Smartphone | Huawei Ascend P7


aku sekarang sedang bertabah dengan phone aku ni. masalah bila internal memory hanya 380MB. henset lama. dah nak dekat 3 tahun pakai. masa beli dulu, tak kisah sangat pasal internal memory, sebab masa tu aku fikir boleh top-up dengan memory card. (1st time aku pakai phone android masa tu)

bila dah guna baru aku tau yang tak semua apps boleh pindah storage ke memory card. hasilnya, nak install apa2 pun sekarang dah tak boleh. memory tak cukup. sampaikan nk update whatsapp pun tak boleh.. padahal bukannya aku install banyak bnda pun. hmm.. sabor je la..

nak tukar baru, tak ada bajet. dah keje nanti, baru mampu.

CPUV : Huawei Ascend P7


iklan cpuv nuffnang

pastu nampak plak iklan phone Huawei Ascend P7 ni kat blog aku. lagi la mengingatkan aku kepada prestasi cemerlang phone aku sekarang. sabor je la. bila aku klik tegok iklan tu, boleh tahan jugak specs Huawei Ascend P7 ni. benda pertama yang aku cari : internal memory 16GB.

Huawei Ascend P7, smartphone, specs

aku tertarik dengan specs yang ni. ada 7 layer. dah bajet macam 7 petala langit 7 petala bumi. sebab tu nama dia P7 kot. antara specs lain, ada 'panorama selfie'. so, boleh berselfie ramai2 walaupun tanpa monopod. kalau nak tahu lanjut, kalau ternampak iklan tu, boleh la pi terjah.. :)

Comments

  1. wahhh...mcm beshh jee pha is...bape hengget hp tu...akak ni dok pakai E72 dah dkt 8 thn...dh x tekejar android & smartphone di pasaran...ni anak dara kalot laa nak tukaq hp dia...budak sek skang nie pakai hp kalah org yg dah gheja...haishhhh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau x silap dalam RM2k jugak la.. hehehe

      Delete
  2. Huawei turut menggugat iman zumal. hehe :)

    ReplyDelete
  3. perhhhh... xmampu den nak beli. haaa specification dia cam best je~

    ReplyDelete
  4. mcm menarik je..teringin jugak nk beli baru 1..hehehe...
    menabung huawei dan promoted contect kot2 boleh t.up beli fon baru..heee

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah tahniah... all the best Pha Is.. :)

    ReplyDelete
  6. sama lah... fon kita pun dah pening2 alam..haha

    ReplyDelete
  7. Saya pun belum mampu nak tukar . Masih pakai Samsung Corby II sejak 2012 . Nak tukar , tunggulah kerja nanti . HIHI ;)

    ReplyDelete
  8. intai2lah dulu bila duit dh banyak boleh grap yg tercanggih...

    ReplyDelete
  9. selalunya mcm tu lah . dah guna baru kita tahu kekurangan n kelebihan ... sis pun sdg intai smartphone ni ...

    ReplyDelete
  10. aku pakai brand lenovo je. stakat ni memang puas hati.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yer..? rasanya mmg nk try lenovo jugak.. laptop dah lenovo.. bagi cukup korum.. hehhe

      Delete
  11. Alhamdulillah...rezeki lah tu...

    ReplyDelete
  12. TAHNIAH ..akak pon dapat ...Klik2 sini jugak

    ReplyDelete
  13. oh.. jangan en. suami mintak yang ni udah.. ngeh2.. sebab baru je tukar guna lenovo..

    ReplyDelete
    Replies
    1. makin ramai yg pakai lenovo nmpaknya.. heheh

      Delete
  14. hehe nt ada bajet boleh la p terjah hp ni..

    ReplyDelete
  15. phone sis noe pun sama pha...memory dah kurang...dah lebih 3 tahun pakai...

    tahniah atas CPUV...

    ReplyDelete
  16. Tahniah atas CPUV. Sekali baca, saya tak ras entri ini seperti iklan Smartphone Huaweu Ascend P7 tetapi lebih kepada masalah phone lama Pha Is dan mengapa ia perlu ditukar kepada phone yang baru di antara pilihannya ialah Huaweu Ascend P7. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. mmg niat dihati nk buat macam tu.. x de la iklan semata.. hehehe

      Delete
  17. Ikut kemampuan. Saya guna telefon biasa je..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol2.. beli baju ikut saiz sendiri..

      Delete
  18. Tahniah tuk CPUV tu... Phone k nrl pun dah pening skrg ni... Nak tukar banyak benda lain yang lebih penting kena dahulukan... :)
    Klik2 huawei...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol2.. dahulukan mana yg lebih penting..

      Delete
  19. macam menarik review ni.. tapi Nurul baru tukar phone.. tahniah Pha Is.. rezekiii :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. waa... tahniah sbb baru tukar phone..

      Delete
  20. Husband idah lama dah pakai hp huawei ascend... tapi bukan model yg nie laa... performance bagus dan murah plak tu

    ReplyDelete
  21. aritu time aku nak tukar phone, huawei ini memang ada dalam list gak..tapi akhirnya aku beli lenovo sebab bunyi dia lagi sedap...hahahaha

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. sbb bunyi perkataan 'lenovo' tu ke, atau sebab sound speaker dia sedap? hehe

      Delete
  22. Sama la macam aku, pakai Galaxy Y, internal memory kecik gila.

    ReplyDelete
  23. tahniah dapat CPUV ek..
    buat masa ni pengguna Sony :)

    ReplyDelete
  24. sama la kita pha is.. fon buat hal

    ReplyDelete
  25. jom beli kuih raya dengan harga borong 100% puas hati dan sedap

    http://www.lenovomurah.tk/2014/06/borong-kuih-raya-termurah-2014-sedap.html#.U68lCMVXjIU

    ReplyDelete
  26. saya ada hp andriod jenama HUAWEI, masalahnya sekarang tak boleh baca simkad, ada apa cara lain ke nak perbaiki supaya boleh detect kembali simkad..

    ReplyDelete
  27. saya ada hp andriod jenama HUAWEI, masalahnya sekarang tak boleh baca simkad, ada apa cara lain ke nak perbaiki supaya boleh detect kembali simkad..

    ReplyDelete

Post a Comment