WW #79 | Top 10 Best Paying Jobs - Hikayat Budak Pening Hikayat Budak Pening: WW #79 | Top 10 Best Paying Jobs

29.1.14

WW #79 | Top 10 Best Paying Jobs


p/s : bila blajar farmasi ni, seronok tengok angka gaji je la.. belajarnya perit nak mampus..

78 comments:

  1. Replies
    1. kan.. :)

      eh tapi nape pharmacy no.1 eh, bukan engineer oil and gas ke sepatutnya, sebab gaji diorang 5 angka :p

      Delete
    2. ni harga untuk fresh graduate... fresh graduate eng. iol gas dah 5 angka ke..?

      Delete
  2. Replies
    1. budak kos lain pun untung jugak.. :)

      Delete
  3. Aww nombor 1....bertuah badan.

    ReplyDelete
  4. wahh..no wonder byk org ambik bidang pharmacy sekarng ni..kwn2 niesa la byk..ehe

    ReplyDelete
  5. bidang farmasi punya prospek yg luas

    ReplyDelete
  6. manyak untung lah klu macam tuu.. :D
    kesian bidang it.... paling sikit dapat gaji.... ekekeke.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana ada.. tu yg top 10... so, walaupun paling rendah, still dalam top10.. hebat tu..

      Delete
  7. Assalammualaikum...pha,

    tp bukan senang belajar farmasi nie kan..

    mselim3

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'salam..
      kos lain pun susah jugak, dgn cara masing2..

      Delete
  8. scale gaji dorang besar sebab mungkin sebab industri tu tak banyak player lagi kot..bila ramai player nanti mungkin scale dorang akan turun..sama macam aku baru lepas abis spm dulu..selalu dengar kalau enggineer elektronik gaji meletup..hahaha

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmm.. maybe.. tapi sekarang pun farmasi dah mula nk tepu dah.

      Delete
  9. Replies
    1. budak kos lain pun untung jugak.. :)

      Delete
  10. Belajar dulu ya pha is..nanti baru kira gaji..he..he

    ReplyDelete
  11. Semoga jadi suntikan semangat utk lulus dgn cemerlang!

    ReplyDelete
  12. Tak ada teacher di situ.. Whoaaa... Huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. xpe.. teacher top10 paling banyak berjasa.. heheh

      Delete
  13. woah...berbaloi study perit kalau mcm ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. tapi saya rasa macam still x berbaloi je.. hahah

      Delete
  14. Bersusah suah dahulu...bersenang senag kemudian..

    ReplyDelete
    Replies
    1. harapnya begitulah, tapi rasanya dah keje nnti susah jugak.. heheh

      Delete
  15. sesuai la tu perit dgn gaji.hehe..
    pharmacy slh satu bidang sy cuba pilih dulu..dulu la..tp xpon..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. erk.. x pe.. apa2 pun yg kita pilih, yg pnting don't look back.. hehe

      Delete
  16. untunglah...dapat rezeki besar..hihi

    ReplyDelete
  17. Alhamdulillah.. msykt skrng ni pun dah ramai yg mula sedar ttg pentingnya menjaga kesihatan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup. tapi cuma 1 je masalah berkenaan bidang farmasi dalam malaysia ni. farmasi2 di malaysia masih belum dapat hak prescribe ubat sepertimana yang sepatutnya. kita masih lagi mengalami situasi dimana ubat boleh didapati terus selepas berjumpa doktor di klinik2 biasa walaupun dalam klinik tu tak ada ahli farmasi yang berlesen.

      Delete
  18. salam...entri terbaru anda...semoga berjaya selalu

    ReplyDelete
  19. nurse tak ada ke? haha nak jugak :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak bgtwu nie jugak pha is. hana dah tukar url blog. nanti tukar ea dekat bloglist tu?

      #ASHA HANA. :)

      Delete
  20. untong lerr... tapi berbaloi dgn kepayahannya kan.. hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. budak kos lain pun untung jugak.. heheh

      Delete
  21. Banyak yang kena hafal bila ambik bidang kedoktoran ni...huhhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. in bukan bidang kedoktoran.. ini bidang kefarmasian.. ehhehe

      Delete
  22. orang kata, berakit rakit ke hulu, berenang renang ke tepian, bersakit sakit dahulu, bersenang senang kemudian :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi based from senior cakap, dah keje pun sakit jugak.. heheh

      Delete
  23. Waa.. tak ada cita-cita lagi.. hmm.. list tuh boleh dipertimbangkan xD

    ReplyDelete
  24. untungnya mereka yang ambil bidang farmasi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. x de la untung sangat pun.. keje nnti nk kena tahan maki.. heheh

      Delete
  25. untung le phais
    lepas ni bersusun le awek hihi

    p/s: kite dah post gift ri tu tau
    sorry for taking so long :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... ha ah.. sekarang ni pun diorg dah tengah beratur dah tu.. ambik giliran isi borang nk jumpa mak saya.. hahahaha

      daha dapat dah hadiah tu.. thanks..

      Delete
  26. Replies
    1. tu nnti.. skrg tgh menderita lagi.. hehehe

      Delete
  27. untunglah. org kaya la lpas ni. kikiki

    ReplyDelete
  28. wahhhh... berbaloi2 la sakitkn kepala :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha.. entahla.. kita tengok nnti macam mana.. entah2 keje nnti lagi sakit kepala.. heheh

      Delete
  29. tak apalah..bersusah2 dulu, bsenang2 kmudian.. :)

    ReplyDelete
  30. beruntunglah pha is menjadi sebahagian dari mereka..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah.. tapi tahun2 mendatang kita tak tahu macam mana dengan ranking ni..

      Delete
  31. peh..peh..tinggi gaji tu..untung2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. x de la untung sangat pun.. x bleh jadi jutawan jugak.. hehehe

      Delete
  32. ish ish ish... tak glamour tul kerja saya... tiada dalam senarai ler... huhuhuhu

    ReplyDelete
  33. husna tak minat sains jadi payahlaa kalau nak selam dalam dunia pharmacy or doctor nih..huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. x pe.. dunia lain luas lagi untuk diselam.. heheh

      Delete
  34. Gaji sekadar angka sahaja, dalam masa yang sama komitmen kerja haruslah seiring.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu.. kena keje sungguh2, x boleh main2.. dalam bahagian farmasi, kalau tersilap, nyawa orang lain boleh melayang..

      Delete

Hikayat Budak Pening © . Designed by MaisarahSidi.com