Saturday, June 20, 2015

Geng Plastik Hitam

pernah dengar tak pasal geng platik hitam.? ni bukan geng kongsi gelap, tapi geng tak puasa masa bulan ramadhan. diorang pergi kedai makan, beli makanan, then bungkus dalam plastik hitam supaya orang tak nampak.

Geng Plastik Hitam



baru 3 hari puasa, dah ada kes kena tangkap. hmm.. buat malu betul. area kawasan rumah aku plak tuh. tak pasal kepala batas masuk tv.. hahaha...


menyorok guna topi keledar masuk kedai makan, pastu bungkus bawak balik pakai plastik hitam. hmm..

anyway, ini first entri untuk bulan puasa ni. so, nak ucap selamat berpuasa...



34 comments:

  1. kenapa dia masuk warung pakai topi? karena dia malu gak puasa :D

    ReplyDelete
  2. selamat berpuasa Pha Is...jgn jadi geng plastik hitam ye jagi geng plastik merah x per (plastik dari bazar ramadhan) hikss

    ReplyDelete
  3. Laaa....ingatkan plastik sampah.
    Selamat berpuasa Pha Is

    ReplyDelete
    Replies
    1. lebih kurang la tuh..sampah masyarakat.. hehehe

      Delete
  4. salam ramadan pha is selamat berpuasa...heh..heh..nak menipu diri sendiri pun perlu bijak juga...

    ReplyDelete
  5. Baru hari ni tau pasal geng plastik hitam.. xD
    Selamat berpuasa pha is

    ReplyDelete
  6. depa naik van jenazah tak? apa pun, selamat berpuasa.

    ReplyDelete
  7. first time dengar nama geng plastik hitam :) ... selamat berpuasa pha is

    Jemput join segmen, Klik Sini.

    ReplyDelete
  8. mcm macam gelagat org taknak puasa ni kan...haihh..pose jelah...apa yg susah sgt! bukan mati ponnn...pelikkkk....mgkin tak cukup ilmu agama atau kurang didikan....


    singgah blogwalking!salam ramadhan!

    ReplyDelete
  9. Salam Ramadan & slmt berpuasa Pha Is.. semoga kita tergolong dikalangan mereka yg mendapat keberkatan di bulan yg mulia ini... aamiin.

    ReplyDelete
  10. eemm.. masih takde kesedaran dalam diri :(
    Moga dia berubah ke arah jalan yang lebih baik lepas ni hendakNYA.

    ReplyDelete
  11. Hai. Maisarah blogwalking kat sini.
    Exchange Feed Group ada menganjurkan GIVEAWAY MEGA RAYA Dengan hadiah bernilai RM 3100.00 Jemput join tau. Boleh buat duit raya. Terima Kasih.

    ReplyDelete
  12. Salam pha is singgah sini. Tak tau pun satu negeri.

    Ok bab geng plastik hitam memang sukar untuk ditumpaskan

    ReplyDelete
  13. Tak paham aku orang yang malas puasa ni.. tak agak2 nak makan..

    ReplyDelete
  14. Biasala tu...taktik tu...dgn manusia bolehla dia sorok kan...

    ReplyDelete
  15. Assalam Pha Is,
    Salam perkenalan dalm blog naaaaaa
    done follow uols, number 1900 tuuuuuu he3

    psstt : akak pestime dengor geng plastik itam ni he3

    ReplyDelete
  16. ada gak nanti geng van putih (van mayat angkut org tak puasa)

    ReplyDelete
  17. Owh itu maksud geng plastik hitam rupanya.

    ReplyDelete
  18. ingatkan siapa tadi geng plastik hitam nie. hehe...
    Sangat tak bermoral...

    ReplyDelete
  19. errr dkt kawasan rumak tokwan pun ada..buka kedai makan macam bulan tak posa..-_-

    ReplyDelete
  20. First time dengar pasal geng plastik hitam nie..
    Tapi tulah.. bukannya susah pun puasa.. budak kecik pun boleh buat..
    Yang tua bangka nie juga yang bermasalah...

    ReplyDelete
  21. nampak sgt nina lama xtgk TV :P tak tau pun pasal ni

    ReplyDelete
  22. Adesss geng plastik hitam ingat ke geng perompak rupanya geng orang x puasa

    ReplyDelete