Ayat Mengorat Pelajar Farmasi

Alkisah, seorang pelajar farmasi tahun akhir datang memberi talk kat sebuah kolej matrikulasiyang pernah dimasuki beliau suatu ketika dahulu, tentang kursus farmasi di universiti beliau.


Pharmacy Student's Pick-up line


perbualan 1

Adik manees ; Abang nak tanya macam mana yer life jadi student farmasi?

Abang hensem : Adik, kalau nak cerita, panjang la.

Adik manees : La ye ke, kalau boleh nak tau jugak.

Abang hensem : Macam ni la adik, ni nombor fon abang, ni akaun ig abang, adik follow pastu boring-boring nanti adik Whatsapp la abang, tanya buat apa, ada kat mana so indirectly tau la macam mana life student pharmacy. haha."



perbualan 2

Adik cumel : Encik nak tanya sikit pasal kos farmasi boleh?

Abang hensem : Jangan panggil encik, panggil abang sudah la. hehe.

Adik cumel : Oh, ok abang, nak tanya kalo nak masuk pharmacy memang kene 4flat ke abang?

Abang hensem : Kalau nak peluang cerah kene 4flat la sebab sekarang competition kuat. Tambah plak adik ni perempuan.

Adik cumel : Alamak, susah la macam nie, apa the best suggestion yang boleh abang bagi?

Abang hensem : Macam ni la dik, kalo adik tak dapat belajar course pharmacy pun, kahwin dengan abang-abang yang belajar pharmacy pun orait gak. hewhew."



dipetik dan diolah dari :
Wan Nashrullah Muhamad. (2015 Feb.). Facebook Status.
https://www.facebook.com/WanTaiping92/posts/823613077685741 ,
https://www.facebook.com/WanTaiping92/posts/823200557726993

Comments

  1. Amboiii... pick up line tak menghingat....

    ReplyDelete
  2. HEH..HEH..PHA IS MENGORAT GITU KER...GURAU JER PHA IS.

    ReplyDelete
  3. kantoi..mesti wat camtu kan..hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. klau selalu buat macam tu.. mesti ada pernah ada ramai awek. ni sorg pun tak de...

      Delete
  4. hebat btul operator pick up hotline tu ye... bagus2..

    ReplyDelete
  5. hahaha.. yelah mana tau sangkut sorang ke kan.. ngehngeh.. xD

    ReplyDelete
  6. hehehe.. perbualan yang pertama tu lebih smooth.. hehehe.. ;)
    takdelah nampak sangat macam nak mengorat.. hehehe..

    ReplyDelete
  7. hahaha, saya lebih tertarik dgn perbualan num 2....hahahaha

    ReplyDelete
  8. Power jugak budak-budak farmasi ni dalam hal ehwal mengorat makwe. Budak engineering? Hmmm.. study theory macam Moore's Law bagai nak rak, sekor awek pun takda sangkut. Hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. pandai2 la nk hidup.. heheheh

      Delete
  9. hebat juga ayat mengorat macamnie boleh try la

    ReplyDelete
  10. memang sedih la org yg kena tu.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. knapa nk sedih plak.. ntah2 lagi suka aper.. hehehe

      Delete
  11. Ntah2 "Abang hensem" tu Pha Is x..... T'sipu2 malu lak dia.....;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana ada.. tu junior saya.. hehehe

      Delete
  12. boleh tahan gak pick up line ye. hahaha...

    ReplyDelete
  13. ayat mengorat pelajar komputer science x de ke..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. yg tu kena tanya budak2 komputer science la..

      Delete
  14. pasang umpan baik punya ... heheheee

    ReplyDelete
  15. Pha Is tak tau yang adik manis tu sebenarnya dah gunakan pick-line mereka.. hahhaha.. mudah je jatuh abe2 Farmasi ni.. kekekkkk :p

    ReplyDelete
  16. Lawak. Dasyat juga budak farmasi ni

    ReplyDelete
  17. amboii... ape kate adik manis jawab: adik nak kawin dgn doktor aje. mesti sentap :P

    ReplyDelete
  18. Alhamdulillah, 'adik' ni dah dapat kos farmasi dah.

    ReplyDelete
  19. Pha Is,

    Terima kasih berkongsi..

    ReplyDelete
  20. hohoho...ngayat aje..hehe..nanti diaorang mitok kahwin ngan pha..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi.. tu advance sangat.. heheh

      Delete

Post a Comment