Skip to main content

Jalan-Jalan Cari Cinta

macam yang aku dah cerita kat entri "Melancong vs Melencong", masa cuti Christmas dan maulud nabi yang lepas, aku ada ikut kawan aku pergi jalan-jalan 'cuti-cuti malaysia'. jalan-jalan cari makan. jalan-jalan cari cinta.


Jalan-Jalan Cari Cinta


aku tak rancang sangat pun perjalanan tu. asalnya kawan aku yang rancang dengan officemate dia. then, diorang ajak aku. aku follow je. antara tempat yang kami singgah termasuklah:

Bukit Tinggi, Pahang


pahang

saja nak singgah sini. nak merasa tengok rumah2 macam kat eropah zaman renaissance dulu tu. cantik tu memang la cantik, tapi kalau mai dengan pasangan, baru romantik.


My kind of swan. swan lain semua berenang berpasangan. yang ni spesis macam aku. berenang sorang-sorang. forever alone.. hahaha

Melaka


lepas tu, kami terus ke melaka. kat sini destinasi utama kami sebenarnya. sebab kawan aku ni dulu belajar kat UiTM melaka. so, tau jugak la selok-belok tempat-tempat best kat melaka ni.


tapi mostly pergi muzium je. nerd betol ka? hehehe. selain tu, merasa la jugak naik menara taming sari tu...

A video posted by pha is (@phais47) on

melaka ni banyak tempat-tempat bersejarah je la. the famous A Famosa!

melaka, malaysia

pagi sebelum bertolak balik, sempat ke masjid selat. masjid ni lawa. tambah pula kedudukan strategik, bila sunset atau sunrise, permandangan dia lagi cantik. pagi tu pun ada beberapa abam photographer pasang tripod tepi masjid shoot gambar.

melaka

melaka, mosque, malaysia

#JalanJalanCariCinta
#YangKuCariCintaTuhan



Comments

  1. melaka.......saya suka ke sana...tapi jangan pergi time cuti..hhuhuhu sesak

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol2.. kalai pergi time cuti, mostly time banyak habis sbb jalan jem, dan nk kena beratur panjang..

      Delete
  2. teringin jugak nak pergi melaka since dya negeri yg kecik jer.. boleh laa kalau nak try pusing.. inshaAllah nak kena susun jadual nih.. hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. better kalau dapat pergi time bukan holiday. kalau tak, ramai sangat org.. heheh

      Delete
  3. ingatkan jalan-jalan cari cinta R25 tadi hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg tu x payah cari. dah jumpa dah.. heheh

      Delete
  4. Melaka.. eemm.. selalu balik sana pun boleh dibilang dengan jari singgah kat tempat menarik di sana..

    ReplyDelete
    Replies
    1. biasa la tu.. tmpt dah biasa, tak teringin pun nk jalan2.. tempat asing, baru ada feel nk jalan2..

      Delete
  5. Replies
    1. cintaku bertemu di melaka.. hahaha

      Delete
  6. jauh juga jln2 melencong cari cinta ya..

    ReplyDelete
  7. Wahhh. MELAKA tumpahnya darahku. Yeah Melaka mmg best. Huhu. Cx org Melaka pon tk hbs round lg. Hahaha. Anyway member blja uitm melaka tu kos apa dan tahun grad bila? Uitm bandar ke lendu? Mane tau knl. Huhhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. grad tahun 2014, kos saya tak sure tapi bahagian akaun la..uitm bandar.
      nama farid aizat

      Delete
  8. bestnye jalan jalan....blom smpai agi ke bukit tinggi tu...swan? suka swan, they are cute..

    ReplyDelete
  9. wahh seronoknya jenjalan . best best cantik gambar

    ReplyDelete
  10. phai is tau x swan adalah haiwan yg setia tau..dia hanya setia pada pasangannya saje..kalau pasangannya mati dia akan menyendiri..dan takkan idup lama..by da way seronok bercuti2 malaysia

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh.. thanks atas perkongsian..
      baru tau nih..

      Delete
  11. kat melaka muzium la yg banyak nyer.

    ReplyDelete
  12. hahaha bagusnya bro pha is pi muzium ^_^

    ReplyDelete
  13. Jalan2 cari cinta... seronok tu... :)

    ReplyDelete
  14. Wah dah jalan rata dengan awek bertudung biru yer

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi ni bukan dengan dia, tp dengan org lain.. eh.. hahaha

      Delete
  15. Time tu pun cikna g melaka, xjumpa pun ye....;-)

    ReplyDelete
  16. Replies
    1. masjid tu mmg lawa.. pagi tu je dah nampak 2-3 photographer pacak tripod ambik gambar sunsut kat situ.. mmg strategik

      Delete

Post a Comment

Entri popular bulan ini

Cara Lapor Penipuan Astro

Yamaha Y15ZR VS Suzuki Belang R150

Review | Tayar Nankang Rodiac Sportiac

Gaji Ahli Farmasi