Posts

Showing posts from February, 2021

Review | Yamaha MT15 (Luaran)

Image
Sudah hampir sebulan aku pakai motosikal Yamaha MT-15 ni. Jadi kali ni aku cuba untuk buat review motosikal naked ni. Mana tahu kot-kot lepas baca review ni, ada yang terus berminat nak beli sebiji. Kali ni, aku Cuma review bahagian luaran sahaja, tidak termasuk performance.  yamaha MT-15 (baru keluar kedai) Sebab sekarang aku masih lagi “dalam pantang”. Mileage pun baru 900++ km, tak cukup 1000 km pun lagi. Nanti bila dah lama pakai, dah bawak ride jauh, baru aku review performance motosikal MT-15 ni pulak. insyaAllah. Review | Yamaha MT15 (Luaran) Untuk sebagai gambaran, aku cuba compare spesifikasi luaran motosikal MT-15 ni dengan motosikal aku terdahulu, Yamaha YZF-R25. Antara yang aku perasan significantly adalah :  Ketinggian tempat duduk Berbanding dengan R25, MT-15 ni sangatah tinggi tempat duduk dia. Sampai aku yang tinggi 170cm pun kena jinjat bila nak naik MT-15 ni. Kalua ikut spesifikasi MT-15 ni pun, “seat hight” bagi motosikal ni adalah setinggi 810mm. R25 Cuma 780mm. Tap