Thursday, April 9, 2015

Malam Pendekar 2015

insyaAllah pada 1 Mei 2015 nanti, Persatuan Seni Silat Cekak Malaysia Universiti Sains Malaysia (PSSCMUSM) dengan kerjasama Persatuan Seni Silat Cekak Malaysia Cawangan Pulau Pinang (PSSCMCPP) akan menganjurkan program Malam Pendekar.

Malam Pendekar PSSCMUSM 2015



malam pendekar ini merupakan satu persembahan demonstrasi dari pelbagai silat melayu dan dari seni bela diri yang lain. maklumat program Malam Pendekar 2015 ini dalah seperti berikut :

Tarikh :  1 Mei 2015
Hari : Jumaat
Masa : 8:00 malam
Tempat : Dewan Tunku Syed Putra (DTSP), Universiti Sains malaysia Pulau Pinang.
Harga Tiket : RM10



Posted by Malam Pendekar, Kolokium & Makan Malam - MPKM 2015 on Wednesday, March 18, 2015



kalau Malam Pendekar sebelum ni (Malam Pendekar 2012), aku terlibat secara langsung dalam buat persembahan demonstrasi silat. tapi tahun ni, insyaAllah, cuma dapat jadi penonton je.. hehehe..

so, sesiapa yang berdekatan dan berkesempatan, boleh la datang tengok. jom..

41 comments:

  1. KALAU DEKAT XKAN LEPASKAN PELUANG MENYAKSIKAN SENI SILAT YG DIPERAGAKAN MLM NI...BEST NI.

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. bukan peminat, tapi pengamal.. hehehe

      Delete
  3. Replies
    1. saya pernah join tahun lepas, buat demonstrasi silat. skrg jadi penonton je.. heheh

      Delete
    2. wah.. terror la juga nampaknye bersilat ni Pha Is.. :)

      Delete
    3. xde la terror mana.. dah lama x turun kelas.. hehehe

      Delete
  4. Jarang dah skrg tgk persilatan melayu ni...last tgk dlu pun mase sekolah...

    ReplyDelete
  5. Best juga ni.. lama dah saya tak join tengok perihal silat ni skrng. Seronok klu berpeluang tengok.. :)

    ReplyDelete
  6. Terbaiklah Pha Is. Diam-diam berisi, rupanya pernah belajar silat sebelum ni/

    ReplyDelete
  7. Replies
    1. ha ah.. "Pendekar Sepi".. hahaha

      Delete
  8. Teringat masa kecil dulu belajar silat dengan abah..tp x.pandai juga pun sbb belajar sekejap je..abah sy busy

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala.. rugi plak rasanya.. kalau saya, belajar sampai "khatam". hehe

      Delete
  9. wah...teringat masa kat uni dulu..belajar silat cekak.
    Keahlian persatuan saya masih ada lagi ke tidak ya..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaa.. status keahlian saya pun saya tak pasti.. ehhehe

      Delete
  10. Ko tak yah pening2 dik... jom jawab teka-teki kt blog akak...
    ha ajak peminat blog ko ni...

    Saja nk tgk IQ korang banding budak umur 7 tahun yg ada dyxlesia... hihihi...
    jom...
    http://hnr318.blogspot.com/2015/04/smile-of-believer-tackling-lifes.html?m=0

    ReplyDelete
  11. Salam kenal bro...singgah sini n terus folow...

    Dulu ms blajar kt upm penah join silat cekak..belajar 2-3 mlm je dh brenti...maleh...huhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. sadis sangat sampai 2-3 mlm je.. hahaha

      Delete
  12. Salam. Hee mesti meriah tengok silat. ;p

    ReplyDelete
  13. lama dah tak tengok orang bersilat. apapun, moga event berjalan lancar :)

    ReplyDelete
  14. wah..menarik ni..all the best
    teruskan menjaga warisan berzaman :)

    ReplyDelete
  15. share kan kat blog nanti ya ... klu dpt tgk live lagi best tapi jauh sg nun kat utara na ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. xde rakam pun.. masa tu fon bateri dah nk kong.. hehe

      Delete
  16. kalau dekat dah lama pii hahaha
    suka tengok orang bersilat bagai hihi

    ReplyDelete
  17. Tengok silat kat majlis kenduri kahwin je

    ReplyDelete
  18. cam best je ... kalau dekat boleh juga join :)

    ReplyDelete
  19. perrgghh!! budak silat rupanya.. saya budak taekwondo. hehehe

    ReplyDelete
  20. Replies
    1. sbb dah x beberap dah aktif dah..

      Delete
  21. bestnya kalau dpt p tgk.. hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala, dah dok penang kan.. dekat je.. hehehe

      Delete
  22. silat cekak? mcm mana bentuk silat tu...x pernah tgk..penang lah fulak

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau berminat nak tahu macam mana rupa bentuk silat cekak ni, boleh je search video demonstrasi silat cekak kat youtube.. hehe..
      antara keunikan silat cekak ni :
      1. berdiri lurus, tak ada kekuda
      2. tiada tari menari.
      3. dan banyak lagi... :)

      Delete
  23. Assalam pha is,
    ooohhhhhhhhhhhh
    rindu usm
    rindu DTSP :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...