Wednesday, February 29, 2012

girls in my class


Kadang-kala, bila difikirkan, kalau kat mana-mana pusat pengajian sekalipon, mesti student perempuan akan ada beberapa jenis puak. Well, aku akui, lelaki pon lebih kurang sama je, Cuma tak menonjol sangat.

Jadi, kat sini, aku just nak senaraikan beberapa puak2 yang mungkin wujud dalam kalangan student wanita kat kelas aku. Khasnya perempuan melayu. Cuba try check tengok. Mana tau budak2 perempuan kelas korang pon macam ni jugak.


1. tudung labuh clan (TLC)

So far aku rasa group ni yang paling popular. Dari matrik sampai ke ipt. Mesti ada group ni. geng muslimah bertudung labuh, geng selalu terlibat dalam program2 islami, contohnya dari PMI dan sebagainya.

Kalau nak cari calon isteri solehah, cari dalam group ni la. muka pon selalunya boleh tahan lawa jugak. Yang penting, sedap mata memandang. Sejuk je hati bila tengok perempuan bertudung labuh ni. kan?

Jangankan tengok muka, aku tengok tangan pon dah rasa tenang.

2. parti socialist

Ok, ‘parti’ ni aku perasan ada kat ipt aku je. Kat tempat lain, aku tak tau. Geng ni bukannya jenis bersosial dengan cara yang negative. Tapi dengan cara yang positive.

Maksud aku, kalau ader apa-apa program, kebanyakannya ahli2 dalam parti ni la yang terlibat, sama ada dalam jawatan tertinggi, mahupon sebagai ajk biasa. Pendek kata, diorang ni rajin la.

Dan kalau tak terlibat pon, muka diorang jugak yang akan joint program-program. Kira aktif la katakan. Well, it’s good for them. Mereka tahu bagaimana nak enjoy, dengan cara yang sihat.   

3. geng elit

Ok, kalau dalam cerita kat tv tentang mana2 “high school” kat barat, mesti ada geng “popular girls”. Tapi kat kelas aku ni, kumpulan ni tak menonjol sangat. Lagipon, diorang ‘glamer’ masih dalam budaya ketimuran. Hehehe..

4. geng merayau.

Firstly, kumpulan ni bukannya jenis yang berpeleseran tak tentu hala, tapi geng yang jenis suka jalan-jalan makan angin. Kalau tengok gambar kat pesbuk, mesti banyak gambar2 diorang keluar melancong bersama, sama ada jarak jauh mahupon dekat.

Minggu ni tour pusing satu penang. minggu depan pulak pergi pantai, minggu seterusnya pulak, makan kat restoran mewah. Kira tiap2 minggu, ader je tempat yang diorang nai pergi.

**********

So, kat tempat korang macam mana pulak?  


Pha is

32 comments:

  1. amboi..bahaya betul..pasni semua pakat kena pakai sarung tangan full..hehe semua kat atas ada kat poli..tp tak banyak..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. nk buat macam mana.. terpandang... bukan sengaja... (n_n)

      Delete
  2. Ni ke kelas duk perhati orang je ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana ader... dah kumpulan2 ni menonjol sangat, mesti la aku perasan.. hehehe...

      Delete
  3. aku tak tau aku masuk dlm geng yg mana.. adeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmm.. aku rasa, ko atas pagar... hahahaha

      Delete
  4. :) sumaaa ada.. geng suka ngumpat pun ada ooo haha (saya tak tergolong ok)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha a.. geng mengumpat... pasai tu tak nk komen banyak2... yg elok dijadikan teladan, yg buruk dijadikan sempadan.. hehe..

      tapi, ader je group ni dalam kelas aku.. contohnya, kat sini : http://pening-pala.blogspot.com/2012/02/twitter-gosip.html

      Delete
  5. masih sekolah. so, maseh taktahu cara budak-2 besar :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh... tak pe la... dah masuk U nnti, jumpa la... hehe.. tapi, rasanya kat sekolah pon lebih kurg je. kan?

      anyway, tak tau sangat pasai perangai budak pompuan kat sekolah, sebab dulu blajar kat sekolah lelaki sahaja..

      Delete
  6. so, ak dalam gang mane? :D *excited face*

    ReplyDelete
    Replies
    1. rarararawr~ D:
      serius ak x tau....

      gtau ah :P

      my curiosity is killing meeeee~ XD

      Delete
    2. jangan terkejut tau..!! hehe


      aku rasa ko dalam geng elit.. skali ngan geng2 ko yg lain la.. hahaha..
      jangan maghah ha...

      Delete
    3. elit? whoa....
      agak terkejut juga la.. :P

      tapi..... COOL~ XD
      fufufu~ now i know... XD

      p/s: ak x marah pun :P

      Delete
    4. fuh.. slamat ko tak marah.. hehehe...

      Delete
  7. ak geng mna?? x dpt nk teka... haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak kan tak dapat teka kot... hehehe

      Delete
    2. tudung labuh ke?? hmmm geng merayau 2 cam betol jgk tp prktaan merayau 2 salah kot.. haha ... tp sbnaqnya kta owg x puak2 sgt pon kn2.. :)

      Delete
  8. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  9. tahu... saja nak meng-katagori-kan korang.... heheh

    ReplyDelete
  10. lupa kot 1 g kump senyap..haha xpn diam2 ubi brisi..rasa2 ktegori ssuai geng laki kot..aku2?? (sibuk gak nk tau)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa.. betol..!!!! geng senyap...
      aik... tak penah2 sebelom ni ko komen kat blog aku...tiba2 je... HAHAHHAH...
      anyway, ko rasa?

      Delete
    2. kalau nk tau, tengok entry blog ko yg bertajuk "entry bergambar"... mesti ko akn paham..

      Delete
    3. ha 2 la lupa plak kn geng snyap..
      haha biaq la ttba ak trasa nk komen...
      berteka teki dgn ak plak huhu

      Delete
    4. eleh bru skit gmbr..bru 1 tmpat p hg dh cop ak noh...mcm la ampa xp jalan hahaha

      Delete
    5. hehehe.. rilex la... gurau2 je..

      Delete
  11. ko amek research paper pasal prmpuan ka faiz..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. x de la.. saja je melawak2... hehehe

      Delete
  12. Perghh..satu2 dperhatinya..hehe..beware girls..

    ReplyDelete
  13. Dekat kelas tak ada macam tu pasal ada 10 orang je perempuan dalam kelas. Dan kami kamceng sejak dari diploma lagi. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau mcm tu, 1 jenis kumpulan je la yg ada.. hehehe

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...