Tuesday, March 8, 2011

tajuk reproductive system pon ader praktikel?

MySpacebaru tadi abes praktikel lab untuk bahagian reproductive system. masa aku mula2 tau yang bab ni pon ader praktikel, aku pon heran gak, nak buat ape la nanti.



MySpacesebelom2 ni, semua lab untuk paper ni pakai tikus. tapi kali ni tak kan nak kaji cara tikus mengawan kot..?





MySpacerupa2nya, bedah tikus untuk tengok organ persenyawaan "diorang"
MySpace


ceh... amat2 menghampakan...

MySpaceeh, jap jap... BEDAH..!!!!!!
MySpace
tidak..!!!!!!


dah la aku fobia darah. nanti aku takut jadi macam dalam entry "Phobia". tapi tak pe. aku buat jugak. aku tolong2 tengok apa yang patut. hehehe


dan kat bawah ni antara procedurenya...

ok. ini tikus a.k.a. mangsa kita. jgn risau, dah mati pon

lepas tu kita check dulu. jantan kah? betinakah? in this case, kita "suspek" jantan la..(gambar terpaksa disensored bagi menjaga maruah si mati. hehehe)

then, buka kulit.(macam nak siat kulit lembu time ari raya korban.)

keluarkan segala isi perut supana senang nak lihat die punya "tut"

haa... jumpa pon...so, betol la jantan... tapi, apesal die ada 3 testes????

yang tengah tu pundi kencing la... "tut" die dua ni je... so, normal la... tapi besar giler die punya testes....hehehe

yang ni die punya urethra kot..

MySpacebila abes jew praktikel ni, aku dah tak sedap badan. tekak dah loya dah sikit2.





tapi alhamdulillah, nasib baik tak migraine.

MySpace

sekian.....


Pha is

3 comments:

  1. OMG!!!KESIAN TIKUS TU!!:(
    Meh la sini bagi aku bela. Sob sob.

    Dulu aku kena bedah tikus pun nangis gak. Kesian.

    ReplyDelete
  2. faiz..ak tkut kalo animal rights tgk bnde ni x pasal2 kene ngn dorg..kan lec da pesan jgn post gmbr2 animals used in lab kat internet..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...