Tuesday, November 29, 2011

bila minat sama...


Baru2 ni, terbaca blog classmate aku ni yang cerita pasai panggilan dari kawan beliau dari luar Negara. Kawan lama katanya. Sekali-sekala, dapat bersembang dengan kawan yang sudah lama tak bersembang, memang seronok kan?

Macam yang berlaku kat aku semalam. Tapi, kawan aku ni tak de la blajar kat luar Negara pon, tapi takat UPM je (seriously tak bermaksud nak memperkecilkan UPM). Tapi, oleh kerana beliau mungkin sibok (budak medic) dan mungkin juga aku perasan sibok, dah agak lama la dah tak kontec.

Dulu, kami budak fizik kat matrikulasi. Tapi sekarang, aku budak farmasi, dia budak medic. Kalau nak kata aku ni buat kerja gila, dia lagi gila la. hahahaha...

And yes, dia juga berlainan jantina dengan aku, sama seperti kisah classmate aku tadi. Tapi kali ni, kawan aku ni dah macam pangkat “kakak” kepada aku, walaupon umur lebih kurg sama je (tak bermaksud dia Nampak tua. Korang jangan buat spekulasi bukan2 pulak).or aku yang pikir korang akan pikir bukan2?

Dulu aku kenal dia pon, pertamanya sebab dia classmate aku masa kat matrikulasi tu. Keduanya, dia budak pandai, so, selalunya assignment beliau la antara yang rajin kitorang jadikan sebagai "tauladan". Tapi, lepas je keluar matrik, kadang2 kami still sembang2 (kebanyakannya SMS).

Nak kata rapat tu, tak la sangat. Kenal gitu2 je. Tapi seronok sembang (mesej) dengan beliau. Mungkin sebab kami kongsi minat yang sama. Dan semalam pon, kami still sembang tentang minat kami tu.

Minat yang sama yang aku maksudkan ialah.... NARUTO..   



Pha is

5 comments:

  1. hahahhaa...akak minat detectif conan, ada yang sama minat dengan kakak

    ReplyDelete
  2. @Yatie Awang err... kalau detektif konan tu boleh la sikit2... tapi tak fanatik sangat.. hehehe

    ReplyDelete
  3. takleh blah dow.. hehe ingatkan minat apeeee laa yg sama tu, adeh.

    ReplyDelete
  4. huhu..semoga persahabatan b'kekalan

    ReplyDelete