Thursday, June 5, 2014

apa nak buat bila semua cpuv credited?

sejak minggu lepas lagi, semua cpuv yang aku dapat dah credited. maksudnya, dah tak ada lagi cpuv yang ongoing. dan masa tu, aku pun tak kisah sangat, sebab dijangka bulan ni aku mungkin tak banyak publish entri dan kurang blogwalking sebab nak exam.

tip CPUV : update survey


tips cpuv

tadi saja buka page nuffnang, tengok memang sama je macam minggu lepas. tak ada cpuv yang baru masuk. aku tengok pun dengan tak ada perasaan. tapi rasa gatal jari nak update servey. saja je, sebab orang kata tu antara tips untuk nak dapatkan cpuv.

lepas je aku update survey, bila aku tengok bahagian earning, tetiba, BOOMMM!!! dapat 1 yg baru sedang ongoing. hahahah.. cepat giler. aku tak tau ni kebetulan or tak, tapi tak sampai seminit kot aku update survey, terus dapat.. Alhamdulillah..

so, moral of the story, rajin2 kanlah jari jemari korang tu update survey nuffnang yer.. heheh..

Whisper Mesh & Cotton (promoted content)


nuffnang cpuv
Whisper Mesh & Cotton (promoted content)

kalau dulu whisper ni ada buat tawaran bagi sesiapa yang nk ber-yoga dengan blogger-blogger terkenal seperti yuyu zulaikha dan sebagainya, kali ni ada ditunjukkan pengalaman mereka yang dah join program yoga ni.

kalau nak baca pengalaman tersebut, boleh tengok kat iklan promoted content tu, kalau ada nampak keluar. boleh tengok aksi-aksi diorang ber-yoga. hehehe..

tempoh proses cash out nuffnang



anyway, tadi dapat e-mail, dah dapat payment advice nuffnang yang aku cash out kali ke-2 pada 15 April dulu. tepat jangkaan aku, dalam hampir 2 bulan jugak diorang ambik masa untuk proses cash out. thanks buat korang yg sudi isi tabung.. nnti boring study, aku terjah balas yer.. hehehe..    

p/s : autopublished

37 comments:

  1. Ooo macam tu ya..Hmm boleh cuba ni. Thanks Pha is...

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah...semoga murah rezeki lagi...^_^

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah..cepat je respon mereka..rezeki

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah rezeki. :)

    Korang,Jom Ramai2 Baca Sini..

    ReplyDelete
  5. Tahniah, good luck ye utk exam tu......;-)

    ReplyDelete
  6. Kannn..niesa dulu jarang dpt CPUV..tp ada gak la baca tips org kata kena rajin update survey..pastu terus byk plak CPUV masuk..apa2 pn tahniah pha is dan gudluck exam! fighting!

    ReplyDelete
  7. boleh cuba tip pha is...mmg selalu menabung sini..

    ReplyDelete
  8. tahniah pha is...lamer benar xkesini...

    ReplyDelete
  9. Lepas ni nak rajin2kan jejari update survey lah..

    ReplyDelete
  10. ALHAMDULILLAH rezeki tu rezeki. hehe :D

    ReplyDelete
  11. husna pon dah lekat satu.. yang lain semua dah credited..huhu..

    happy study!!

    ReplyDelete
  12. Alhamdullilah rezeki walaupun sibuk nak exam..

    ReplyDelete
  13. seronok tengok orang dapat CPUV, belum rezeki saya kot

    ReplyDelete
  14. Dah bosan dgn nuff, update ke, publish ke dia takdenya nak bg cpuv, setahun dpt satu pon mcm susah... Mmg dah xambik peduli pon, tp still biar je la iklan2 dia tu dlm blog!

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la masa saya mula2 berblog dulu.. lebih dari 2 tahun macam tu.. masuk tahun ke-3 je dah ok sikit..

      Delete
  15. Alhamdulillah dan selamat maju jaya dalam peperiksaan :-)

    ReplyDelete
  16. Alhamdulillah... Sukses selalu Pha Is :)

    ReplyDelete
  17. tahniah untung update survey dah dapat cpuv baru

    ReplyDelete
  18. alhamdulilah rezeki..sama la ku bru dpat email dari nuffnang gak.. aku pun lebih 2 blan baru dpt pngesan cek ni

    ReplyDelete
  19. tahniah pha is...meriah balik CPUV tu yer...boleh cuba tips pha is ni..

    ReplyDelete
  20. ok2 pasni kena kerap update survey..:)

    ReplyDelete
  21. aku pun selalu dpt dalam 2 bulan gak.

    ReplyDelete
  22. baru tau ... sblm ni pandang sepi jer bila semua credited ...

    ReplyDelete
  23. Alhamdulillah Tahniah.. Good luck utk exam Pha Is!!

    ReplyDelete
  24. itu lah caranya.
    kena rajin godek kat survey tu..
    nway good luck dik :)

    ReplyDelete
  25. Memang kena selalu update. INSYA ALLAH, dapat CPUV

    ReplyDelete
  26. Alhamdulillah TAHNIAH Pha Is ...Ok la tu rezeki untuk Pha Is

    ReplyDelete
  27. Betul tu Pha Is dulu zumal tak ada CPUV tapi lepas update survey baru CPUV menjelma ;)

    ReplyDelete
  28. ewah!...tahniah! alhamdulillah rezeki anda..=)

    ReplyDelete
  29. thanks for the tips bro...aku pun kebetulan aritu lepas update survey, terus dapat CPUV baru-baru ini...mungkin ada asasnya jugak yang yang ko cakap nie..hehehe..anyway, congratulation for the cash out... :D

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  30. Lama tak update survey :) Thanks ingatkan ^^

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...