Posts

Showing posts from June, 2022

Cukup ke motosikal 600cc?

Image
Lama betul dah tinggal blog bersawang. Dan lama jugak aku tak tulis pasal moto. Kali ni terasa nak tulis pasal motosikal balik. Tulis tentang persoalan, Cukup ke motosikal 600cc? Bagi yang belum tahu, Alhamdulillah, bulan februari tahun ni aku dah Berjaya tambah koleksi motosikal aku dengan pembelian moto Honda CBR650R . Azam tahun 2022 dah tercapai, Alhamdulillah. Sedikit info pasal motosikal Honda CBR650R ini, boleh tengok specs kat bawah ini. Engine Type: 649cc liquid cooled inline 4 cylinder Compression ratio : 11.6:1 Valve Train : DOHC, four valves per cylinder Final Drive : #525 O-ring chain; 15T/42T Cukup ke motosikal 600cc? Cukup ke motosikal dengan sesaran enjin katagori middle-weight sport-touring ni? Jawapan ringkas bagi aku, cukup dah! Jawapan panjang, bergantung kepada tujuan korang beli motosikal. Bunyi Aku beli Honda CBR650R ni pertamanya sebab nak enjin inline 4 silinder . Nak bunyi yang smooth berbanding bunyi enjin 2 silinder R25 yang aku pernah pakai. So far aku a