Thursday, May 7, 2015

Penghantaran Motosikal Semenanjug Ke Sabah Sarawak

dalam entri aku suatu ketika dahulu yang bertajuk Nationwide Express | Penghantaran Motosikal, ramai orang yang komen tanya tentang servis penghantaran motosikal untuk semenanjung ke sabah sarawak dan sebaliknya.


Penghantaran Motosikal Semenanjug Ke Sabah Sarawak


antara soalan yang ditanya :










dulu, aku tak ada jawapan bagi soalan-soalan tu. tapi baru-baru ni, seorang wakil penghantaran kenderaan ke sabah ada komen kat entri tu jugak, yang kata dia boleh provide servis hantar kenderaan (aku tak sure motosikal sahaja atau kereta sekali) antara semennjung malaysia dan sabah-sarawak.

ini komen beliau :











"Kami merupakan wakil penghantaran yang berpengalaman. Kami menguruskan penghantaran kenderaan ke Sabah dan Sarawak dengan harga yang cukup murah dan kualiti perkhidmatan yang terbaik. Ingin menggunakan khidmat kami atau sebarang pertanyaan boleh menghubungi kami di no 0112-8511549 En. Azman"

so, sapa yang memerlukan perkhidmatan ni, boleh la try call. tapi diingatkan aku tak kenal pun siapa En. Azman ni. so, risiko atas tanggungan sendiri..

26 comments:

  1. err tajuk ade typo tuh..semenanjung ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nice sharing ... erm, berbaloi ke kalau pos? tak mahal ke? ke beli lain je kat sana yg second hand? :)

      Delete
    2. eh... apesal komen keluar sini ni, haish terklik reply la ni :p

      Delete
    3. hahaha... entah la.. xpernah try lagi.. x tau bajet harga..

      Delete
  2. kalau berani xsalah mencuba servis tu kalau hati xyakin xusahlah dibuat...jual saja pada kwn2 disana n beli baru disini..

    ReplyDelete
  3. Harap lah nanti posting tak dapat belah belah sana

    ReplyDelete
  4. Mudah2 betullah perkhidmatan tu dan membantu kpd sesiapa jua yg memerlukan..

    ReplyDelete
  5. harap servis tu betul la...jgn lesap terus sudahh

    ReplyDelete
  6. Semiga servis yg di bagi tu blh dipercayai laa hendaknya

    ReplyDelete
  7. belum cuba belum ahu tapi kalau nk selamat pastikan dapat review dari mereka yg pernah dapatkan servis ni

    ReplyDelete
  8. nice sharing..hehe...lama x singgah sini.. :D

    ReplyDelete
  9. gud info...dulu sya penah anta moto dri penang ke KL...pkai pos laju...hehehe

    ReplyDelete
  10. minggu depan sampai kereta kami kat kuching, pos dri smenanjung
    ada yg caj mahal ada yg caj murah

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah.. saya pun tertanya-tanya.. guna servis apa tuh? ce share sikit.. hehehe

      Delete
  11. Bagus juga ada servis seperti ini. Tapi poskad tak sediakan penghantaran ke Sabah Sarawak ke?

    ReplyDelete
  12. Assalam pha is,
    akak besa dengor orang antor nak ketapi he3

    ReplyDelete
    Replies
    1. kereta pi saya pun pernah jugak..

      Delete
  13. Kenderaan (motorsikal dan kereta) dr Semenanjung dihantar ke Sabah Sarawak menggunakan kapal laut sama ada masuk kontena atau tidak (park atas kapal laut saja). Kelemahan kenderaan park atas kapal laut ialah kenderaan boleh cepat berkarat sebab kena wap air laut. Cara macam mana? Kena pergi pelabuhan tanya syarikat mana yang uruskan penghantaran ni. Penghantaran kenderaan ni turut melibatkan JPJ dan kastam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks cik mistree atas info tambahan.. macam pernah ada pengalaman je..

      Delete
  14. Salam Sejahtera,

    Ramai sangat yang tertanya2 bagaimana proses penghantaran kenderaan ke Sabah dan Sarawak... agak rumit jika tak tahu caranya kerana akan melibatkan beberapa proses wajib yang semestinya mengambil masa yang agak lama dan proses2 ini semestinya dibuat oleh wakil kastam yang berdaftar.

    Ada yang memilih jalan udara dan ada juga yang memilih jalan laut.. terdapat dua kaedah yang digunakan untuk jalan laut sama ada menggunakan kapal RORO ( boleh research google) dan ada yang menggunakan KONTENA. masing2 mempunyai kelebihan tersendiri. Kaedah yang sering digunakan oleh Syarikat terkemuka seperti PROTON, PERODUA, MITSUBISI, ISUZU, SUBARU dan sebagainya adalah menggunakan Kapal RORO. Kos yang rendah di samping terlindung dari hujan, panas dan air laut.

    Kami merupakan agensi penghantaran yang berdaftar ( SA - 0284098-A ) yang boleh membantu anda menggunakan semua kaedah di atas mengikut pilihan anda dan harga yang berpatutan.

    Hubungi kami untuk sebarang pertanyaan berkaitan perkara di atas di No. 016-8777875.

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang ramai yang tertanya2.. nasib baik ada komen ni, dapat menjawab persoalan-persoalan tu..

      terima kasih atas perkongsian maklumat dan tawaran servis penghantaran.. smoga berguna buat pembaca disini...

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...