WW #118 | K-pop Haram?

tarbiah sentap



tarbiah sentap

Sumber dan rujukan :
Adnin Roslan, Shukery Azizan. (2015 Jan 12). 6 sebab kenapa KPOP haram?. Tarbiah Sentap; dipetik dari http://www.tarbiahsentap.com/2015/01/6-sebab-kenapa-kpop-haram.html

Comments

  1. Nice sharing.

    Btw jom singgah blog, ada second GA contest sy anjurkan :)
    http://chenta-shima.blogspot.com/2015/01/mini-ga-by-ema-hasan.html

    ReplyDelete
  2. HEH...HEH...SEGALA YG LAGHA ITU HARAM...FIKIR2KNLH DEMI KEBAIKN.

    ReplyDelete
  3. tgk drama kul 7 yg tajuk nyer islamik tp kandungan x islamik pun patut nyer haram gak. lagi2 tayang waktu maghrib. lagi melalaikan... x haram kah?

    ReplyDelete
  4. hurmmm emmm...haha ada betulnya...fikir2kan lah..:)

    ReplyDelete
  5. Sekarang zaman anak2 dok layan KPop tapi masih dalam keadaan terkawal.. takdelah sampai fanatik sangat.

    ReplyDelete
  6. K-poppers ni kadang over sangat bila layan muzik dari Korea ni. Tapi, biasalah mana-mana aliran muzik pun, sure ada fanatics dia. Kadang meluat juga tengok geng-geng mat jambu yang bajet Korean dress-up lepak. Bergaya bersolek mengalahkan makwe-makwe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku suka Ju On.. hantu korea tu. K-poppers juga ke aku ni huhu..

      Delete
    2. hahaha.. persoalan yg baik dari Khir kahlid..

      Delete
  7. Kalau dah sampai ketaksuban yg teramat manalah tak jadi haram.. Irama Malaysia pun klu dah sampai taksub tahap gaban pun boleh jatuh haram juga... wallahualam..

    ReplyDelete
  8. ntah apa yg best sgt dgn kpop ni tak tahu laaaa

    ReplyDelete
  9. apa yg bestnya dgn kpop ni tak tau lahhhhh

    ReplyDelete
  10. suka yg bawah sekali tu...bila ulama kena kutuk bila islam kena kutuk...duk senyap masing2...

    bila minat satu2 benda...jgn taksub sangat....

    ReplyDelete
  11. Taksub Sgt sampai nak dress up mcm k pop juga tu dah melampau.. x kisah lelaki ke perempuan, sama je...

    ReplyDelete
  12. minat tak salah,jangan taksub. nak dress bagai kpop,tapi muka putih tangan hitam... ahahaha..

    ReplyDelete
  13. yang salah ni org yang ekstrem melampau sampai hilang hormat dan batas agama..Itu yang salah. Honestly, saya lebih suka drama Korea dari drama Melayu sendiri

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu mmg tak dinafikan.. kadang2 sedih bila tengok drama malaysia... macam dah xde idea lain.. hmm...

      Delete
  14. dunia akhir zaman skrg..bukan K-Pop sahaja...merokok yg HARAM tu pun org buat tak endah je..mcm mana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahaha...

      lagi 1, bak kata org: isteri2 skrg lebih rela suaminya merokok walaupun ianya haram berbanding suaminya berpoligami walaupun ianya sunnah.. hehehe

      Delete
  15. ape la giler artis sangat diorang ni... diri sendiri suka gak tengok drama korea, dari uni sampai anak 4 :p tapi sikit pun tak fanatik dgn artis k-pop ni

    BLOG OH! BLOG

    ReplyDelete
  16. Saya memang tak minat K-Pop dan segala drama dari Korea.
    Tapi yang dekat rumah tu ala-ala hantu drama korea ler cuma tak fanatik dgn K-Pop jer.

    ReplyDelete
  17. Saya tak minat artis dan drama2 Korea melainkan Winter Sonata, satu2nya drama Korea yang saya pernah follow sampai habis :)

    ReplyDelete
  18. xminat KPOP.. xpernah lg layan sebarang drama korea :) mana tahu lagu depa dok hina kita.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. betul2... dah macam teori konspirasi la plak.. hehehe

      Delete

Post a Comment