Wednesday, November 25, 2015

Rockstarz Burger Penang | Burger Paling Rock

burger antara makanan yang aku rajin buat review sebelum2 ni. contohnya macam KB Burger Bakar (Kota Bharu), Sri Paduka Burger (Kubang Kerian Kelantan), Hero Burger Bakar (tepi Stadium Bandaraya Pulau Pinang) dan Kaw Kaw Burger Bakar (wangsa maju).


so, aku ni agak hantu burger la jugak. tapi kali ni aku nak membawakan  kepada korang sebuah lagi kedai burger yang MUSTI korang singgah kalau korang penggemar burger amcam aku. MUSTI! Rockstarz Burger area Sungai Ara, Penang. MUSTI!

Keunikan Rockstarz Burger


macam2 burger ada. sampai tak ingat nak sebuat semua. hehehe..

bagi aku, antara ciri-ciri tarikan yang patut ada pada sesebuah burger adalah keunikan. sebab burger ni benda yang biasa. merata tepi-tepi jalan ada bercambah. so, apa yang membezakan sesebuah burger dengan burger2 yang lain?

meleleh baq ang..

ada burger aku pernah makan daging dia berat. ada burger aku pernah makan patty dia tebal, sampai aku makan tak habis 7 keturunan. dan burger di Rockstarz Burger ni, keunikan yang aku nampak adalah patty-nya yang sangat lembut!


serius, lembut macam patty double cheese mekdi. patty homemade tau!


lagi satu, meatball dia wajib try! lembut, kenyal, memang umph la..


decoration kedai ni pun mengancam. memang rock oo..!


dijamin sedap! kalau tak percaya review aku, boleh tengok review oleh geng blogger utara yang lain:

1. Nina Ahmad. (2015 Nov 20). Rockstarz Burger @ Sungai Ara, Penang. Kisah Seiring Usia. dipetik dari http://sukasamko.blogspot.my/2015/11/rockstarz-burger-sungai-ara-penang.html

2. Zumal. (2015 Nov 17). ROCKSTARZ BURGER PENANG. Dunia Zumal. dipetik dari http://duniazumal.blogspot.my/2015/11/rockstarz-burger-penang.html

3. ArYsHaFaYyAd. (2015 Nov 17). The Most ROCK'IN Burger di Rockstarz Burger Sungai Ara | Makan BEST di Pulau Pinang. Kisah Kaseh. dipetik dari http://aryshafayyadh.blogspot.my/2015/11/the-most-rockin-burger-di-rockstarz.html

4. Izzeyda. (2015 Nov 19). Review : Rockstarz Burger, Sungai Ara, Pulau Pinang. Emi Izzeyda Diary's. dipetik dari http://izzeyda.blogspot.com/2015/11/review-rockstarz-burger-sungai-ara.html

5. CikPinz. (2015 nov 19). Rocks di Rockstarz Burger Penang. Cerita Orang Bujang. dipetik dari http://www.cikpinz.com/2015/11/rocks-di-rockstarz-burger-penang.html

6. Alia Farhan Said. (2015 Nov 19). Burger sempoi di Rockstarz Burger Penang. Lady Green. dipetik dari http://aliafarhansaid.blogspot.sg/2015/11/burger-sempoi-di-rockstarz-burger-penang.html

7. El. (2015 Nov 19). #BLOGGERUTARA KASI GEGOR ROCKSTARZ BURGER PENANG | TEMPAT MAKAN BEST DI PENANG | FOOD REVIEW. dipetik dari http://arwendanish.blogspot.my/2015/11/bloggerutara-kasi-gegor-rockstarz.html

8. Murni Alysa. (2015 NOv ). Review ROCKSTARZ BURGER, Sungai Ara, Pulau Pinang. Murni Alysa. dipetik dari http://murnialysa.blogspot.com/2015/11/review-rockstarz-burger-sungai-ara.html

9. Siti Nurzafirah. (2015 Nov ). TEMPAT MAKAN BEST .:. JJCM ROCKSTARZ BURGER, SUNGAI ARA. Siti Nurzafirah punya cerita. dipetik dari http://miamorzafirah.blogspot.com/2015/11/tempat-makan-best-jjcm-rockstarz-burger.html

10. Siti yang Menaip. (2015 Nov 20). TEMPAT MAKAN BEST DI SUNGAI ARA | PENANG - ROCKSTARZ BURGER. Siti Yang Menaip. dipetik dari http://sitiyangmenaip.blogspot.my/2015/11/tempat-makan-best-di-sungai-ara-penang.html



kalau nak singgah, boleh try cari. senang je..

ROCKSTARZ BURGER

118, Taman Tunas Muda,
Jalan Dato Ismail Hashim, Sungai Ara,
11900 Bayan Lepas, Penang.

(coordinate :   5°19'38.01"N 100°16'22.49"E)

Tel : 019-429 9309 (Sg. Ara)
016-446 6036 (Ayer Itam / Greenlane)

Business Hours : 5.00pm - 1.00am (Isnin - Ahad)

Official IG : @rockstarzburgerofficial

Official FB : Rockstarz Burger

31 comments:

  1. pepagi tengok patty tu, dengan hujan lagi, aduihaiii... mengundang betoiiii

    ReplyDelete
  2. alahai Pha Is..mengimbau btul la..memanggil2 pulok ni

    ReplyDelete
  3. wahh!! terima kasih kerana menambah list jalan² cari makan saya... cheese meleleh tu!!♥

    ReplyDelete
  4. SEDAPNYA NAMPAKNYA ROCKSTAR BURGER NI KALAU P PENANG BOLEH TRY..

    ReplyDelete
  5. byk review nyee. burger bakar cm ni mmg payah nak habis mesti kerat awal2 bawak balik separuh huhu.. sedap nmpk. da la da byk mnggu terasa nak makan burger boleh tahan lagi hang pi jamu mata dengan gmbaq burger grr kalau mlm ni tak dpt makan burger gak mau tak tido malam ni haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. lesian laki hang, nk kena keluar pi cari burger..? eh, kmpunan dah ke..? hehehe

      Delete
  6. lepas ni kalau ke Penang nak cuba la sekali...nak rasa meatball tuuu

    ReplyDelete
  7. Taman Tunas Muda? hehehe...boleh masuk dalam schedule jalan jalan hujung minggu nie...hehehe...

    ReplyDelete
  8. sempat Phais amek gmbar patty tu eh.. hehe.. terbaiklah..
    mitbol dia i loike jugak..

    ReplyDelete
  9. bukanlah peminat burger, tapi macam perlu try je kedai ni sebab berkali-kali sebut MUSTI tu..hehe

    ReplyDelete
  10. esok mai join kita x mkn situ lagi haha

    ReplyDelete
  11. memang sedap dah cuba...tapi tersilap order daging lembu mula nak order ayam tapi masa order tak tercakap....hehe tapi tetap sedap

    ReplyDelete
  12. sedapnyaaaa bila try makan rockstarz ! hahaha

    ReplyDelete
  13. Puas tengok Pha is makan..licin..semalam pun sama kan...burger rockstarz memang terbaik

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu prinsip saya.. makan biar sampai licin.. hehehe

      Delete
    2. hidup mesti kna ada prinsip.. hehehe

      Delete
  14. klu saya dpt burger tinggi tu , confirm habis 1/3 je . lebihnya bungkus mkn kat rumah je la ... heheheee

    ReplyDelete
    Replies
    1. bungkus bawak balik x pe.. jangan buang.. membazir..

      Delete
  15. Adoi lapar burger lagi la Pha Is ^-^

    ReplyDelete
  16. Rockstarz ni dari dulu sampai sekarang rasa dia tetap sama

    ReplyDelete
  17. Saya pun peminat burger tp burger ayam jelah. Dah ada penyakit, kena pantang makan daging

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...