Skip to main content

Apa Salahku?

pergi kepci, nampak ada dua line. aku masuk kat line beratoq yg paling pndek (3 0rg je). tapi line yang ramai orang tu cepat je beli ayam. sampai ada org lain yg datang lewat dari aku pun dah siap beli. aku masih lagi tunggu dengan sabar.

lagipun aku tengok orang yg tengah order kat line kami tu order banyak. mungkin la lambat sikit.

tetiba, orang depan aku sembang ngan aku. dia sembang dengan nada tak puas hati, sebab katanya cashier kat line kami tu buat keje slow. aku cuma mampu tersenyum.

"lembab betoi buat kerja".. "ni saya nk makan pun dah tak ada selera".. dan beberapa lagi kata beliau yang diulang-ulang dengan agak kuat, aku rasa dia saja nak bagi cashier tu dengaq.

bila tiba giliran orang depan aku tu order, dia order pun dengan nada yang 'kurang enak'. sampai cashier tu pun aku tengok buat keje dah macam tak ikhlas. penyepit roti pun dia macam dah lempar macam tu je. layanan pun dah macam nak halau orang depan aku tu keluar cepat2 je..

dalam hal ni, aku lebih kesiankan cashier tu. bagi aku tak de la lambat sangat sevis dia. biasa je. then, bila tiba time aku nk order, aku order la macam biasa. aku senyum sikit, sekadar nk tolong ceriakan sikit cashier tu.

tapi cashier tu pun macam layan aku cara layan orang depan aku tadi je.. apa salahku..?


Comments

  1. sabar..sabar...memang pernah alami jugak.. agak jeles bila line sebelah laju je perjalanannya. dan line yg kita dok beratur macam slow sikit.. tapi, janganlah cepat naik marah.. kena tengok jugak kuantiti order.. dan juga kesediaan makanan yg di order.. kadang-kadang makanan yang di order tu belum tersedia.. kesian pada cashier tu. lainlah kalau cashier tu jenis main-main , borak-borak, gurau-gurau dengan member sebelah,.hihi. tu baru patut rasa nak marah ..
    pesanan penaja, kalau rasa tak mampu nak beratur beli kepsi, sila jangan beratur. hihi.. sabar sikit kan.. kalau gi kedai makan lain, boleh je tunggu sampai setengah jam, baru makanan sampai.. apalah sangat beratur di kepsi..
    tapi kesian kat Pha Is, tiba-tiba terkena tempias dari orang depan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. betol dah tu, lambat sbb makanan tu x siap lagi, bukan sebab main ke aper..

      Delete
  2. Assalammualaikum..pha,

    macam2 ... orang komen yang bukan2 kan.

    mselim3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Prof. Muhaya pernah sebut di dunia ini "ramai sungguh pengkritik tidak ramai yang pemuji".

      Delete
    2. hahaha.. betol2... sedap je kritik.. tapi kalau bnda baik, x pernah nk puji plak..

      Delete
  3. org cashier dh moody dengar sindiran customer td terbawa2 sampai ke bro pha is kot..huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yer la.. tahu la moody, tapi jangan kerana orang lain, saya pun turut terkena bias..

      Delete
  4. boss dia pun salah.. patutnya kalau buat kerja slow jgn soh jadi cashier ;) ... ni namanya, sorang moody semua pun jadi moody

    ReplyDelete
    Replies
    1. nk buat macam mana.. tukang masak yg lambat masak.. hehehe..

      Delete
  5. Cashier baru x, Pha Is just t'kena tempias dia je tu org tgh moody la katakan....

    ReplyDelete
    Replies
    1. maybe la.. tapi jangan kerana customer lain buat hal, customer yg lain plak yg kena tempias..

      Delete
  6. ahaha...kalau perempuan mayb bulan mengambang kot..kalau cashier laki mayb stress or penat kot..eehehe..

    ReplyDelete
  7. hahahaha... ikut nasib la benda-benda cam ni... dan hari tu memang nasib Pha Is kurang baik... ntah-ntah cashier tu memang dah mood tak berapa baik..kena pulak sound dgn client tadi... orang lepas Pha Is ntah macamana lah agaknya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasanya dah x de dah orang belakang saya..

      Delete
  8. Replies
    1. x pe.. masih lagi dapat bersabar..

      Delete
  9. biasa lah tu cashier macam tu, penat lah kot dia tu.
    sabar je lah :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. yer.. masa tu mmg masih dapat bersabar.. :)

      Delete
  10. sabar je lah...kadang kadang stress jugak tapi positif je lah

    ReplyDelete
  11. nasib pha islah tu terkena tempias kemarahannya pada org depan tu...biasalah rasa sakit hati yg terhiris bukan mudah terubat cepat..

    ReplyDelete
  12. haha...maybe die budak baru kot..tak pun tu 1st time dapat order yg banyak so stress..(*kekadang skit ati gak bile kite senyum org buat kerek ngan kite hehe)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. betol2... orang dah senyum, dia buat masam plak.. sedih betoll..

      Delete
  13. kasihan pula pha is jadi mangsa.. hehe.. seharusnya pekerja di barisan hadapan bijak mengawal emosi dan profesional.. namun tak dinafikan, kadang tu mood kita boleh berubah jadi tak baik jika emosi kita terganggu.. menabung 3kali libresse.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah. kesian saya.. saya x bersalah.. heheh

      Delete
  14. bukan senang nak sabar ni, tapi kalau dapat buat sambil senyum, besar ganjarannya

    ReplyDelete
  15. Tak pasal-pasal jadi mangsa keadaan. Kerja berurusan dengan orang ramai ni memang stress. Dapat yang jenis boleh faham, mungkin boleh sabar. Dapat yang jenis mendesak dan terburu-buru, staf yang kerja pun boleh hilang niat ikhlasnya.

    ReplyDelete
  16. lekk lekk..dia tengah bulan mengambang kot. xpon gaduh ngan pakwe. hoho..kalo gaduh ngn pakwe ada chance la nk masukk jarumm. haha

    eh, cashier tu pompuan kn?

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. dah dua orng dah yg sebut pasal mengambang..

      Delete
  17. kita tidak tahu masalah orang... lebih baik kita bersabar.

    ReplyDelete
  18. sabor je lah.. kalau org yg komen tu mmg rapat ngan awk, means dia gurau je lah tu.. tp kalau x rapat, mmg saja nk cari pasal lah tu... sabar je lah ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. x kenal pun... mmg dia saja cari pasal.. heheh

      Delete
  19. Terimalah seadanya...bukan semua orang faham dan mampu memuaskan hati semua orang. Kita tak mengalaminya dan hanya melihat... Sangka baik dan sabarlah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah.. bersangka baik sahaja masa tu..

      Delete
  20. susah nak ckp benda2 mcm nikan... bersangka baik ajelah !

    ReplyDelete
  21. yang komen muka pha x hensem tu.. haiya...

    ReplyDelete
  22. mungkin customer sebelum korang ada buat hal... org depan hang hilang mood nak makan sebab layanan lambat mungkin budak cashier tu hilang mood sebab dah kene marah dengan customer cerewat ke sebelum2 hang... kannn... semua manusia biasa.. punca ni semua datang dari hilang mood ni sy rasa... :D

    ReplyDelete
  23. Sabar je lah Pha Is.. Bukan salah Pha Is.. Salah orang depan.. Pha Is pun dapat tempias sekali.. So dah makan ke kepsi tu?? Hehehehe

    ReplyDelete
  24. Cashier tu lelaki ke perempuan? Nampak gaya macam perempuan je.

    ReplyDelete
  25. Assalamualaikum, saudara Pha Is. Saya membuat tawaran baru untuk pembelian buku saya Tetamu Istimewa. Jangan lepaskan peluang ini untuk memilikinya. Jom, jenguk ke blog saya. Terima kasih.

    ReplyDelete
  26. Bertuah punyer kawan... gitu komen dia ekk... pastu ramai plak yang like tu... hehehe...
    Sabar yer pha is... Hensem tu very universal tau... :D

    ReplyDelete
  27. Orang suka mencari kesalahan kita....kurang yang suka memuji...

    ReplyDelete
  28. saling bermaafan atas semua salah yang telah dilakukan adalah jalan yang baik :)

    ReplyDelete
  29. Lebih kurang macam tulah situasi saya tapi ada lain sikit, ada 3 barisan>pegi kat paling pendek >barisan sebelah lebih pantas>cepat2 tukar line>orang kat depan saya tadi xdapat lagi tp saya dah dapat dah

    ReplyDelete
  30. haish. mgkn die pnt kan pha is. hurm. lama btl cx tk bw. hai hai pha is! :)

    ReplyDelete
  31. Hehehekecian kecian ..
    Dia dah HILANG MOOD la tu ...
    Apapon salah dia tu ..
    Tak patut la dia buat camtu sbb org yg nak membeli tu adalah seorang pelanggan ..
    Kalau dah namanya pelanggan kenalah layan baik2 kan ??

    ReplyDelete
  32. kerja cashier perlukan kesabaran untuk melayani karenah para pelanggan..
    tak sabar boleh masam sepanjang hari..

    Sehingga jumpa lagi dan salam ukhuwah dari admin Blog Mesra SEO

    ReplyDelete
  33. Hahaha.. komen tu memang takleh blah. xD Cashier tu dah moody kot. Jangan ambil hati la ye.. kerja cashier memang mencabar..

    ReplyDelete
  34. HAHA . Saya pun pernah jadi cashier . Tapi , kalau saya jumpa orang macam Abg Pha Is , terubat sikit marah saya . Kehkehkeh .

    ReplyDelete
  35. aku rasa masa tu dia dah kalis senyum la. apa kata kalau kau puji dia sikit, mesti lepas tu muka dia ada manis...

    ReplyDelete
  36. penting ke muka hensem ke tak???? tak masuk akai...=_="...'apa yg kamu buat, itu yg kamu dapat kelak',ayat terbaek untuk cashier tu..

    m.lang km cakap,kalau dia x senyum dekat kita time dia buat keja dia, maknanya dia x ikhlas...rezeki tak berkat..apapun,bergantung pd niat dia..hohoho

    ReplyDelete
  37. Kesian pha is..mesti cashier tu tengah bad mood ..

    ReplyDelete
  38. Kalau dapat like untuk komen yg macam tu memang -_- . Tapi kalau dari member, tak kisah sangat. Apa2 pun, kita senyum jer :)

    ReplyDelete
  39. Cashier tu mood dia tngh tak baik & tengok Pha Is senyum buat dia anggap lain kot.. tak pelah Pha Is, yg penting kita sabar & tak terlibat pun kan.. Senyum tu satu sedekah, yg penting kita dah bersedekah... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Senyuman Pha Is buat cashier tu bertambah pening-pala hahaa..
      3x colgate utk senyuman yg lebih berseri.. :D

      Delete
  40. Sebenarnyer cashier tu tengah hangin tak abis lagi kat orang tadi tu...tiba2 Pha is senyum2 kat dia...rasa macam perli jer...sebab tu tempias kemarahannya kat Pha is pulak..
    Tak kene timing nya Pha is nak senyum2 kat cashier tu masa tu....hehe :)

    ReplyDelete
  41. adoii..kejam betul komen kat facebook tu..haha.
    tak pe pha is..even kita sendiri pun ada masa bad mood kan..mungkin dia dah penat sgt, tambah pula marah kat org sebelum pha is tu tak hilang lagi..

    ReplyDelete
  42. Sabar je la abg pha is :)

    bye2 abg pha is

    ReplyDelete
  43. kesian. hang mangsa keadaan. hehehe...

    ReplyDelete
  44. dia kecik atie kot...igt pha is pown kutuk dia macam org depan pha is...

    ps...xmesti muka hensem, asal baik hati sudah la..

    ReplyDelete
  45. Saje tunjuk tensen la tu... dlm hati" ingat aku hadap sgt keje kat sini?" ahaha

    ReplyDelete
  46. Sabar je la... x pasal2 jadi mangsa keadaan... ^__^

    ReplyDelete
  47. Cashier tu dah tertekan... tp klu ikut etika kerja, cashier tu x leh buat mcm tu pun... sabar je la

    ReplyDelete
  48. sekali mood mati...terus seharian mati...org lain yg jadi mangsa... nk wat camne kan...

    ReplyDelete
  49. cashier baru kot.....yang comment tu tak blh bla.....erm....

    ReplyDelete
  50. tak de salah apa2 . cashier tu je mood dia dah tak betul . so , nak kembali kepada positive mood mungkin take time sikit . so , chill la .hee . =)

    sebut kfc tgh2 malam ni . lapar aih .

    ReplyDelete
  51. bkn senang dia nak puaskan hati semua org...so bersangka baik aja la...yg penting pha is tak perli2 dia...

    ReplyDelete
  52. Cashier tu dah tension sangat tu, kesian Pha Is...

    ReplyDelete
  53. stres sangat la tu.... mia pun pernah kena macam ni... faham mungkin dia dah penat layan customer...

    ReplyDelete
  54. Pernah kena sekali mcm ni. Tapi time tu cashier tu moody sebab ramai sgt customer. sampaikan org yg beratur depan sy tegur, tak perlu la nak campak2 barang kalau ye pun penat sebab ramai sgt org. Obvious sgt taknak layan customer. Lepas tu mmg tak jejak kaki dah kat situ. Customer mana yg taknak layanan yg baik kan. Berurusan dengan org ni mcm2 ragam boleh jumpa.. tp kalau org tu ckp elok je kat kita, hilang rasa stress dan penat tu. :)

    ReplyDelete
  55. cahsier tu baru kerja kot..tu yg slow..sometime bayak customer..x pun mood x baik.. mcm kan.. adat bkerja.. habis custmer jugak yg kena.

    ReplyDelete
  56. dyeorang penat,..nk layan kerenah pelanggan lagi...ada manusia yang jenis bt keja lambat..huhu..

    ReplyDelete
  57. alololololo...sadisnya lahaiii.... :)

    ReplyDelete
  58. orang lain cakap orang lain kena . lol

    ReplyDelete
  59. Haha... handsome la... apa pulak tak handsome! Lumrah lah tu... KN pun selalu kena... cuma pemberi service biasanya kenalah senyum banyak2...

    ReplyDelete
  60. biasa la tu pha is.. tp memang tak dinafikan dorg nie mmg service agak slow.. sbb tu kene komplen.. tp sian pulak bile pha is yg kene tempias..

    ReplyDelete
  61. cashier tu laki ke pompuan??kalau pompuan cuba kenyit2 mata ngan dia skit..mungkin dia tgh gaduh ngan bf sebab last seen kat wasap kot..hahahaha

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  62. eh, senyum x berbalas ke..cian you hahaha :p

    ReplyDelete
  63. ambek masa kot cashier tu nak pulihkan mood dya.. :)

    ReplyDelete
  64. Mood tak baik tidaklah cepat sangat nak berubah jd baik. Ajaib juga kalau boleh berubah secara tiba-tiba :)

    ReplyDelete
  65. amboi dia nak lepas geram kot? hihi

    btw, kasaq betei komen uols tu. hihihi

    ReplyDelete
  66. yg komen muka x hensem tu takleh blah. hahaha

    situasi tu dh jd mcm kebiasaan plak kt msia ni, ramai dah org yg alami nasib sama mcm bro. haihh sabar je la :)

    ReplyDelete
  67. Bukan nak pilih kasih ke apa, tp biasa servis cashier kfc kat mana2 pun, mmg sangat lembab. Huhuhu... Plus, susah nak jumpa yang cashier yang friendly dgn customer. Totally different dengan servis mcD. Huhuhu... Sbb tu Yana suka pergi mcD, compared to Kfc.
    *Singgah menabung mr.nuff. Boleh klik balik kat sini: Levi's KEEP COOL.TQ.

    ReplyDelete
  68. Assalamualaikum pha, adehh tak pepasal jadi mangsa kan. sabar ya.. hihiiii sheila dulu pernah gak kerja jadi cashier kfc. takda pun nak emo camtu. kita wat lek wat peace. nanti customer takda la nak marah2 gitu. hiewhiew. singgah menabung lenovo sini~~~

    ReplyDelete
  69. Sabar je la. Mungkin dia masih terkesan dengan customer yg awal depan awak tu kot. Xpe... awak tak rugi kalau sabar

    ReplyDelete
  70. Walaupun yang depan pha is tu dah takde selera nak makan tapi masih bersabar beratur nak beli.. ;)
    eemm.. bukan selalu kita dapat suasana yang tak menyenangkan.. bila sesekali dapat.. DIA nak uji sejauh mana kita boleh sabar dengan keadaan itu.
    Kalau akak.. eemm.. tukar lane sebelah tu.. kalau tak.. keluar pergi beli makanan lain.. hehehe..

    ReplyDelete
  71. Masih dalam marah tu dik hihi
    Tak pe yang penting niat kita nak ceriakan dia je.

    ReplyDelete
  72. hadoii.. kdang2 boleh nampak senario tu. kfc mana ni? mai nk pi usha sat. hahah

    ReplyDelete
  73. macam buat keja tak ikhlas ja

    ReplyDelete
  74. pha..dengar sini..kita dah tulis dalam entry lepas lepas pasal nie..jangan berasa hati sangat pha..anda masih ada teman teman rapat yang kenal anda dengan hormat..termasuk "diri ini"..bukan semua orang sukakan kita..tapi anda masih ada ramai yang sukakan anda..termasuk "diri ini"..ala nak makan je pun pha..tu dalam kepci bukan kat U..kat U ramai yang "minded"..anda boleh bezakan nya..kan?..betul tak..kita datang nak ceriakan anda..senyum kat kita lebar lebar..:-)

    ReplyDelete

Post a Comment

Entri popular bulan ini

Gelaran Adik Beradik Yang Betul

Gaji Ahli Farmasi

Yamaha Y15ZR VS Suzuki Belang R150

KTMD | Servise Penghantaran Motosikal