus..contohnya yang last macam ustaz don tu.. lebih sesuai..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok. terima kasih atas peringatan.. (n_n)

      Delete
  8. Assalamualaikum.... Minta izin copy....

    ReplyDelete
  9. ak amik satu taw...brung y sweet sgt,ak pow nak jd cam2 r.. ;)

    ReplyDelete
  10. tolong yg mmpu..tapi jgn lupa lak nak doakan utk mereka.. ^_^

    ReplyDelete
  11. tapi kenapa semua kena tutup mata ek?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah... heran jugak.. hehehe
      mungkin sbb nk menunjukkan yg hak mereka disekat. mungkin...

      Delete
  12. yang dragonball tak boleh blah tu... kah3...

    ReplyDelete