Skip to main content

WW #95 | Coklat Babi


rokok darah babi, reaksi, haram,

babi buta,




Comments

  1. Dah tengok video village people nie. Kelakar.

    Rasa macam minggu lepas baru jer makan coklat cadbury. Hmm.

    ReplyDelete
  2. Lawak sungguh la ..mcm2 la sekarang nie ..

    ReplyDelete
  3. Cadbury dah jadi troll skrg ni. huhu. :D
    Salam singgah + klik iklan nuff Lactacyd awak. Kalau sudi datang la singgah blog kita http://tieysmilez.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. Pandai dia orang buat lawak...fakta sedih pun dah jadi lucu..he..he

    ReplyDelete
  5. Lawak betul la..hilang stress pagi-pagi ni..

    ReplyDelete
  6. haha boleh bt lawak noh...alahai cadbury...

    ReplyDelete
  7. isu makanan halal telah lama..harap2 lepas ini dapat dikurangkan

    ReplyDelete
  8. duk kat malaysia sendiri dah tak yakin tahap halal makanan...

    ReplyDelete
  9. Betul tu hmmm.. mcm2. Salam ceria hari rabu Pha Is.. :D

    ReplyDelete
  10. Lawak tul video dia. Haha. Tapi itu la, rokok dah lama dah keluar cerita pasal ada sel babi pada puntung rokok tu. Perokok still buat rilek je hisap rokok macam biasa.

    ReplyDelete
  11. Inilah ragam manusia sekarang ini...

    ReplyDelete
  12. halal haram ni penting sesangat kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju, implikasi besar terhadap jiwa/hati

      Delete
  13. haha.. lawak video ni ...

    selama ni makan cadbury dengan yakin je kan.. sebab ada halal jakim.. aduhai

    ReplyDelete
  14. Isu halal, isu keyakinan umat Islam terhadap cop halal JAKIM.

    ReplyDelete
  15. cam ne boleh terlepas kann... walhal Jakim ni katanya teliti dn tegas dlm mengeluarkan sijil halal... hummmmm

    ReplyDelete
  16. part rokok ni cakap la apa pun kt perokok masuk telinga kanan keluar telinga kiri puiii hehe

    ReplyDelete
  17. time time macam ni lah untung nya siapa yang tak makan coklat. hehe tak payah nak pk 'alamak dah termakan hukum nya cemana cemana, tak payah nak was was'

    untungkan orang yang tak minat ceklat. hihi :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. x minat cekelat.? wow...
      pha is x de la minat sangat cekelat ni. tapi kalau orang bagi, terkam je.. hehehe

      Delete
  18. Bab rokok ramai yang pandang ringan.
    BIla kita kata haram. Dia jawab masih makhruh.
    Bila kata ada DNA Babi. Diam membisu.
    Tu belum kesan lain lagi antaranya membuang putung rokok. Hissap dalam lift dan macam-macam

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah.. masalahnya rokok turut bagi kesan terhadap orang lain, bukan perokok je.. dengan asap rokok yg bahaya, bau yg x menyenangkan, sampah puntung rokok, dsb..

      Delete
  19. Yang rokok tu buat2 macam tak nampak yerr... hehehe... :D

    ReplyDelete
  20. Jakim sepatutnya menjadi benteng utama umat islam ni negara ini dalam mencari sesuatu yang halal..Hopefully jakim tak pandang ringan bab ini..

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  21. Sebut saja babi... semua nak muntah hijau, bila sebut pula rokok..makin dibeli walau harga semakin melambung.. penyakit semakin bertambah..

    ReplyDelete
  22. haha..lawak video last tu..terus gelak sorang-sorang depan laptop.

    ReplyDelete
  23. salam. heee..nasib baik sy ni bukan jenis yang suka makan coklat..

    ReplyDelete
  24. Huhuhumacam2 sekarang ni kan ???

    ReplyDelete

Post a Comment

Entri popular bulan ini

Yamaha Y15ZR VS Suzuki Belang R150

Gaji Ahli Farmasi

Gelaran Adik Beradik Yang Betul

KTMD | Servise Penghantaran Motosikal