Sunday, April 27, 2014

mini cooper untuk orang gay?

ini bukan aku main reka tau. dah banyak kali aku dengar dari member dan terbaca kat internet. persepsi orang mengatakan kalau lelaki pakai kereta mini cooper, nampak macam orang gay. macam-macam, kan?


 

secara jujurnya, aku agak minat dengan bentuk kereta mini cooper tu, terutamanya mini cooper S. adakah ini membuatkan aku gay? hahaha... tapi serius, style kot bentuk dia. dengan MINI Twin Power Turbo engine lagi. kalau nak tau spesifikasi lanjut, boleh tengok sini : THE NEW MINI


yang aku kurang berkenan, cuma dia ada dua pintu. kurang praktikel kalau berkeluarga, dan kalau nak angkut ramai orang... kereta mini cooper yang 4 pintu, aku rasa huduh plak bila tengok. contohnya mini countrymen ni. dah tak beberapa nak 'mini' dah. heheh

4 doors mini cooper

tapi kereta ni aku minat gitu2 je la. rasanya macam tak mungkin kot kalau nak beli. dengan harga dia lagi. hmm.. yang mana teringin nak try test drive, boleh tengok kat sini : They're giving you a chance to drive the new MINI. You want?





67 comments:

  1. Apalah orang ni, ada pula kata begitu. Yang pastinya rekaannya nampak cooll.

    ReplyDelete
  2. uhuu,,mini copper memang style, ikutkan aku nak,,

    ReplyDelete
  3. wah sedang berkira-kira nak beli kereta ni...pilih yg bersesuaian...

    ReplyDelete
    Replies
    1. x berkira nk beli pun.. saja buat cuci mata je.. nk beli rasanya x kot.. heheh

      Delete
  4. bos lelaki aku relax je pakai mini cooper. dah lama pun dia kahwin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. entah la.. orang, boleh kata apa saja..

      Delete
  5. erm....itulah mentaliti org sekarg..sebahgian mungkin berfikir sebegini..

    ReplyDelete
  6. ada jer dorang ne..saya pun minat juga..takkan sy pun d kira gay. hahhaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. perempuan x kisah sangat.. kononnya kereta ni comel, so, khas untuk perempuan. kalau lelaki pakai, nmpka macam gay.. hehehe

      Delete
  7. aku minat gak ni.adoiii..tapi minat yang classic punya je..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. classic,? yg macam mr. bean pakai tu ke..? hahahah

      Delete
  8. Aku minat dengan mini cooper ni dari dulu tapi memang tak mampu nak beli ni. Pandangan orang abaikan. Mengarut.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah.. mmg mahal betol.. hampir mencecah 200k.. hmm..

      Delete
  9. Replies
    1. saya pun rasa macam tu jugak.. comel dan menawan..

      Delete
  10. tu pandangan mat salleh kot... kalau BW, rasa cam citarasa org tua je :P wpun cute tapi nampak oldskool la

    ReplyDelete
  11. Masing2 ada persepsi sendiri, kalau dah terminat kat MINI Cooper tu apa salahnya, tepuk dada tanya poket anda :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. tanya poket itu penting.. kereta ni mukannya murah.. boleh taan mahalnya..

      Delete
  12. Saya minat mini cooper kat cite italian job.. sempoi curi emas.. :D

    ReplyDelete
  13. mini cooper s tersgttt la comellll...sgt suka tgk kereta tu dr zaman skolah lg..nk beli xmampu..buat kelisa jd cm gitu bleh x?hehe
    menabung digi dan bepanthen kat sini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah.. pun boleh.. tapi ada kan kes anak tokey ayam upsr dapat 5A bapak dia hadiahkan minicooper s.. giler punya hadiah.. hahaha

      Delete
  14. tgok mmg style tp x praktikal klu utk bg family..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah.. tu yg sedang aku pikirkan skrg ni... so, macam x je kalau nk beli..

      Delete
  15. Aik..biar betul...stylo tu..isi dua tabung untuk pha is..

    ReplyDelete
  16. ada pulak main label macam tu haha

    ReplyDelete
  17. wei, wei... cakap baik sikit. aku pun minat tengok mini (classic). adakah aku dalam kategori gay tua? hahahaaa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. rilex2.. bukan saya yg kata.. orang yg kata. hahaha..

      Delete
  18. hahaha kesian komuniti gay..
    tak bersalah pon depa..:p

    ReplyDelete
    Replies
    1. apesal diorg yg kesian plak.. hmm..

      Delete
  19. Replies
    1. laju ke..? hmm.. rasa lancer power lagi kot.. hehe

      Delete
  20. Replies
    1. exora besar sangat.. saya nk kereta yg 'comel'2 je.. hehehe

      Delete
  21. minat mini cooper tapi tak tau lak pasal gay nih ... kereta tetap sebuah kereta .

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi kadang2 kereta mampu menentukan personality seseorang.. hehehe

      Delete
  22. minat mini cooper tapi tak tau lak pasal gay nih ... kereta tetap sebuah kereta .

    ReplyDelete
  23. bila lah blh naik mini cooper nie..:)
    klik iklan..:)

    ReplyDelete
  24. apa yg gay nyer.. smart la laki bawak.. i loike!!

    ReplyDelete
  25. br dengar teori lelaki pkai mini cooper mcm gay..hehe
    menabung kt sini..:)

    ReplyDelete
  26. Oooo... dalam filem 'The Italian Job' , bintang sebenar filem tersebut ialah kereta-kereta Mini Cooper ! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah.. mini cooper dalam citer tu mmg style..

      Delete
  27. Yer kerr... kereta pun ada untuk golongan tertentu ek... tak kott! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. entah la.. orang yg kata, kalau laki pakai kereta ni, nampak macam gay. heheh

      Delete
  28. takde laa bro..itu cakap2 orang yang tak minat kete compact car jer tu..sebenarnya memang mini cooper nampak kecik and mostly people kata sesuai untuk ladies jer..tapi zaman moden ni banyak jer lelaki pakai mini cooper..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. betol2.. walaupun nmpak comel, tapi x semestinya untuk perempuan je..

      Delete
  29. kalau duit dah terlajak banyak boleh la beli..kan??tapi kalau untuk keperluan beli yangbesar la..boleh bawak ramai orang..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah.. ni kalau dah duit banyak sangat tak tau nk buat apa, boleh la angkat sebijik buat kolekssi..

      Delete
  30. Mini cooper cute la.. kalau mampu, nak gak sambar 1.. :D

    ReplyDelete
  31. saya dan kakak saya minat mini cooper, adakah kami gay? lol

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. x kot.. hanya persepsi sesetengah orang..

      Delete
  32. ape la...--'..
    tak pasal2 mini cooper tu menjadi mangsa...

    ReplyDelete
  33. konfem depa tak tgk italian job.. ahahaa

    ReplyDelete
  34. apa dah jadi dengan moto besaq? hih keta la best tak kena hujan kuikui :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kenapa dengan moto besaq? hehehe.. moto pakai moto besaq. kereta pakai kereta kecik2 sudah.. mini cooper ni kan kecik.. hehehe

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...