Monday, November 21, 2016

Jenis Bikers


Jenis-jenis bikers


1.bikers kental


Tak kira hujan panas ribut tetap tak berhenti..
Ride 5-6 jam no hal... dari selatan ke utara no hal...
Tak makan janji moto servis on time.. sayang moto dari apa apa skali pun..

2.bikers citer lebih


Ride 1-2 jam dah Tak tahan.. 
Ride dekat-dekat je.. Ajak ride jauh Macam-macam Alasan..
Bile citer bab moto, semua dia tahu... sedangkan dengar dari citer bikers lain..
Citer macam dh sampai london... tapi border pun tak tahu..

3.bikers santai



Jangan tertipu dengan santai... die la yg paling depan.. biler tibe corner die la yang jejak siku.. Bile berbual... macam tak tahu pape... tapi sebenar die la sifu...

[ride ke genting Highland]


4.bikers assesori..


Moto dia yang paling banyak assesori... damper.. engine guard. Dan sebagainya semua ada pada moto dia...


5.bikers corner



Bile open je event pergi bentong.. KKIC.. cemeron.. ha tudia nama dia yg first..
Corner jgn cakap la.. lutut.. siku... perut pun jejak jalan...!
Tapi jalan lurus sopan santun...

[jalan layan corner di Penang]

6.bikers highway


Pantang name jalan lurus.. 
399kmj dia bawak moto dia
Bile tiba corner die paling Last...

7.bikers sayang moto


Ride dekat-dekat.. bawak 90Kmj kat highway.. sayang engine..
Hari hujan.. hari mendung.. Konvoi cancel... tak join.. alasan dia Tak sihat.

8.bikers muda


Umur 18 dah pkai R1/zx10r/rabbit.. untung la dik.. ada mak ayah kaya...
abang umur 18 baru beli poster r1/zx10r/rabbit..

9.bikers tangan gatal


Ada saja benda yg nk dibuka nya.. sekejap buka. Sekejap pasang. Benda yg sama... Hilang skru buat tak tahu.. clip patah di ganti dengan dawai..

10.bikers asal boleh..


Muffler 80rm utk c70 pun die pasang kat moto die..
Tayar kapcai pun die sarung.. sidemirror ex5 pun die masuk kan.. knp xmasuk kan jew terus engine ex5 tu..

11.bikers kepit


Asal konvoi.. bawak awek.. bawak bini.. keluar ramai2 tapi makan berdua je dengan awek/bini..
Baik kau ride sendiri.. tak payah konvoi...

12.bikers hati kering


Roadblock die langgar.. 
JPJ die hentam...
hujan die bleh pepah 300kmj.. corner berlubang die bleh henjut..


So mana satu kah anda?

42 comments:

  1. secara jujurnya x suke kat biker ni!! hahahahaha.. bukan apa bnyk unni jmpa semua belagak!!! bile lalu saje je tunjuk hebat kat higway.. tau da ada org jalan tepi jalan bukan nk hormat tamabh res ada lah..[ pengalam kena lopak air oleh biker T_T] tapi xsemua mcm tu, stakad nijmpa xda yang sopan lagi!! hahahahaha

    jangan kecam saya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. berlagak? maybe ada tapi x semua kot.. hehehe.. yg berlagak sangat tu naik moto besar ka? ke, mat rempit je semua tu.. hahaha.. res2 ni budak rempit 125 dengan rxz je banyak kalau nk kacau org jalan tepi jalan.. yg moto besar sikit diorg x main tepi jalan dah.. pakai line tengah je.. hehehehe

      bab kena lopak air tu, saya x pernah lagi kena lopak air dari org naik moto.. tapi masa naik moto kena percik sbb kereta langgar lopak air tu banyak la.. so, x kan nak kata org naik kereta tak hormat org naik moto? hehehe

      Delete
    2. tapi ada juga biker moto besar yang tak hormat orang...

      macam biasa setitik nila mampu merosakkan sebotol minyak hitam hehehe

      reng sana reng sini tak dinafikan...

      tapi ada yang hormat orang....

      Delete
    3. saya x bleh nk reng2 pun.. ekzos standard.. bunyi slow je.. malah, bunyi r25 ekzos standard antara yg paling slow, ninja pun bunyi kuat lagi.. mmg tak kacau org dah part bunyi tu..

      kadang2 org yg pakai motor besar ni ego dia lebih sikit sbb dia rasa dia dah besar.. tu je... hehehe.. saya 250cc je, moto x besar mana.. lesen B2 je, bukan Bfull, x bleh nk berlagak sangat.. hehehe...

      Delete
    4. B2 ? Bukn klau cc 250 kena lesen b full ker ?

      Delete
    5. Xperlu. Lesen B2 boleh naik 250cc maximum. So klau takat ninja 250 atau r25, xperlu tukar lesen, B2 sudah memadai.

      B2 250cc dan kebawah
      B1 500cc dan kebawah

      Sistem lesen B malaysia ni dh sgt x releven sbb lesen B1 xde guna langsung. Mostly moto middleweight superbike skrg pun dlm lingkungan 600+ cc, dh lebih dari 500cc.

      Delete
    6. Betul tu! Btw, thanks for the info... one day nk try dapatkn gadis tudung biru ni jugak !

      Delete
  2. uiks...mcm mcm jenis bikers erk....hehehe....yg no 12 tu bahaya....

    ReplyDelete
  3. Semua citer bikers tahu ya pha is

    ReplyDelete
    Replies
    1. tahu sikit2 je.. hehehe
      nubis kubis lagi..

      Delete
  4. Bikers tangan gatal pun ok gak hehehee :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada kawan macam ni...sehari tak boleh duduk diam..ada saja dia nak adjust kat moto dia....

      Delete
    2. adjust kalau makin mantap x pe.. jangan barai je.. hahaha

      Delete
  5. Keh keh keh bikers kepit pun ada 😜

    ReplyDelete
    Replies
    1. teringat pernah sekali kena tinggal dengna bikers kepit masa kat highway...tak habis throttle boleh pula awek sama jenis kapchai potong rileks sambil kaki kepit...

      rasa nak nangis hehehe....dia pinjam moto abang dia kot...

      ehhh kapchai pun panggil biker ka? hehe

      Delete
    2. arz, bikers jugak tu.. naik basikal pun dah dikira biker sbb basikal pun dikira katagory bike.. moto ni katagory motorbike (basikal bermotor)...

      Delete
    3. JM, yg kepit ni la yg banyak.. rasanya hampir smua club bikers ada.. hahaha.. tapi yg dalam club saya ni bagus sikit. datang berkepit, tapi awek makan meja sebelah. si laki makan meja sembang dengan kami.. yg geng2 lain cuci mata.. hahaha...

      skrg diorg dah jadi laki bini dah pun.. masa kahwin hari tu geng bikers berarak sekali dengan pengantin naik moto.. hahahaha

      Delete
  6. Bikers santai katanya bikan kekadang boleh tukar jadi bikers corner ke keh keh keh

    ReplyDelete
    Replies
    1. biker corner lagi best dari biker jalan straight,.....hehehe

      Delete
    2. saya lebih kepada corner.. jalan straight boring..

      Delete
  7. bercakap tentang bikers hati kering...

    teringat zaman merempit kapchai malam minggu bersama geng geng moto
    ada seorang yang apa saja moto apa saja kapchai semua dia boleh turun corner walaupun kita tak yakin moto tu selamat boleh turun corner...

    mungkin tu boleh dikatakan juga biker hati kering....kering gila

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu dah kontang dah pun, bukan kering lagi dah.. hahaha

      Delete
  8. Saya bukan dalam kalangan bikers. Naik gerek pun tak reti

    ReplyDelete
  9. sy bikers hati x kering hahahahaha naik basikal pun kelam kabut ni kan pula nk bawa motor hahahahaha

    ReplyDelete
  10. ngeh3, cik timm bikers----->bahagia..
    asal naik moto rsa bhgia pasaipa xtau..
    kiki..

    ReplyDelete
  11. No 11 tuuu hahahaha..baik ko berdua jer takyah nak berkonvoi win win

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pernah jumpa org maacm ni.. hehee

      Delete
    2. Pha is jumpa couple biker ni mesti berapi je kan(bila la turn aku camni)...;-)

      Delete
    3. Pha is jumpa couple biker ni mesti berapi je kan(bila la turn aku camni)...;-)

      Delete
    4. x de la.. x rasa apa2 pun.. dah x dak perasaan dah sekrg.. hehehe

      Delete
  12. Tiada satu pun yang diatas hahahahahha

    ReplyDelete
  13. Cikna bikers pemalu sbb naik scot kan mengepit je pastu steady jerk xleh bawa laju mne pun wlupun meter smpi 120'

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau 120 utk scot kira laju dah la tu.. wow.. hehehe

      Delete
  14. Cikna bikers pemalu sbb naik scot kan mengepit je pastu steady jerk xleh bawa laju mne pun wlupun meter smpi 120'

    ReplyDelete