Monday, December 23, 2013

tips share special 8share di laman sosial

baru-baru ni akau ada post pasal aku berjaya cash out 8share buat kali yang kedua. so kali ni aku nak try share kepada korang tip2 yang boleh korang lakukan untuk dapat duit dengan share special dari 8share di laman sosial.



sebalum tu, kalau belum lagi daftar dengan 8Share, boleh daftar disini : Daftar 8Share. senang je, sampai aku rasa tak berbaloi kalau nk buat tutorial cara nak daftar 8share. simple sangat. hehehe..


dulu aku pernah share cara nak share special 8share di blog. kalau nak tengok tips tu, boleh tengok kat entri-entri kat bawah ini :

cara ambil link iklan di 8Share
cara share iklan guna text
cara share iklan menggunakan gambar

tips share special 8share di laman sosial


untuk nak share special 8share di laman sosial sebenarnay lebih mudah. dan kalau letak link 'special' di blog kurang masyuk, mungkin kalau letak di laman sosial akan lebih masyuk kalau kena dengan gayanya, isnyaAllah..

1. jangan share special kosong tanpa kata-kata 'penarik'


selalu aku tengok orang share special 8share di laman fb terutamanya, diorang cuma share 'kosong' tanpa sebarang ulasan atau kata-kata yang boleh menarik perhatian orang untuk klik special tu.

contoh :

nampak kot noh beza 2 gambar ats bawah tu..


2. anggap ianya bukan iklan


jangan buat special yang korang share tu nampak macam iklan (wapaupun hakikatnya begitu). buat macam special tu benda yang korang sendiri nak share kepada rakan-rakan sebab korang rasa ianya menarik untuk di kongsi, bukan sekadar korang nak orang klik semat-mata.

buat ayat yang menunjukkan ianya berbaloi untuk orang klik disebabkan isi special tu, dan bukan nak orang lain klik supaya korang dapat duit. contohnya, ayat seperti "klik la... klik la.. please..." nmpak sangat yang korang nk orang klik semata, bukan sebab isi kandungan special tu. kan?

contoh, kalau special tu berkaitan sebuah video. tulis tentang apa yang menarik pasal video tu. mungkin orang lain tahu yang ianya iklan, tapi disebabkan 'ulasan' korang yang menarik tentang special tu, boleh jadi orang tersebut teringin jugak nak klik dan tengok apa yang best sangat dengan apa yang korang share tu.

contoh

ada orang yang terlalu kreatif sampai special yang biasa dia boleh olah sampai berbau lucah. maklumlah, benda macam tu lagi ramai orang klik. tapi aku tak galakkan buat macam ni. tepuk dada tanya diri.. paham kot noh..?

3. jangan menipu.


jangan share special pasal benda lain, tapi tulis pasal benda lain. korang nak ke duit yang korang dapat tu hasil dari klik orang lain yang tak redha atas klik tersebut? again, tepuk dada lagi sekali, tanya diri.

semoga bermanfaat..


maa'ssalamah,
Pha is

63 comments:

  1. nice tips bro...nanti blh ikut,,,hihihih

    ReplyDelete
  2. ooo...pha is pkai kt media laen jugak erk...hehehe...xpe, rietta nk try nnti...tpi kt blog jerr la...pembahuruan 2014 insyALLAH...8shared...

    ReplyDelete
  3. terima kasih pha is atas perkongsian.
    boleh mula daftar 8share dah..hehe

    ReplyDelete
  4. belum lagi register..tak taulah bila...ok juga ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila langi.. x kn nk tengok je.. heheheh

      Delete
  5. menarik..belum register lg..dgn tips2 mantap ni boleh try la sy nk mndftr..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sila2.. mana tahu tuah cik mime lebih baik.. hehehe

      Delete
  6. Kreativiti dalam menarik perhatian itu penting. Biasanya ungkapan tersirat dgn persoalan lebih berjaya!
    Good sharing Pha is.

    ReplyDelete
  7. Tentang penggunaan ayat ni, bukan dalam bidang pengoratan makwe je yang perlukan ayat power. Hal pengiklanan pun perlukan ayat-ayat power juga.

    ReplyDelete
  8. semoga murah rezeki phais nanti...hehehe

    ReplyDelete
  9. oo.. cenggitu ye.. menarik jugak ni, mama dalam tu ada singgit lebih je. kihkih

    ReplyDelete
  10. mudahnya nak cari duit yer Pha is....

    ReplyDelete
    Replies
    1. x de la mudah sangat.. kena jugak berusaha.. hehehe

      Delete
  11. ooo, mcm tu ye? boleh lah try lepas ni. tq. :)

    ReplyDelete
  12. T kasih diatas nasihat, tips & perkongsian Pha Is..
    Inti di sini.. :)

    ReplyDelete
  13. kalau share dekat blog tak bg kesan pd encik nuffnang kan? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak... dia bukan pesaing nuffnang..

      Delete
  14. dah mcm2 pengiklanan skrg
    kite still stick dgn churp2
    rasa nak try juga 8share ni
    tp share dkt fb kureng skit la huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. try la 8share ni plak... saya try cc tapi mcm kureng best sikit.. rasa yg ni best lagi.. heheh

      Delete
  15. pha thanks for sharing ;) time kasih explain

    ReplyDelete
  16. tak pandai nak kasi ayat kreatif sgt..huhuhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. x pe.. boleh belajar.. lama2 pndai la.. :)

      Delete
  17. Kata-kata 'penarik' tu penting, dan lagi penting ialah jangan sesekali menipu.

    ReplyDelete
  18. sangat bermanfaat tips ini pha is.. semoga terus murah rezeki pha is.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. amiin... smoga rezeki kak pun murah sama...

      Delete
  19. kata2 yang menarik memang boleh tarik orang utk klik..:D

    ReplyDelete
  20. pait.. mintak izin yer nak guna entry ni..

    ReplyDelete
  21. menarikk.. licha xjmpa pon cerita yg best. asal share je xdpt earning. .sedih

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la.. x semua kita dapat tawaran special yg sama.. ada yg dapat dan ada yg tak dapat.. x bleh buat apa2.. just gunakan special yg ada, exploitasi sebaik mungkin..

      Delete
  22. semoga sentiasa dimurahkan rezeki :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. amiin.. smoga munirah pun macam tu jugak..

      Delete
  23. Bila sekali menipu, orang susah nak percaya dah lepas ni...

    ReplyDelete
  24. Nice tips Pha is...tengah stalker entri2 8share ni sebab baru nak try..hehe..thanks atas perkongsian..

    ReplyDelete
  25. klu kena block akaun dia mcm mana boh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena block..? macam mana tuh? akaun kat laman sosial atau akaun 8share..?

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...