Monday, May 18, 2015

Hantar Motosikal Kelantan Penang

dulu dalam entri aku yang bertajuk Nationwide Express | Penghantaran Motosikal, ada komen seorang hamba Allah yang menawarkan servis hantar motosikal antara penang - kelantan dengan menggunakan truck pikap 4x4.

katanya, dia selalu ulang-alik antara kelantan dan penang. jadi, dia boleh tolong hantarkan motosikal dengan bayaran yang murah, sekadar nak support duit tambang minyaknya. disebabkan ini bagi aku, sebuah berita yang baik, aku pun share komen dia.

Hantar Motosikal Kelantan Penang


pengalaman merempit dari kelantan ke penang, berhenti sekejap di hentian puncak titiwangsa

ini ayat asal dia, pada 22 Jun 2013:

"saya ada sedia servis pos motosikal...kelantan-penang penang-kelantan...saya akan terima kalau saya tak sibuk(biasanya xsibuk)..hanya menerima motor yg bersaiz mcm ex5,kriss dan lain2...sbb saya guna pikap@4x4...harga insyaAllah lebih murah sebab bukan nk berniaga tp untuk caj isi minyak sbb slalu ulang alik..pape hal...kol dulu,if saya xsmpt agkt tgglkan mesej dan sy akn kol balik..-wan:0134361569-....trima kasih tuan empunya blog"

dan bawah ni plak, maklum balas yang aku dapat daripada wan pada 3 Disember 2014:

"Pha is...trima kasih..sy skrg dlm sbulan ada plg kurang sekali pos motor..bkn bisnes tp boleh buat isu mnyak kereta sy...customer pown puah hati..n ada customer tetap,,,50% customer sy dtg dri blog ni,,,tqvm...sy doakan pha is semoga murah rexki dan makin sukses.."


fuh, macam buat testimoni plak rasanya.. hahaha.. tak de la, cuma nak kongsi rasa seronok dapat tolong orang.. dapat kongsikan benda baik. 

hmm.. dah boleh mula fikir buat iklan dengan blog ni.. hehehe...

10 comments:

  1. baguslah..dari just nak wat isi2 minyak, mana tahu nanti leh wat bisnes yg serius..

    ReplyDelete
  2. lamanya x singgah...apo khabar??
    bguslah tu

    ReplyDelete
  3. Pha Is,

    1) Bagus sebab tolong bisnes kawan2.. barakallah

    2) Gambar tu kat Lojing ke kat Cameron?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat hentian banjaran titiwangsa, jalan gerik-jeli

      Delete
  4. Bagus ada insan yang sudi buat perkhidmatan macam ni. Murah pulak tu.

    ReplyDelete
  5. Memudahkan kpd sesiapa yg memerlukan.. semoga perkhidmatan terus sukses.. :)

    ReplyDelete
  6. Assalam pha is,
    alhamdulillah
    rezeki bertamabh untuk orang itu kan3
    dapat tologn orang memang seronok :)

    ReplyDelete
  7. Perkhidmatan yang bagus, jimat kos

    ReplyDelete