Wednesday, June 25, 2014

WW #99 | Kerja Kuat


28 comments:

  1. Kos hidup la ni serba-serbi mahal.

    ReplyDelete
  2. Jangan kerja kuat sangat...kena kerja smart...umobile tuk dik pha is..

    ReplyDelete
  3. True story bro. Bujang-bujang yang berakhlak ni kena tabah jiwa tahan godaan. Maklum aje la, zaman sekarang ni berzina lagi senang dari bernikah. Nak berzina senang je, angkut awek check-in dalam hotel, settle. 9 bulan kemudian, itu cerita lain.

    ReplyDelete
  4. cinta n perkahwinan boleh dibawa berunding kot...

    ReplyDelete
  5. Hehe, kena kerja kuat ye, Pha Is... :)

    ReplyDelete
  6. bila sudah habis belajar nak kena pikir pasal menikah pula

    ReplyDelete
  7. kesian tengok generasi muda skrg nie... kos sara hidup dan kos nak kawin pun meningkat... gaji jer yang tak tingkat2... sama statik jer dari belasan tahun lalu... haish...

    ReplyDelete
  8. sekarang semua benda mahal kan..gud luck

    ReplyDelete
  9. Betul tu... kena kerja kuat bukan utk hantaran je.. tp mcm2 hmm.. All the best Pha Is.. :)

    ReplyDelete
  10. tapi kan sebaik baik mahar itu yang murah. kehkeh.

    ReplyDelete
  11. Mohon mak mertua to-be nanti tak berapa nak demand sgt. Itu pun dah bersyukur sgt. At least ada gak tabungan selepas nnt. Skrg ni ramai yg buat loan utk kawin...kawin pun nak berhutang....fuh elakkan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bagi saya berhutang bukanlah sebaik-baik kaedah untuk menyelesaikan masalah

      Delete
  12. hahaha.. pihak perempuan kena keluar bajet jugak

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol.. tapi pihak perempuan boleh buat kira 'hantaran hangus'..

      Delete
  13. True story bro...aku sokong ni 100%...

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  14. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  15. bagus.. kerana hal itu, jadikan awak bersemangat nak kerja. kihkih

    ReplyDelete