WW #86 | MH370 Syahid?

Utusan melayu, Utusan meloya, pray for mh370

sumber :
Utusan Online. (2014 Mar 25). Dalam Negeri: Majlis fatwa putuskan anak kapal dan penumpang MH370 bergelar syahid akhirat. dipetik dari http://www.utusan.com.my/utusan/Dalam_Negeri/20140325/dn_51/Majlis-fatwa-putuskan-anak-kapal-dan-penumpang-MH370-bergelar-syahid-akhirat (dipetik pada 26 mac 2014 jam 0050)

Comments

  1. semoga mereka tergolong dalam golongan orang-orang yang beriman... (sebenarnya masih macam tak percaya jer benda ni berlaku...)

    ReplyDelete
  2. Subhanallah! ada hikmah disebalik kejadian...

    ReplyDelete
  3. Errr.. Tak tau nak cakap apa. Maklum aje la, ilmu agama masih belum cukup mantap lagi. Hehe

    ReplyDelete
  4. Semalam pun ada dengar pengerusi Majlis Fatwa Kebangsaan umumkan.

    ReplyDelete
  5. Waallahualam..xbrani nk komen lebih..hukhuk..

    click tesco dan ford kt sini.. :D

    ReplyDelete
  6. kita doakan la yg terbaik buat mereka..InsyaAllah...

    p/s : http://sallysamsaiman.blogspot.com/2014/03/happy-60th-birthday-ibu-ps-and-pha-is.html

    ReplyDelete
  7. semoga mereka tergolong dlm kalangan org2 yang beriman..

    ReplyDelete
  8. Assalammualikum..pha,

    Moga2 mereka ditempatkan dikalangan orang2 yang beriman.. insaallah. Moga sesama lah kita berdoakan yang terbaik buat penumpang mh 370 ini. Amin.

    mselim3

    ReplyDelete
  9. itu yg kita harapkan... tapi Majlis Fatwa bukan Tuhan yang boleh bg 100% jaminan... sentiasalah berdoa agar Allah memperkenankan doa2 kita...

    ReplyDelete
  10. No komen... Hanya Allah swt yang lebih mengetahui. Al- Fatihah sahaja yg mampu kita kirimkan.

    ReplyDelete
  11. Betul tu Pha Is. Setiap mereka yang terlibat dalam kejadian-kejadian macam ni dianggap syahid akhirat. Mereka adalah antara insan-insan yang terpilih...

    ReplyDelete
  12. Al-fatihah :(

    Taufiq singgah sini ye. awksweetgitu.blogspot.com

    ReplyDelete
  13. alfatihah.. mudah2an kamu keluarga dpt bertabah lah !

    ReplyDelete
  14. Semoga Allah terima segala amalan mereka kan...

    ReplyDelete
  15. Semoga mereka ditempatkan di kalangan orang yang soleh & solehah , Insya-Allah ;)

    ReplyDelete
  16. semoga mereka ditempatkan dikalangan insan2 bertakwa...

    ReplyDelete
  17. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  18. In shaa Allah.. doakan yg terbaik buat mereka... Al Fatihah.. aamiin..

    ReplyDelete
  19. Setau akak ahli-ahli majlis fatwa kebangsaan ni bukan calang2 orgnya.. taknak komen lebih..

    moga roh muslimin muslimat dalam mh370 ditempatkan dikalangan org2 beriman.. wallahua'lam...

    ReplyDelete
  20. moga mereka ditempatkan dalam kalangan org beriman dan dibawah lembayung Allah...

    ReplyDelete
  21. masih berharap agar keajaiba berlaku.. redha di aats ketentuan Allah.. menabung ford dan lazada..

    ReplyDelete
  22. moga roh² mereka yg beragama Islam tenang di sana...

    ReplyDelete
  23. Redha atas ketentuanNYA... moga roh muslimin & muslimat dlm MH370 dicucuri rahmat... ^__^

    ReplyDelete
  24. takziah buat keluarga krew dan penumpang..

    husna dah p usha universiti nak jd ceo dgn dashing for men shower.. :)

    ReplyDelete
  25. Salam takziah, no komen......

    ReplyDelete
  26. pencarian yang belum pasti. yang pasti doa jangan henti

    ReplyDelete
  27. Mereka ini dikategorikan sebagai syahid kecil iaitu merujuk kepada seorang muslim yang meninggal dunia dalam keadaan dizalimi, keadaan mengerikan atau dalam keadaan sedang melakukan pengorbanan. Allahu'alam.

    ReplyDelete

Post a Comment