Wednesday, August 17, 2016

Disapa Gadis Bertudung Biru

petang tu lepas kerja aku terus ke gurney plaza untuk misi tangkap pokemon. kenapa kat gurney plaza? sebab masa tu ada promotion. tangkap 5 ekor pokemon dalam gurney plaza (beserta bukti snapshot) di 5 lokasi yang berbeza akan dapat baucer chatime


tangkap pokemon dan sembang dengan member aku syafiq sampai ke maghrib. then aku singgah kat masjid kapitan keling untuk berhenti solat maghrib kejap. pokemon, pokemon jugak, solat jangan abai. kalau lalai, tu yang mufti dok marah..


Disapa Gadis Bertudung Biru


gadis bertudung biru
*gambar sekadar hiasan*

dalam perjalanan keluar seusai solat, sesudah aku di pintu masuk masjid aku disapa seorang gadis bertudung biru dengan berkaca mata.

"pha is..!"

*aku menoleh

"pha is kan?" soal dia lagi

"yup. siapa nih?" aku pandang dia atas bawah. cuba mengecam tapi langsung aku tak perasan muka.

"blogger kan?" soal dia kembali.

fuh, rasa macam pemes kejap. ada orang kenal melalui blog.! (padahal blogger cikai je..)

rupanya blogger Nina pemilik blog yang diberi nama "Awan Nina". dulu selalu jugak dia rajin komen datang blog aku zaman dia masih aktif berblog. dah lama dah, beberapa tahun yang lepas. mungkin sekarang dia dah kurang aktif. dan aku pun tak perasan muka dia sebab dia jarang letak muka dalam blog.

tapi terharu weh, ada orang cam muka aku nih.. ! haha.. thanks Nina, u just made my day...



48 comments:

  1. haaaa.. mungkinkah bakal zaujah ??? heheeh

    ReplyDelete
  2. hahahahaa... kami pun nina jugak tp jmpa pha is main lambai2 lps tu membahan 😂😂

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmmm... tu je la kerja nina yg ni.. hahaha

      Delete
  3. abam pha is dah glemer...eeeh, dia pkai tudung biru masa tu...tangkap pokemon dpt chat time...bru je g gurney, tu pown sebab bru nk test naik HOHO beach route...hehehe....

    ReplyDelete
  4. RASA FEMES SAT YA PHA IS...TAPI MMG SUKA DPT BERTEMU RAKAN BLOGGER YG KENALI KITA.

    ReplyDelete
  5. Wahhh!! masa kena sapa tu sure bederau jantung sebab tak sangka ada yang mengenali kan.. :)

    Bagus bertegur sapa sesama blogger :)

    ReplyDelete
  6. Orang femes ni. Hahah ! Eh untungnyaa boleh dapat voucher chatime :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana ada.. blogger cikai je.. hehehe

      Delete
  7. FUHHH GLEMER .. MINTA AUTOGRAF

    ReplyDelete
  8. tak tau lak tangkap 5 pokemon dpt voucher chatime.. rugi2.. hari2 dok tangkap pokemon kat gurney time lunch...

    ReplyDelete
  9. Replies
    1. mana ada pemes.. biasa2 je.. hehhe

      Delete
  10. Bergetar tak tulang rusuk time tu.. hehehe.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulang rusuk x bergetar pun.. yg bergetar cuma fon je sbb masa tu tgh main pokemon, tetiba keluar pokemon kat situ.. hehehe

      Delete
  11. Alhamdulillah.. Mana tau kan.. hehehe..

    ReplyDelete
  12. wow...kellasss phais..mujur tudung biru..kalau mata biru lg kellasss..hai ada chance nasi minyak x????

    ReplyDelete
    Replies
    1. wow, kalau mata biru saya propose kat situ jugak.. hahahaha

      Delete
  13. hehe bgus bermakna penulisan phais dlm blog memberi kesan buatkan pembaca boleh cam hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau betul la macam tu, Alhamdulillah...

      Delete
  14. Replies
    1. kalau yg tu kenai sedia.. hahahaha

      Delete
  15. sama halnya dengan saya.. blogger Jia Rizaira sekali baru join company tempat saya kerja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. waah.. mesti kat tempat kerja sembang pasal blog je.. hahaha

      Delete
  16. Replies
    1. tangkap apa? pokemon ke, tangkap hati si dia? chia chia chia.. hahahaha

      Delete
  17. sib baik kena tangkap di gurney plaza..buatnye kena tangkap bawah jambatan PP..saunggup ke heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. sanggup!
      senang je nk pi bawah jambatan penang.. ada laluan.. selalu pi situ memancing n buat BBQ.. best..

      Delete
  18. alaa...letak gambar hiasan lak pulak..baru nk tgk siapakah gerangan gadis itu..secomel sis JM x kah kah kah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. x tau la sbb jarang sangat tengok muka sis, lupa dah macam mana..

      Delete
  19. ahaksss....rasa pemes eh...bila la nk rasa camtu gak ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. elleh.. sis JM lagi pemes.. berganda2 dari saya..

      Delete
  20. kalau jumpa sis JM agak2 kenal tak eh ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. susah nak kenal sbb rasanya jarang nmpak muka sis JM dalam blog..

      Delete
  21. muka hang senang je nak cam. hari tu pernah nampak hang kat aeon alma (bukit mertajam). tapi segan nak tegur sebab hang dgn member (kebetulan time tu aku pun kejar masa).

    tapi next time kalau terserempak, insyaAllah aku tegur.

    ReplyDelete
    Replies
    1. laaa... ish.. time tu masa keluar makan dengan geng blogger utara.. knapa tak tegur.. sesama geng blogger jugak saya sembang2 pun.. maybe masa tu saya tengh sembang dengan Arz kot.. (arzmoha.com)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...