Skip to main content

Blog Automotif

masih berkisarkan survey nuffnang. kalau entri sebelum ni, aku ada sebut kepentingan update survey selalu bagi nuffnang, kali ni aku nak share tentang soalan yang aku jawab dalam survey tu. 

Hikayat Budak Pening blog Automotif?



dalam survey nuffnag tu pada bahagian katagory blog, selain katagori 'personal' aku tick sekali dengan katagori automotif. sebabnya, walaupun entri aku pasal automotif tak banyak, tapi kalau tengok entri aku yang paling banyak pageview, semuanya berkaitan dengan motosikal. 


top entri aku bulan ni : 

sebab tu aku malas nak letak widget 'entri popular' sebab semuanya sama 'genre' je... semuanya pasal motor dan datang kebanyakannya dari search engine. tapi aku masih lagi letakkan katagori personal blog sebagai katagori utama. kalau nak tengok contoh blog katagori moto, boleh tengok blog ni : Arena Motor milik blogger +Adi Arena 

Petronas Primex 95


semalam lepas habis 1 paper, rilex2 kejap, aku buka blog dan terperasan 1 iklan baru yang melekat kat blog ni. bila check, Alhamdulillah, lekat lagi 1 cpuv nuffnang baru. datang dari Petronas Primex 95. mungkin sebab jawapan aku tu kot aku dapat cpuv ni.. walaupun tak semestinya tick automotif baru dapat cpuv berkaitan automotif, tapi jawapan dari survey kita tu boleh menjadi salah satu sebab kita dapat cpuv


iklan ni akan direct ke beberapa entri dalam dalam blog yang terpilih. antaranya, entri dari blog Arena Kereta, sebuah blog yang paling tak asing lagi dalam dunia automotif malaysia.    


Comments

  1. sy memang rajin update survey nie...hehe

    ReplyDelete
  2. Kalau macam tu, Pha Is boleh perbanyakkan entri tentang automotif tu. Boleh jana trafik.

    ReplyDelete
  3. Dah bole buat niche blog ni ke arah blog permotoran kot. Hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. niche masih lagi kearah personal blog.. tapi sampingan2, boleh jugak kearah motor.. hehe

      Delete
  4. Kalau macam tu, bolehlah perbanyakan entri tentang automotif tu, boleh jana trafik.

    ReplyDelete
  5. Bagus tau update entri pasal automotif nie, zumal pernah review tentang Camry, mencanak orang view entri tu... Hehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. so, kekuatan blog zu mal kat entri camry la.. hehehe

      Delete
  6. Boleh la bykkan entry pasal automotif ni pha is sbb menyumbang trafic jugak kan..

    menabung promoted content kt sini...

    ReplyDelete
    Replies
    1. menabung promoted content dan huawei sini... :)

      Delete
  7. Boleh perbanyakkan entri berkenaan automotif tu, terutamanya motorsikal.. pasti ramai yg mencari2 artikel2 yg mcm tu nanti...

    ReplyDelete
  8. pendapat kawan2 tu perlu diambil kira juga kan...gdluck.

    ReplyDelete
  9. HAHA . Oh, boleh jugak . Nak update lah nanti :D

    ReplyDelete
  10. ramai yang mencari entry permotoran di sini yer..

    ReplyDelete
  11. Tahniah, berderet2 CPUV Pha Is.......;-)

    ReplyDelete
  12. tahniah, saya pun dapat CPUV ni

    ReplyDelete
  13. Alhamdulillah...murah rezeki...

    ReplyDelete
  14. blh buat page utk automatif sbb ada kelebihan di situ ...

    ReplyDelete
  15. Alhamdulillah..tahniah pha is...

    ReplyDelete
  16. Bolehlah banyakkan entri pasal automotif...
    Drive volkswagen kat sini... :)

    ReplyDelete
  17. Pha is boleh buat banyak2 entry tentang permotoran lagi la... tapi time tu kami yg tak minat motor nie... dok komen "no komen" la kat situ... hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. tu yg saya dok runsing tu.. kalau banyak sangat entri pasal moto, yg x minat ni boleh sekadar baca je la.

      Delete
  18. Tahniah, sepatutnya Pha Is belajar bidang kejuruteraan di universiti :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. tu la pasal.. tapi macam mana entah boleh sesat ambik farmasi.. hehe
      lagipun, pilihan kedua saya lepas farmasi kat suam ni, bidang kejuruteraan aerospace..

      Delete
  19. Tahniah pha is! Dah nampak dah nak menghala ke mana.. Selamat maju jaya :)

    ReplyDelete
  20. Tahniah Pha Is ..lepas ni kena banyakkan entri pasal automotif la pulak Pha Is ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi kalau banyak sangat entri pasal automotif, nnti pembaca yg jenis x minat moto, diorg x tau nk komen apa plak..

      Delete
  21. wah congrats...pasni sy pun kena rajin update survey gak lah..:)

    ReplyDelete
  22. tahniah pha is...byk CPUV tu...so kena banyak entry pasal automotif la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. x boleh banyak sangat, nnti pembaca 'setia' yg tak minat motor x tahu nk komen apa.. hehee

      Delete

Post a Comment

Entri popular bulan ini

Yamaha Y15ZR VS Suzuki Belang R150

Gaji Ahli Farmasi

Gelaran Adik Beradik Yang Betul

KTMD | Servise Penghantaran Motosikal