Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2016

Video Picit Jerawat Sampai Puas

ada beberapa perkara yang boleh membuatkan kita rasa "puas". bagi aku salah satunya kalau berjaya picit keluar jerawat. puas! hahaha.. pengotor giler aku cerita kat sini..

Picit Jerawat Sampai Puas
lagi besar jerawat tu, lagi puas rasanya kalau aku berjaya picit. selalunya sampai keluar darah. kalau tak cukup besar, kadang2 aku 'bela' dia dulu. hari ni aku picit separuh jalan, esok sure2 dia akan membesar dengan bertambah "sihat". bila dah cukup besar, baru aku picit sampai puas!

tapi boleh bayangkan tak kalau kerja kau jadi tukang picit jerawat orang secara profesional? macam pelik je ka? ada ke? kalau korang rasa macam impossible, aku nak memperkenalkan kepada korang, Dr Pimple Popper!

Dr Pimple Popper



Dr. Sandra Lee a.k.a Dr Pimple Popper ni dermatologist kat US. dia ni macam youtuber yang share video dia picit jerawat orang. hahha.. serius wei, PUAS giler aku tengok video-video dia.

lepas aku tengok video Doktor ni, fuh, rasa macam dream job plak nak ja…

Yamaha YZF R25 Review 1 | Luaran

Yamaha YZF R25 Review 1 | Luaran. okay, sekarang baru 5 bulan aku pakai motosikal Yamaha YZF R25 ni dan dah jalan sejauh  lebih 12000 km, aku nak buat review dan komen awal pasal motosikal Yamaha YZF R25 ni. nanti dah pakai lama sikit, dalam setahun ke, aku komen lagi untuk long term use.

Yamaha YZF R25 Review 1 | Luaran
sekarang cuma review dan komen muqaddimah je.. tak valid sangat komen aku ni tapi boleh la kalau korang nak baca bagi mereka yang minat nak angkat motosikal ni.

be advised, aku tak pernah naik motosikal berkuasa tinggi (lebih dari 150cc) yang lain sebelum ni. aku cuma pernah pakai honda wave 125x je. so, memang tak valid sangat pendapat aku sebab aku tak boleh nak compare dengan moto-moto yang lain.

R25 Luaran 1 : Signal

dari segi luaran, bagi aku dah cukup puas hati dah. cuma yang aku rasa tak kena pada moto ni adalah kedudukan button signal dia, susah aku nak bagi signal terutamanya kalau aku tengah tarik clucth.

aku ni jenis pemandu berhemah, masuk simpang bagi sig…

Bolehkah Upload Gambar Anak Dalam Pantang?

petang semalam sempat aku ziarah rakan sekerja aku si Ehsan yang baru sahaja menimang cahaya mata. bila dah jumpa, Ehsan pelawa aku untuk bergambar bersama anak dia. dah alang-alang ambil gambar, kena la share. yer dok. tapi sebelum tu, aku minta izin dulu.

"ehsan, hangpa laki bini tak ada pantang ambik gambar baby upload kat FB ka?"

"tak dak.." jawab ehsan. soalan yang sama aku ajukan pada Hanisah, isteri Ehsan, dan dia juga tak pantang. saja aku nak konfomkan. sebab sekarang ni "trend" kepercayaan orang tak bagi share gambar anak dalam pantang kat FB.

dan diorang pun ada tanya aku kenapa tak boleh share gambar baby kat laman sosial. jawab aku, "nanti aku check, lepas tu aku tulis kat blog."

"hmm.. blogger sangat.." jawab hanisah.

Tak Boleh Share Gambar Bayi Dalam Pantang?
musykil jugak aku, mana datang pendapat kata tak boleh share gambar anak umur 40 hari ni? so, aku pun godek-godek la cari maklumat. dan kesimpulan, banyak yang oran…