November 2018 - Hikayat Budak Pening Hikayat Budak Pening: November 2018
Review Tayar Metzeler sportec street

Review Tayar Metzeler sportec street

Review Tayar Metzeler sportec street


Habis saja aku pakai tayar Pirelli Angel City (lihat review : Pirelly Angel City), aku try plak tayar Metzeler sportec street. Asalnya aku plan nak try tayar metzeler M5, tapi disebabkan metzeler M5 tak ada saiz 150, Cuma ada saiz 160, aku tak jadi pakai.

Sebelum ni aku pernah sarung tayar saiz 160, sampai makan habis plastic cover rantai aku tu. Sebab tu aku malas nak pakai saiz 160 dah, terlalu lebar untuk moto aku, Yamaha YZF-R25.

Harga Metzeler sportec street



Maka, aku pun try la Metzeler sportec street ni. Belakang sahaja, saiz 150/60-17. Harga masa tu (20 Dec 2017) adalah RM300 di kedai Hock Lee Motor Sungai Dua penang. (coordinate : 5.455107, 100.440943).

Kat kedai ni kalau tayar motor, aku tengok hari tu tak banyak pilihan sangat. Sebab dia bukan kedai specialized untuk tayar. Kedai servis biasa ja. Kalau bab tayar, aku tengok hari tu, tayar metzeler sahaja memang banyak, dari Metzeler sportec street, Metzeler M5, sampai la ke Metzeler M7. 

helmet di Hock Lee Motor

Tapi kalau nak cari helmet kat sini, memang banyak pilihan. Masa isteri terchenta aku offer nak belanja helmet, aku bawak kat kedai ni la. Hehehe.. dapat la KYT NF-R logos matte grey.

Ride Metzeler sportec street


Antara ride yang aku sempat join dengan guna tayar Metzeler sportec street ni antaranya :

1. Ride tawan 3 tanah tinggi


Laluan : Penang – Cameron highland – Sungai Koyan – Fraser Hill – Genting Highland – KL – Penang
Total perjalanan : 930 km

2. Ride pusing pulau
Laluan : Bukit Baru – Balik Pulau – Teluk Bahang (pusing pulau pinang)
Total perjalanan : 127 km

3. Ride tenangkan hati (rindukan tunang)
Laluan : Penang - Gerik – RnR Puncak Titiwangsa – Pengkalan Hulu – Penang
Total perjalanan : 366 km

4. Ride gunung jerai
Laluan : Penang – Gurun – Puncak Gunung Jerai – Penang
Total perjalanan : 152 km
Entri : Ride | Gunung Jerai

5. Ride sumpitan


Laluan : Penang – sumpitan – Gerik – RnR Puncak Titiwangsa - Penang
Total perjalanan : 384 km
entri : Route A6 Jalan Sumpitan | cantik tapi seram

6. Ride Merdeka Mashoor
Lokasi : Penang – Chuping - Padang Besar – Kuala Perlis – Gunung Jerai – Penang
Total perjalanan : 417 km
Entri : Ride Merdeka Mashoor

7. Ride Pharmsport
Lokasi  : Penang – Gerik – Kota Bharu – Gua Musang – Cameron Highland – Penang
Total perjalanan : 898 km
Entri : Ride ke pharmsport 
 

Review Metzeler sportec street


1. Hujan


Out. Kena sangat berhati-hari. Masa ride tawan 3 tanah tinggi tu, tayar masa tu baru pakai 730 km. masa hujan, x best. Jalan basah pun tak best. Aku rasa so far tayar ni paling tak best aku pakai kalau nak bandingkan dengan Pirelli angel city, nankang sportiac, battlax s20 evo.

2. Corner



Sama jugak. Bagi aku tayar ni out. Lepas ride tawan 3 tanah tinggi, aku ride solo (ride tenangkan hati) ke gerik. Masa tu cuaca elok, jalan pun okay. Tapi still tak puas layan koner jugak. Mileage tayar masa tu baru 3,330 km.

Lepas kahwin, aku sewa rumah kat balik pulau dalam 7 bulan. Memang hari-hari pergi kerja dari balik pulau ke Georgetown lalu kot lereng bukit. Hari-hari layan koner, tapi sebab pakai tayar ni, jadi tak best sangat.


3. Mileage / Ketahanan


Tayar ni aku sempat pakai hampir setahun. Dari Dec 2017 sampai la Nov 2018. Lepas 10,000 km mileage, tayar ni okay lagi la. Masih boleh bawak jalan jauh.

abaikan line seret kat tengah tu. ambik gambar lepas baru buat burn out.
Dari segi rupa bunga tayar, Nampak macam selepas lebih 16,000 km, macam boleh lajak lagi. Selepas 16,135 km aku pakai, Nampak macam TWI (tread wear indicator) pada tayar tu macam belum sampai lagi, tapi tak lama dah.


Kalau korang nak bajet, bunga tayar tu macam boleh pergi sikit lagi. Tapi dari segi performance, memang lepas 16,000 km tu dah tak best. Lalu atas line putih divider jalan dah goyang teruk. Nak mencilok pun tak best. Lepas 16,000 km tu, rasa macam tak sabar je nak tukar tayar lain.


4. Braking


So far aku pakai tayar ni, shockingly, masa brake aku tak pernah seret jalan masa brake mengejut. Dan sejak aku pakai tayar ni jugak la aku tak pernah jatuh, tak macam semua tayar yang aku pernah pakai sebelum ni.

Kalau tak, dulu semua jenis tayar yang aku pernah pakai, mesti ada sekali dua aku jatuh masa guna tayar tu. Maybe ada faktor lain seperti teknik braking, dsb. Maybe jugak cengkaman braking tayar ni yang membantu. Mungkin.

Kesimpulan

Tayar
Hujan
Brake
Corner
ketahanan
9
7
7
9
8
8
8
5
7
6
7
7
Metzeler Sportec Street
6
9
6
8

Honda CBR650R menggantikan Honda CBR650F?

Honda CBR650R menggantikan Honda CBR650F?

Honda CBR650F 2019

Semalam tengah asyik aku rehat di bertam moto gear sementara menunggu  #GadisBertudungBiru aku tengah ber-spa, tetiba pak din (tokey kedai) tanya aku.

GadisBertudungBiru berspa

“hang dah tengok moto CBR650 yang baru? Sekarang dah taka da CBR650F dah. Depa tukar dengan CBR650R. Lampu depan ada dua. Lawa bukan main. Macam fireblade.”

“Serius la pak din?”

Lantas aku pun google. Yup, dah diperkenalkan di Eicma 2018, Honda CBR650R 2019 ni. Ada beberapa improvement termasuk peningkatan power, khabarnya bagi menggantikan CBR600RR yang dah stop pengeluaran.

Honda CBR650F 


Honda CBR650F 2018

Fuh, kalau masuk Malaysia ka, memang sempoi ah. Dulu Honda CBR650F ni antara moto idaman aku kalau nak upgrade cc. Sebab aku target nak upgrade bilangan silinder ja. Cc moto aku tak kisah sangat, sebab tu target middle weight sportbike ja. Sebab nak bunyi sedap ja. Kalau nak ligan speed, laju-laju nak pi mana? Hahaha..

Honda CBR650R 2019


Honda CBR650R 2019


Antara penambah baikan dalam Honda CBR650R berbanding CBR650F dari segi luaran termasuklah twin LED headlamps, full fairing yang nampak enjin, sporty fuel tank, dengan stubby silencer.

Honda CBR650R 2019 LED headlamp

Selain tu riding posture pun lebih aggressive. Clip-on handlebar yang baru ni dah dijauhkan sebanyak 30mm dan dah diturunkan. Foot rest pun dah ke belakang sikit sebanyak 3mm dan dinaikkan sedikit sebanyak 6mm. So, memang lebih menunduk la posisi badan.

full fairing yang nampak enjin

Dari segi enjin, RPM ditingkatkan sehingga 12,000 rpm dengan power sebanyak 95PS, peningkatan 4PS dari CBR650F, dan peningkatan torque sehingga 64Nm.

Dari segi handling, Honda CBR650R dilengkapkan dengan Honda Selectable Torque Control, Traction Control, ABS, dan slipper clutch. Dan disebabkan berat dah dikurangkan sebanyak 6kg, power-to-weight ratio Honda CBR650R ni meningkat sebanyak 8%!

kalau masuk Malaysia la, fuh..

sumber dan rujukan :
1. Nithyanandh Karuppaswamy. (2018 Nov 7). New Honda CBR650R debuts with 95 PS at 12k rpm engine – India launch 2019. Rushlane.
dipetik dari https://www.rushlane.com/new-honda-cbr650r-debut-india-launch-12286762.html
2. Richard Newland. (2018 Nov 6). Eicma 2018: Honda reveal 2019 CBR650R. MCN.
dipetik dari https://www.motorcyclenews.com/news/2018/november/honda-cbr650r-2019-unveiled/


Hikayat Budak Pening © . Designed by MaisarahSidi.com