Thursday, October 20, 2016

Ride Ke Genting Highland | Z800 vs R25

get ready

Ride Ke Genting Highland | Z800 vs R25


Alhamdulillah, minggu lepas aku berkesempatan ride moto ke Genting Highland. mula-mula aku ride solo ke Cheras. kemudian dari situ aku ride dengan member aku yang baru sahaja angkat motosikal Kawasaki Z800 (2nd) tak sampai 2 bulan. hahaha..

kawasaki Z800 vs yamaha YZF R25


Kawasaki Z800 vs Yamaha YZF R25


sebenarnya, kawan aku tu ydp persatuan silat masa aku kat USM dulu. aku? well, aku ni nydp dia je.. bila ydp dan nydp bergabung. ni persatuan silat ke, persatuan moto besar nih? hahaha..

By the way, kawan aku tu namanya arif. kalau berminat, beliau masih ada quota kosong lagi 3.. hehehe.. Gurau je. kang tak pasal aku kena silat dengan bini dia plak (jodoh diorang dalam kelas silat). dah ada anak sorang dah pun..

hmm.. aku je tak pandai nak sambil menyelam minum air masa belajar silat dulu, tak macam arif ni. hmm..


Ride Ke Genting Highland


kat Genting Highland tak dapat nak bergambar sangat sebab kami pergi pun dah petang lepas asar. sampai atas dah nak maghrib. dah gelap. dah la kabus tebal gila vavi. agak bahaya la masa ride tu. mungkin sebab sekarang ni musim hujan. hmm..


bila dah naik, tak tau nak buat apa, so lepak kejap kat starbuck Genting Highland. masa nak bayar, cashier/barista tu tanya sama ada kami ni rider moto atau tak. rupanya kat starbuck area Genting tu, kalau korang Rider moto, dapat diskaun 10%! not bad la...

Tayar Botak


ride punya la layan sampai tak sedar tayar aku dah licin giler. sebelum tu bunga tayar memang dah tak beberapa nak ada. tapi lepas ride tu tayar botak sampai nampak benang dalam tayar. hahaha

balik penang 1st thing aku buat tukar tayar. bila dah dapat tayar baru ni, terus rasa ketagih nak ride lagi sekali. berbulu je rasanya aku tengok tayar baru ni. hmm.. 


next nak pi mana pulak yer.. cadangan?





53 comments:

  1. Wah ride sampai GH hebat tu...pernah juga sampai situ lama dulu

    ReplyDelete
    Replies
    1. pi dengan kawan. dia pun dah lama x kesana sampai dah lupa jalan.. hahah

      Delete
  2. bestnye....sampai nampak benang tayar...baru puas hati guna tayar...hehehe....

    ReplyDelete
  3. Memang botak licin tayarnya..hehe.. Syokla pha is dapat selalu jalan2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. x la selalu sangat.. hehehe
      kadang2 je..

      Delete
  4. tengok orang jadi rider moto, sedap je :D

    ReplyDelete
  5. next, singgahlah di seremban-kuala pilah-batu kikir. ada sawah padi...cantik! untuk maklumat emas public gold, boleh baca di facebook mohd zulkifli shafie atau di blog beliau ;)

    ReplyDelete
  6. Tukar tayar dulu bro..bahaya tu hehe

    ReplyDelete
  7. Fuhh seronok ride mcm ni... puas hati kan... terbaik bro, hilang pening pala hehee :) :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha
      mmg hilang pening pala..
      boleh buat ubat kalau pening lagi di lain masa.. hehehe

      Delete
  8. sila ke hatyai plisss....ramai rider dah ke sana hehehe cadangan ja

    ReplyDelete
    Replies
    1. dalam plan jangka masa panjang insyaAllah..

      Delete
  9. perghhh rajin dia ride...bila agaknya nak ride ke cameron ni guna 1250 kat rumah ni hehehe

    ReplyDelete
  10. untunglah yang ride naik moto dapat 10%

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom ride... rasa macam nk pergi lagi sekali.. hehehe

      Delete
  11. Selain dari tayar botak...botak jugalah kalau selalu ride ni ya

    ReplyDelete
  12. Next.. ride datang rumah akak.. sukalah abang akak ada geng motor datang rumah.. ekekeke..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hari tu segan nak tanya lokasi sebab kak x jemput.. hehehe

      Delete
  13. hati-hati..n ajak kawan rider tu ambik insurans hehe.

    ReplyDelete
  14. genting sinonim tau dgn rider2 minum kopi hehe next ride pi meminang :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. wow.. x terpikir plak.. boleh dah macam tu..

      Delete
  15. Replies
    1. hahaha.. mna ada.. serius sikit je.. hehhe

      Delete
  16. Elehh..Pha Is tak pandai menyelam sambil minum air katanya..bukan tak pandai tetapi pemalu sangat..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. err.. betul la tu kot.. hehehehe..

      saya mmg pemalu sangat orgnya.. crush belambak, awek sorg pun x pernah ada.. malu nk luahkan.. hehehe

      Delete
  17. pe ni Starbuck! pesal RIDER dapat diskaun ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha. nk dapat diskaun senang je.. beli starbuck pakai jaket rider.. hahaha

      Delete
  18. hambek ko! mmg betul2 RIDE ni sampai botak! mesti lebih seronok kan naik genting dengan moto besar ni..lebih tampan n anggun

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah.. naik dengan penuh keanggunan.. hahaha

      Delete
    2. Bro sy baru nak angkat z800,baru nk belaja2 ..jom ride sama.. Dok area mana

      Delete
    3. Bro sy baru nak angkat z800,baru nk belaja2 ..jom ride sama.. Dok area mana

      Delete
    4. Bro sy baru nak angkat z800,baru nk belaja2 ..jom ride sama.. Dok area mana

      Delete
  19. teringin jugak nak ride moto besar. tapi nak naik pun takot nak ride apa nyaaa.. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh je naik duduk kat belakang.. hehehe

      Delete
  20. hahahaha... cayalah GH dh ada starbucks. tp syg dh xsejuk mcm dlu.
    nasib xjd apa2 masa naik/turun bukit

    ReplyDelete
  21. Dh nama pun 'ARIF' so dia akan arif dlm segala hal la....
    Klu tayar macamtu mmg bahaya kot...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. arif bab kahwin lain ke? hehehe

      tayar lepas botak sampai macam tu, saya bawak pun takut2.. bawak slow je, sementara nk pi tukar tayar baru..

      Delete
  22. Best tu rider dapat 10% diskaun di Starbuck Genting

    ReplyDelete
  23. Bro jom ride sama.. Tahun dpan nk angkat z800,dok area mana

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...